energieloket grELBURG - De ChristenUnie Elburg heeft een werkbezoek gebracht aan het Energieloket Elburg en Veluwe Duurzaam. Tijdens het bezoek werd gesproken over verschillende thema’s op het gebied van duurzaamheid. Eva Petra Simon, drijvende kracht achter Veluwe Duurzaam, geeft helder aan dat de focus te veel op energie(transitie) ligt, maar dat juist ook andere duurzaamheidsaspecten nadrukkelijk aandacht moeten krijgen. Tijdens het werkbezoek heeft de fractie van de ChristenUnie Elburg een uitgebreide toelichting gekregen over het ontstaan van Veluwe Duurzaam en het energieloket.

Energiebesparing
Bij het energieloket kunnen inwoners en bedrijven terecht voor betrouwbare informatie over energiebesparing. Het loket wordt aangeboden door de gemeente Elburg; de uitvoering van het loket is belegd bij Veluwe Duurzaam. Het is mogelijk om onafhankelijk advies te krijgen van een adviseur. Eva Petra Simon bepleit een integrale aanpak om niet één aspect aan te pakken, maar wil dat mensen een beeld krijgen van waar men naar toe kan gaan met bijbehorend stappenplan. Er is veel focus op energie, maar andere aspecten als bv. gebruikte materialen en gezondheid verdienen meer aandacht.

Toekomst
ChristenUnie raadslid Benny Bosman: “De ambities die Nederland heeft in 2050 lijken ver weg. Maar als we bijvoorbeeld kijken naar de ambitie om in 2030 gasloos zijn, dan betekent dat nu al iets als iemand een ketel moet gaan vervangen. Of als we nieuw gaan bouwen. Voorlichting en inzicht is voor een ieder van groot belang!”.

Meer informatie
Via de website van Veluwe Duurzaam (www.veluweduurzaam.nl) is veel informatie te vinden over duurzaamheid. Zo is er informatie over aanbieders, adviseurs, maar ook zijn de digitale energieloketten van de verschillende deelnemende gemeenten, waaronder Elburg, te vinden. Ook presenteren lokale en regionale bedrijven zich op de website.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment