thumbnail Foto ds. J.A.J. Pater

DOORNSPIJK - De hervormde gemeente Doornspijk heeft een nieuwe predikant. Afgelopen zondag 12 december werd ds. J.A.J. Pater verbonden aan de gemeente. De bevestigingsdienst werd geleid door ds. L. Schaafsma, oud-predikant en consulent. Tekst van de de preek was Johannes 3: 14. Ds. Pater deed intrede met de tekst "Hij moet wassen, maar ik minder worden" uit Johannes 3: 30. Ds. Pater werd toegesproken door burgemeester J.N. Rozendaal van Elburg, ouderling H.W. Westerink uit Nunspeet namens de classis Veluwe, ds. J. Swager namens de lokale kerken en ouderling C. Veldman namens kerkenraad en gemeente.

Ds. J.A.J. Pater was vanaf mei 2016 tot november 2021 verbonden aan de hervormde wijkgemeente Ichthus te Noordwijk. Daarvoor was hij pastoraal medewerker in Veenendaal. Ds. Pater is 45 jaar. Hij is gehuwd met Marlies en samen hebben ze een zoon. De vacature ontstond stond door het vertrek van ds. G.H. Molenaar eind december 2020 naar de hervormde gemeente te Genemuiden.

De hervormde gemeente Doornspijk telt circa 850 leden en komt ’s zondags bijeen in de dorpskerk te Doornspijk. De kerkdiensten zijn ook live te volgen via www.hervormddoornspijk.nl. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment