CDA

REGIO - De afgelopen weken zijn veel verhalen in de media gekomen over het wildbeheer op de Veluwe. Het CDA Gelderland constateert dat niet alle berichten op feiten berust. Vandaar dat zij schriftelijke vragen hebben gesteld aan het college van gedeputeerde staten om hen volledig te informeren over het wild en het wildbeheer.

Engelina van Steenbrugge: "Vorig jaar hebben we al vragen gesteld over de wildstand. We weten dat het aantal groot wild op de Veluwe is toegenomen. Dit is aan de ene kant mooi voor de toeristen die grote kansen hebben om wild te treffen als zij op de Veluwe struinen. Maar aan de andere kant levert dit ook overlast en gevaarlijke situaties op. Denk daarbij aan verkeersoverlast en overlast bij agrariërs en tuineigenaren."

Er is nu een aantal berichten in landelijke en regionale media verschenen over het wildbeheer en de rol van de jagers aan de ene kant en de provincie aan de andere kant. Van Steenbrugge: "Wij willen nu weten hoe het feitelijk zit met het faunabeheer en wat de rol en verantwoordelijkheid is van de diverse stakeholders. Pas als we dat weten kunnen we ook goed inhoudelijk reageren. Daarnaast zijn we ook specifiek benieuwd naar de rol van de provincie en hoe die verandert met de nieuwe natuurwetgeving."

De vragen zijn naar het college van gedeputeerde staten gestuurd. Het CDA Gelderland verwacht binnen vier weken antwoord op deze vragen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment