zorgwoningen

ELBURG - In de gemeenteraadsvergadering heeft Algemeen Belang vragen gesteld over de toewijzing van zorgwoningen in Doornspijk en Elburg. De partij heeft signalen dat in verschillende zorgcomplexen (o.a. Hart van Thornspic en mogelijk ook de aanleunwoningen Nieuwe Feitenhof) bewoners worden gehuisvest die niet passen binnen de doelgroep (ouderen en zorgbehoevenden). 

Gertwin Visscher: "Bij de aanleunwoningen Nieuwe Feithenhof speelt er nog wat anders. Hier hebben wij het signaal gekregen dat voor deze woningen geschikte kandidaten worden afgewezen, omdat zij niet aan de inkomenstoets voldoen en daarbij in het geheel niet wordt gekeken naar het vermogen. Daarover is het college gevraagd meer duidelijkheid te geven.

De partij heeft het college gevraagd om er voor te zorgen dat deze woningen en zorgvoorzieningen beschikbaar blijven voor de doelgroep. Ook wil de partij dat bij toewijzing van deze woningen naast inkomenstoets ook het vermogen wordt meegeteld en tenslotte is het college gevraagd zich in te zetten dat hier sprake is van aanvaardbare huurprijzen, zodat deze woonvoorziening voor ouderen betaalbaar blijft.

In reactie hierop heeft het college aangegeven het belang van deze zaak te onderschrijven en dit met corporaties gaat bespreken. Indien mogelijk zullen hierover met hen afspraken worden gemaakt. Algemeen Belang houdt de vinger aan de pols.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment