ALGEMEEN BELANG

ELBURG - Algemeen Belang is geschrokken van de plannen van het college om arbeidsmigranten tehuisvesten in Doornspijk en ’t Harde. Het college heeft in een persbericht aangegeven 24 bungalows te gaan inzetten als huisvesting voor mensen met een onbegrepen gedrag en arbeidsmigranten. Daarnaast is sprake van een vergelijkebare situatie in het Brigadegebouw aan de Eperweg in ’t Harde.

 

“Toch begrijpen we de onrust van de bewoners”; aldus Agaath de Weerd. “Het is een inbreuk op je leefomgeving die je niet wilt. Met name niet als het om zo hoge concentraties gaat. In ’t Harde zou het gaan over 42 personen in één gebouw.  Voor ons is het belangrijk dat ondernemers optimaal kunnen ondernemen en dat werknemers een goede werkplek hebben. Het is de vraag of deze mensen ook daadwerkelijk allemaal in de gemeente Elburg werkzaam zijn”.

De bewoners in het gebied rond het Brigadegebouw zijn ongerust. “Onze wijk neemt met 125% toe aan bewoners, waarbij de ruimte buiten het gebouw en de parkeermogelijkheden minimaal zijn. Hier kan alleen maar overlast uit voortkomen.

Beert van Loo; “De bewoners aan de Berkenweg vragen zich af waarom voor dit gebied is gekozen. Met name in de zomerperiode bezoeken veel gezinnen en wandelaars de ‘Zandverstuiving’. Een prachtig gebied om te recreëren. We horen van mensen die nu al dit gebied gaan mijden”.

Voor Algemeen Belang is het duidelijk; we willen een gedegen onderzoek naar de betreffende doelgroepen en de omwonenden hierbij vroegtijdig betrekken. Eerst vastleggen wat we willen en hoe we het willen, eerst beleid en daarna nadenken over huisvesting. Hoe dan ook: voor Algemeen Belang blijven dergelijke concentraties onwenselijk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment