Kringloop Elburg

ELBURG - Op zaterdag 10 februari bracht ChristenUnie Elburg een bezoek aan Kringloop Elburg. Kringloop Elburg werkt met veel betrokken vrijwilligers en levert een belangrijke bijdrage aan verschillende doelen in de gemeente Elburg. Daarnaast heeft de winkel een sterke sociale functie. Veel inwoners brengen regelmatig een bezoek aan de winkel. Ook biedt Kringloopwinkel Elburg mogelijkheden voor inwoners die minder te besteden hebben. Kringloop Elburg is in 1993 opgericht ter ondersteuning van de Hervormde Gemeente Elburg. Sinds 2011 heeft de kringloop een mooi pand op bedrijventerrein Kruismaten. Er wordt al volop gewerkt aan de viering van het 25-jarig bestaan op zaterdag 30 juni 2018.

Vrijwilligers

Bij de kringloop werken meer dan 100 vrijwilligers, maar Kringloop Elburg kan nog meer vrijwilligers gebruiken. Voorzitter Gerrit Magré: “We kunnen sowieso nog wel 10 vrijwilligers gebruiken en als daar ook jongeren bij zijn dan zou dat helemaal mooi zijn.”

Jaarlijks zet de kringloop veel om. Van de netto opbrengst gaat 85% naar de Hervormde Gemeente Elburg. De overige 15% geeft de kringloop aan andere doelen, zoals scholen, verzorgingshuizen en de voedselbank.

Verantwoord hergebruik

Ook op het gebied van afval en recycling is Kringloop Elburg heel verantwoordelijk bezig. Er wordt niets zomaar weggegooid. Met Van Werven Recycling is een goede samenwerking opgebouwd. Daarnaast gaan oud papier en niet-bruikbare boeken naar de Gereformeerde Kerk in Elburg.

De kringloop wil graag nadenken over het bieden van een werkplek voor mensen met een beperking. Wel moet dan met de gemeente en met zorginstellingen goed worden nagedacht over de begeleiding.

De ChristenUnie kijkt terug op een mooi en nuttig werkbezoek, bij een enthousiaste club mensen die samen een waardevolle bijdrage leveren in de gemeente Elburg: het ondersteunen van verschillende goede doelen, het bieden van een sociaal netwerk voor veel inwoners en een verantwoord hergebruik van allerlei producten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment