ALGEMEEN BELANG

Het is heerlijk wonen aan de rand van de zandverstuiving en de bossen. Toch is er veel onrust bij de bewoners aan de Berkenweg. Ja ze zijn blij dat deze week duidelijk is geworden dat er geen doelgroepen gemengd mogen worden. Geen huisvesting van migranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ in een relatief klein gebied.

Toch neemt deze beslissing de zorgen van de bewoners niet weg. Al een aantal jaren weten de bewoners van de Berkenweg dat de arbeidsmigranten hun buren zijn en dat heeft nooit problemen gegeven. “Tot een paar jaar waren het veel jonge mensen die voor werk naar Nederland kwamen en hier werden gehuisvest. We zien nu de leeftijd van de migranten veranderen. Het zijn nu volwassen mannen die vaak met 6 personen in één huisje zitten. Dat is wachten op problemen”; aldus één van de omwonenden. “Zoveel mensen in een zo kleine ruimte kan niet goed gaan. De vechtpartijen van de afgelopen weken zijn hiervan een duidelijk bewijs”.

Algemeen Belang heeft al vaker aan de bel getrokken als het om dit onderwerp gaat. De gemeente Elburg had geen beleid waaraan getoetst kon worden. Gelukkig is dit voorjaar de doelgroepennota vastgesteld. “Toch blijven we hameren op de juiste verhoudingen, ook in dit gebied! Het kan niet zo zijn dat er 3 keer zoveel arbeidsmigranten zijn dan bewoners in de directe omgeving. Hier moet een evenwichtig beleid komen”; aldus Agaath de Weerd, fractievoorzitter Algemeen Belang. “Iedereen verdient een prettige en veilig woon- en leefomgeving”.

Het college gaat binnenkort de aanvraag voor dit gebied behandelen. Voor Algemeen Belang is het duidelijk; Onder goede begeleiding is 30 migranten voor dit gebied een max. “Ook moet duidelijk zijn wie verantwoordelijk is voor toezicht en hoe handhaving is geregeld”; aldus Lennart Oosterloo van AB.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment