deocantemus

DOORNSPIJK - Het interkerkelijk gemengd koor “Deo Cantemus” uit Doornspijk hervat op donderdag 12 september 2019, in de Bovenzaal van de Gereformeerde Kerk, haar repetities. “Deo Cantemus” is opgericht in 1966 en kenmerkt zich door het zingen van diverse geloofsliederen, zowel traditioneel als vernieuwend. De leden van dit koor zijn veelal al jaren lid van dit regionale bekende koor. Frank Kaman volgt dirigent Wim Magré op die al sinds 1984 dit koor dirigeerde. Door een ernstige ziekte is Wim Magré niet meer in staat dit koor te leiden.

Frank Kaman (1970) is organist, pianist, koordirigent en muziekdocent. Hij volgde een gedegen opleiding aan het Conservatorium van Enschede en Zwolle. Hij deed orgelstudie af met het diploma UM. Daarnaast specialiseerde hij zich in kerkelijk koordirectie, schoolmuziek en bijvak piano.

Frank Kaman begeleidt diverse koren en solisten op orgel en piano. Hij begeleidt verder kerkdiensten en geeft orgelconcerten. Als dirigent is hij verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en het Christelijk Zangkoor Nijverdal. Daarnaast dirigeert hij het door hem opgerichte projectkoor frank en vrij. Als muziekdocent is hij werkzaam op het Greijdanus te Hardenberg. Daarnaast geeft hij privélessen orgel en piano.

Tijdens de repetities, elke donderdagavond van 19.45-21.45 uur in de Bovenzaal van de Gereformeerde Kerk te Doornspijk, wordt er serieus en ingespannen gerepeteerd in een zeer ontspannend sfeer. Het is juist deze combinatie dat het zingen bij “Deo Cantemus” als zeer plezierig wordt ervaren.

Ook dit jaar staan er weer een aantal uitvoeringen, medewerking aan kerkdiensten op de agenda, evenals het inmiddels bekende Voorjaarsconcert. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen voor informatie contact opnemen met Hetty Bakker, hbakker61@gmail.com of een bezoek brengen aan de website van het koor: www.deocantemusdoornspijk.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment