thumbnail Wilco Leeflang van Nuborgh Oosteblicht met kandidaat Mirjam Bikker

ELBURG -  Mirjam Bikker (nummer 3) heeft op vrijdag 5 maart de gemeente Elburg bezocht. Mirjam werd opgewacht door Maroeska Veldkamp (nummer 33) en samen hebben ze het Nuborgh College Oostenlicht bezocht. Hier werd door Wilco Leeflang namens het onderwijs en Hendri Rekers namens het bedrijfsleven uitleg gegeven over het nieuw te bouwen Techlab. Op enthousiaste wijze werd verteld over hoe techniek verankerd wordt in het onderwijs voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het gaat dan om 3D-printen, robotica, drones, domotica, lasersnijden en virtual reality. Mirjam Bikker was positief verrast over de mooie samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Het werkbezoek werd voortgezet bij Duratherm. Hier werd door eigenaar Gerrit Draaijer de aandacht gevestigd op efficiënt gebruik van energie. Duurzame warmteopslag, opslag van energie in zoutbatterijen, aardwarmte en aardkoeling kwamen in vogelvlucht langs. In het bijzonder werd er van gedachten gewisseld over toekomstbestendige oplossingen voor monumentale gebouwen.

Maroeska Veldkamp kijkt met een goed gevoel terug op het bezoek: “Mirjam Bikker heeft vanuit Elburg informatie aangereikt gekregen wat ze mee kan nemen naar Den Haag. Binnen de ChristenUnie zijn de lijntjes kort. Over de vliegroutes van vliegveld Lelystad is er vanuit Elburg veelvuldig contact geweest met ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins. Ik ben er trots op dat mijn partij bij ethische kwesties maar ook bij een onderwerp als geluidsoverlast van een vliegroute het verschil weet te maken.”

thumbnail Kandiaat 3 Mirjam Bikker en kandidaat 33 Maroeska Veldkamp

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment