Elburg

't HARDE - Vrijwilligers van de ChristenUnie in Elburg hebben maandag meegelopen en gefietst in een estafette van Groningen naar Den Haag. Zo brengen ze een boodschap uit Elburg naar de Tweede Kamer. De ChristenUnie vindt het belangrijk stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden vanuit heel Nederland oproepen verzameld aan de nieuwe Tweede Kamer die op 15 maart verkozen wordt. Tijdens de estafette van ruim 250 kilometer geven inwoners van maar liefst 29 gemeenten het stokje aan elkaar over. Vanuit elke gemeente wordt een oproep aan het estafettestokje toegevoegd.

Vanuit Elburg deden meerdere vrijwilligers aan de estafette mee. De ChristenUnie in Elburg roept de Tweede Kamer op mee te werken aan een gunstig vestigingsklimaat in Elburg voor jongeren, ouderen en bedrijven. Hiervoor voegde de ChristenUnie uit Oldebroek een oproep aan het estafettestokje toe om regelgeving die burgerparticipatie in de weg staat aan te passen en te voorkomen dat de A28 dichtslibt.

Op dinsdagmiddag arriveert het estafettestokje op het Binnenhof in Den Haag. Carola Schouten, nummer 2 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, zal daar de boodschappen uit de regio’s in ontvangst nemen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment