OVJC2017006

NUNSPEET/ELBURG - Van 18 t/m 25 augustus wordt er een Outreach georganiseerd op de Veluwe. Het doel van deze Outreach is om de liefde van Jezus te laten zien op de Veluwe. Door jaarlijks terug te komen wordt er gebouwd aan het Koninkrijk van God. Dit jaar komt de Outreach in vijf dorpen op de Veluwe: Nunspeet, waar het ooit begon, Elburg, Harderwijk, Elspeet en ’t Harde. Outreach Veluwe is ontstaan in Nunspeet in 2016 en sinds dien jaarlijks verder gegroeid. Van 18 t/m 25 augustus wordt de derde Outreach georganiseerd om voort te bouwen op het werk dat de voorgaande twee jaren is gedaan. Outreach Veluwe is een beweging die zich inzet om te bouwen aan Gods Koninkrijk op de Veluwe, door jaarlijks terug te komen gelooft men dat God steeds meer en meer kan gaan doen. Dit jaar zijn er voor het eerst vijf dorpen aan de beurt: Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Elspeet en ’t Harde.

Tijdens de Outreach week wordt er uitgereikt naar de omgeving. Dit wordt gedaan door enthousiaste christenen die vanuit het hele land naar Nunspeet, als centrale plaats, komen. Naast deze mensen komen er ook mensen uit het buitenland helpen bij de Outreach, er komen in ieder geval mensen uit Ghana, Zweden en waarschijnlijk Letland. Tijdens de week zijn deze mensen hard nodig voor de activiteiten die er gedaan worden. Er worden met de Outreach veel verschillende activiteiten gedaan, en elk dorp mag daar weer een eigen invulling aan geven. Activiteiten die in elk geval gaan gebeuren zijn: straatevangelisatie en aanbidding, samen met ouderen God aanbidden, eenzame mensen verassen en bemoedigen en zieken bemoedigen. Naast deze activiteiten wordt er in elk dorp ook een Outreach Café geopend waar mensen kunnen komen voor gratis koffie en een goed gesprek. Aan het einde van de week wordt er een Jesus Celebration gehouden op het marktplein in Nunspeet, waar we samen God aanbidden en waar een oproep wordt gedaan waarbij mensen hun hart aan Jezus kunnen geven.

De Outreach wordt georganiseerd door een enthousiast team uit de omgeving, met een leider uit Zweden. Het team wordt ondersteund door deelnemers, maar er kunnen nooit genoeg deelnemers zijn. Dit komt door het principe: hoe meer deelnemers, hoe meer er gedaan kan worden. Voor deelnemers is er de mogelijkheid om te slapen op een centrale plek in Nunspeet. Elke ochtend wordt er een samenkomst georganiseerd waarin we God aanbidden en samen op zoek gaan naar waarheden uit het Woord. Er zijn veel momenten waarop het team samen is, zo wordt er samen gegeten. Tijdens deze momenten ligt de focus op het als team naar elkaar toe groeien.

Alle informatie over de week is te vinden op www.outreachveluwe.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment