DSC 0366

ELBURG - Op zaterdagmiddag 10 maart bezocht Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, de brandweer in Elburg. Stieneke heeft onder andere veiligheid in haar portefeuille, een onderwerp dat een prominente plek inneemt in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Elburg. Tijdens het bezoek ging Stieneke in gesprek met de mensen van de brandweer, ook demonstreerde de brandweer de hoogwerker, die niet alleen in Elburg maar in de hele regio wordt ingezet. Stieneke sprak haar dankbaarheid uit richting de Elburgse brandweer, die zich op vrijwillige basis inzet voor de veiligheid van mensen. ‘En soms met gevaar voor eigen leven, dat vergeten mensen wel eens, maar dat is toch echt zo’, aldus Stieneke.

De mensen van de brandweer maakten duidelijk dat ze tevreden zijn met de samenwerking met de gemeente Elburg, ook nu de brandweer regionaal georganiseerd is. ‘Het voelt nog steeds als van de gemeente Elburg, en dat voelt goed’ zo verwoordde Anthonie Bosman het. ‘Ook recent, toen we een wervingsactie hielden voor nieuwe vrijwilligers, was het de gemeente die echt ondersteunde, aangevoerd door een betrokken nieuwe burgemeester. En het resultaat was er naar: 6 nieuwe mensen, waaronder 2 vrouwen’!

Politie en veiligheid
Wijkagent Jos Joxhorst gaf een inkijkje in wat er speelt in Elburg: ‘wat we zien is dat er steeds meer werk op ons als politie af komt als het gaat over personen met verward gedrag. We werken prima met gemeente en instellingen samen, maar we moeten nog wel stappen zetten om dit samen echt goed te organiseren’. De ChristenUnie Elburg benadrukt daarom ook in haar verkiezingsprogramma het belang van aandacht voor de psychische gezondheid van jong en oud. Op vragen van Jos aan Stieneke, antwoordde zij dat de ChristenUnie zich sinds jaar en dag heeft ingezet voor de politie, meer wijkagenten en goed materieel. ‘En daar kunnen we nu ook het een en ander over lezen in het regeerakkoord’ zei Stieneke.


Stieneke mocht aan het eind van de middag plaatsnemen in de hoogwerker, en kreeg zo een mooi beeld van de gemeente van bovenaf. De ChristenUnie kijkt terug op een mooi en nuttig bezoek.

DSC 0341

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment