Oosterkerk

ELBURG - Op 4 oktober vindt de informatieavond ‘Kerk & Duurzaamheid’ plaats in de Oosterkerk in Elburg. Tijdens deze avond kunnen kerken en geloofsgemeenschappen uit de omgeving samen nadenken over duurzaamheid en energiebesparing in geloofsgebouwen.

Naar aanleiding van de eerste informatieavond ‘Kerk en Duurzaamheid’ in de Kruiskerk in Wezep is een adviesplan opgesteld voor het verduurzamen van de Kruiskerk. Adviseur Dick Tolsma zal het advies toelichten met als doel andere kerkbesturen daarmee handvatten te geven om aan de slag te gaan. Ook kunnen kerken hun ervaringen uitwisselen en worden er praktische tips gegeven.

Er zijn allerlei manieren om kerkgebouwen te verduurzamen. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak, goede isolatie, duurzaam verwarmen en meer. Voor de kerkelijke gemeenten is het aantrekkelijk om te investeren in duurzame maatregelen waardoor de energiekosten worden verlaagd. Daarnaast wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 verminderd wat aansluit bij de visie van geloofsrichtingen om zorgvuldig om te gaan met de aarde.

De avond begint om 19.00 uur en is een initiatief van de gemeente Oldebroek en Elburg in samenwerking met energieloket Veluwe Duurzaam. Personen die betrokken zijn bij het beheer van hun kerk- of geloofsgebouw in de regio zijn van harte uitgenodigd!

Meer informatie is te vinden op www.veluweduurzaam.nl/kerk-en-duurzaamheid. Aanmelden kan via het formulier op de website of door contact op te nemen met Anne Plaggenmarsch via 0525-701015.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment