wind farm 1747331 960 720REGIO - In Gelderland komen volgens planning genoeg windmolens als deze gerealiseerd worden via lokale gesprekken óf met medewerking van burgercoöperaties. Dat is de reactie van Gedeputeerde Staten op de nieuwe Monitor Wind op Land. Minister Kamp heeft deze naar de Tweede Kamer gestuurd.

Die monitor schetst de situatie per 31 december 2016 en geeft aan dat de landelijke doelstelling in 2020 waarschijnlijk niet wordt gehaald. Volgens het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland is een tijdige realisatie van de Gelderse windmolens lastig, maar niet onmogelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Risco BalkenendeREGIO - Op donderdag 22 juni is de heer Risco Balkenende benoemd door de aandeelhouders (de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek) tot nieuwe algemeen directeur van Inclusief Groep. Hij zal 1 juli in dienst treden.

Hij volgt Pieter den Besten op die vanaf september 2015 als Algemeen Directeur ad interim bij Inclusief Groep werkzaam is geweest. Conform afspraak is de werving naar een nieuwe Algemeen Directeur opgestart na de samenvoeging van Proson en Inclusief Groep per 1 januari 2017.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

broekermarkt foto logoOLDEBROEK - Op woensdag 5 juli 2017 vindt van 13.00 tot 21.00 uur de 23e editie van de groots opgezette Broekermarkt in Oldebroek plaats. De naam Broekermarkt is een samentrekking van “Oldebroek” en “Markt”. De markt is in 1995 ontstaan als een feestelijke opening van de Zuiderzeestraatweg, die toen helemaal gereorganiseerd werd en draagt sinds 2010 de naam “de Broekermarkt”.

Het bijzondere is dat ieder jaar voor deze markt een groot deel van de Zuiderzeestraatweg, een provinciale weg, afgesloten wordt. De markt is erg populair en biedt een grote variëteit aan kraamhouders. Er zijn jaarlijks zo’n 100 kramen, zowel van de ondernemers in Oldebroek als van ondernemers van buitenaf, diverse verenigingen en goede doelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 auto en fietsroute

WAPENVELD - Waterschap Vallei en Veluwe nodigt je uit per auto of per fiets het prachtige landelijke gebied van de hoogwatergeul te bezoeken. Je kunt rondrijden en het gebied (her)ontdekken aan de hand van een speciaal gemaakte route.

De route leidt u langs de verschillende onderdelen van de geul, waaronder de in- en uitlaat. De totale lengte van de route is circa 25 kilometer. Startpunt is bij het informatiecentrum hoogwatergeul gemaal Veluwe in Wapenveld. Onderweg komt u diverse informatieborden tegen die uitleg geven over de werking van de geul, natuur en landschap, cultuur en geschiedenis van het gebied. De (digitale) route is te vinden op www.vallei-veluwe.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

KIMWILDEFoto Melanie SmitZWOLLE - De website van Zwols poppodium Hedon toont nu al een uitgebreid en divers muziekaanbod voor het nieuwe concertseizoen. Het is het werk van programmeurs Erik Delobel en Paul van ’t Veer. Met aandacht voor zowel de nog ongeslepen diamanten als de grote publieksfavorieten en alles daar tussenin, blijft geen genre ongeroerd. Kaartverkoop voor het complete programma is al gestart, kijk voor de meest complete programmering op www.hedon-zwolle.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GLK foto Gerrit van VemdeHEERDE - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 24 juni een wildobservatiewandeling op landgoed De Dellen. Het is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna maakt u een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2 Alain Clark Rahi Rezvani 2017 ZWOLLE - Alain Clark start aan het einde van het jaar met een nieuwe clubtour. De Bad Therapy clubtour is vernoemd naar het gelijknamige album dat later dit jaar verschijnt. Alain Clark zal op zaterdag 9 december Zwols poppodium Hedon aan doen. De kaartverkoop is per direct gestart via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle.

Met hits als Father & Friend, Blow Me Away en Back In My World in zijn achterzak is Clark niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. In 2017 verschijnt het nieuwe album van Alain, voorafgegaan door de single Kiss You The Same. Het nummer is al door diverse radiostations opgepikt en werd door Radio 2 zelfs gebombardeerd tot Radio 2 Top Song.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

filename 1

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

De Gelderse economie blijft groeien. In het eerste kwartaal van 2017 is de economie met 3,4% gegroeid. Tegelijkertijd wordt de arbeidsmarkt krapper. Bedrijven in de techniek, zorg en ICT hebben steeds meer moeite vacatures in te vullen. Dat blijkt uit de Econometer (PDF 365 kB) van het Bureau Economische Verkenningen van Provincie Gelderland. Hiermee nadert de economische groei in Gelderland het niveau van voor de crisis. Het aantal vacatures steeg in 2016 naar 90.000. Vooral in de techniek, zorg en ICT is er een groeiend tekort aan vakmensen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sectr

ZWOLLE - Door de aantrekkende economie is er een tekort aan vakbekwame chauffeurs. Op 19 juni organiseren het Sectorinstituut Transport en Logistiek, UWV en verschillende transportbedrijven en logistieke dienstverleners in de regio Zwolle een banenmarkt voor (nieuwe) chauffeurs met aantrekkelijke (doorgroei) mogelijkheden voor een opleiding en/of baan als vrachtwagenchauffeur. Op de banenmarkt kunnen (nieuwe) chauffeurs direct in gesprek gaan met werkgevers om samen te bepalen welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ervaarhetov logo

REGIO - Op 1 juli 2017 worden in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland dezelfde regionale abonnementen voor het openbaar vervoer ingevoerd. Reizigers krijgen meer keuzemogelijkheden in producten en hogere kortingen in de daluren en weekenden. Regionale vervoerders Syntus, OV Regio IJsselmond, Hermes en Arriva en de drie provincies stimuleren met deze gelijke regionale abonnementen slim gebruik van het openbaar vervoer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bigpop

OOSTERWOLDE - Op vrijdag 25 augustus zal het Rock&Roll festival Bigpop worden georganiseerd. Net als vorig jaar zal dit geweldige feest losbarsten aan de Kleine Woldweg in Oosterwolde. Onder andere de Achterhoekse rockformatie AC/Dixi zal optreden en ook regionaal talent ontbreekt niet.

Binnenkort wordt de volledige line-up bekend gemaakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Fotograaf Jan Kruys 3

NUNSPEET - Op 8 juli 2017 vindt een speciale dag voor amateurzangers plaats in Veluvine te Nunspeet: de Nunspeetse Zingdag. Vier zangers van het Nederlands Kamerkoor en dirigent Klaas Stok bezoeken het theater om samen met koorliefhebbers te werken aan psalmen uit het project 150 Psalms – het jubileumproject van het Nederlands Kamerkoor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

scratch2017 1

KAMPEN - Een week na de Hanzedagen vindt op zaterdag 24 juni Scratch Kampen 2017 plaats in de Burgwalkerk. Organisator Aart Mateboer heeft een programma met klassieke koormuziek in elkaar gezet. De aanvang is om 19.30 uur. Op www.scratchkampen.nl zijn in de voorverkoop entreekaarten te reserveren voor 10 euro. Kaarten aan de kerk kosten 15 euro. Jeugd tot 12 jaar heeft gratis toegang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZOMERO

ZWOLLE - De zomervakantie komt er weer aan. Voor veel jongeren het moment om na te denken over een vakantiebaan. Vakken vullen, oppassen, kranten bezorgen, in de bediening. Er zijn veel mogelijkheden, maar het kan ook anders! Het project ZomerOndernemer laat jongeren ervaren hoe het is om te ondernemen. Ze starten in de zomervakantie een eigen onderneming. Deelname is kosteloos. Sterker nog, de deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaaltje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VAN

Docenten Vrije Academie Nunspeet exposeren eigen werk

NUNSPEET - Op zaterdag 3 juni jl. is de zomerexpositie feestelijk geopend. Vanaf dinsdag 6 juni is de zomerexpositie in Veluvine open voor publiek. De expositie wordt verzorgd door docenten van de Vrije Academie Nunspeet. De kunstwerken staan geëxposeerd in de Academiezaal in Veluvine Nunspeet t/m 16 augustus 2017.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCOOOSTERWOLDE - Pinkstermaandag 5 juni wordt weer de jaarlijkse VSCO’61 Fietspuzzeltocht gehouden. Hieraan kan door alle geïnteresseerden worden deelgenomen, leden, sponsors, vrijwilligers, supporters en andere belangstellenden. Er kan worden gestart tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf het clubgebouw van VSCO'61 op sportpark De Heughte.

Per volwassen deelnemer zijn de kosten € 3,- en voor kinderen is deelname gratis. Er is een weer een mooie route uitgezet, die door een voor velen misschien wat onbekender deel van de gemeente Oldebroek voert. De moeite waard deel te nemen dus. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de weersomstandigheden die dag een mooie fietstocht niet in de weg staan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

meerpaal

DRONTEN - André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is één van de populairste artiesten ter wereld. Het is precies 30 jaar geleden dat André Rieu zijn Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli is het spectaculaire concert in Maastricht live te zien in de bioscoop van De Meerpaal. Het concert in Maastricht vindt plaats op het prachtige middeleeuwse plein in de thuisstad van André, waar de maestro zich in zijn element voelt en waar hij samen met zijn Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en heel bijzondere gasten zijn opwachting maakt. André zorgt voor een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. De gastheer tijdens deze presentatie van André Rieu’s concert in Maastricht is niemand anders dan naamgenoot André van Duin. Exclusief voor bioscoopbezoekers houdt hij een interview met André Rieu als hij van het podium afstapt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluweportaal

HARDERWIJK - Stichting Veluwe Portaal én OMVR advocaten + notariaat organiseren op donderdag 15 juni 2017 een netwerkbijeenkomst, waarbij het thema ‘Flexibele arbeidsrelaties’ centraal staat. De bijeenkomst is van 14:30 tot 17:30 uur bij gastbedrijf ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en is speciaal voor werkgevers en HR-professionals uit de regio.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

walkofhope

KAMPEN – Het veld van korfbalvereniging DOS Kampen kleurt zaterdagmiddag 10 juni roze. Honderden wandelaars gaan daar van start met de zesde editie van de Walk of Hope, een roze wandeling over beide Kamper bruggen om steun te geven aan iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft gekregen met borstkanker.

Iedere wandelaar legt 5 euro in voor A Sister’s Hope, een organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in Nederland mogelijk maakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)