deo

DOORNSPIJK - Op 13 december 2018 geeft het interkerkelijk koor Deo Cantemus uit Doornspijk een traditioneel Advent concert in samenwerking met de Christelijke Gemengde Zangvereniging “Maranatha” uit Ermelo. Beide koren zijn geen vreemden voor elkaar en repeteren beiden onder leiding van Wim Magré uit Elburg. Het concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk.  Het koor “Deo Cantemus” vindt het belangrijk dat ook in Doornspijk een Advent concert gegeven wordt.

mara

Al jaren achtereen verleent “Deo Cantemus” haar medewerking aan de inmiddels zeer bekende bevrijdingsconcerten in mei in de Grote Kerk van Harderwijk. Nu is dat omgedraaid en verleent “Maranatha” haar medewerking met het Advent concert in Doornspijk. Regelmatig worden beide koren in den lande uitgenodigd en vormen dan het Gemengd Koor Groot Veluwe met ongeveer 130 zangers. Ook tijdens het concert in Doornspijk zal het samengestelde koor ongeveer 130 zangers omvatten.

Wim Magré heeft voor dit concert een speciaal programma samengesteld dat door beide koren gerepeteerd werd. Nieuw uit te voeren is daarbij : “Een Kind is ons geboren” . De muziek is geschreven door Wilbert Magré naar de tekst uit Jesaja 9:5.

Tijdens het concert is er ook gelegenheid voor het publiek om enkele traditionele kerstliederen te zingen. Daarnaast is er een muzikaal intermezzo die zowel door Wim Magré als door zijn zoon Wilbert Magré wordt ingevuld.

Het concert wordt gegeven in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk en vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 en de toegang is gratis. Wel is er na afloop een collecte ter bestrijding van de onkosten. Vanwege de te verwachten opkomst ( is het enige Advent concert in Doornspijk) wordt de bezoeker aangeraden tijdig naar de kerk te gaan om teleurstelling van een goede plaats te voorkomen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment