Erfgoedvrijwilliger

ARNHEM - De website erfgoedvrijwilliger.nl is gelanceerd. Erfgoed Gelderland maakte de site om nieuwe vrijwilligers te verbinden aan historische verenigingen, musea, erfgoedprojecten en andere initiatieven.

Directeur Marc Wingens van Erfgoed Gelderland activeerde de website tijdens een bijeenkomst waar plannen voor het Verhaal van Gelderland werden gepresenteerd. Verhaal van Gelderland beschrijft de Gelderse geschiedenis en betrekt daarbij zoveel mogelijk partijen om de inwoners van Gelderland geschiedenis te laten beleven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zomerondernemer

ZWOLLE - Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar weer gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluwe duurzaam

Ook VvE’s uit andere regiogemeenten zijn van harte welkom

WEZEP - Op woensdag 28 maart zijn VvE’s uit gemeente Oldebroek van harte welkom bij een informatiebijeenkomst. De avond begint om 19.30 uur en is in De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. De bijeenkomst is bedoeld om eigenaren van woningen in een appartementencomplex te informeren en op weg te helpen bij nemen van energiebesparende maatregelen. De avond is een initiatief van de gemeente Oldebroek in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sail3

KAMPEN – Leer over de geschiedenis van de scheepvaart, de Hanze, de VOC; of peddel zelf met een punter naar de andere kant van de IJssel. De organisatie van Sail Kampen doet er alles aan om ook voor de jeugd een mooi programma te presenteren. Natuurlijk staat ook de vlootschouw hoog op het lijstje, maar er is meer dan maritieme geschiedenis alleen. Denk aan zwaardgekletter, maar ook workshops rappen en graffiti, hiphop en breakdance, een gezinsmiddag met muziek, dans en theater, en nog veel meer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - Het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 stelt vanaf 21 maart 2018 €28,5 miljoen beschikbaar voor innovatieve en samenwerkende ondernemers in Overijssel en Gelderland. Het beschikbare budget wordt in 2018 verdeeld over 3 subsidieregelingen die mkb-bedrijven stimuleren om meer omzet te halen uit nieuwe en duurzame producten. 

Werk maken van innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer roept ondernemers op gebruik te maken van de mogelijkheden die dit programma biedt; ‘De samenwerking met onderwijsinstellingen en andere bedrijven versnelt uw innovaties, versterkt uw concurrentiekracht en is van grote betekenis voor de economie en werkgelegenheid in de regio. Samen maken we werk van innovatie in Oost-Nederland’. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

111Foto ANP

KAMPERVEEN - Er is een gerede verdenking dat er vogelgriep is uitgebroken bij een eendenhouderij in Kamperveen, enkele kilometers van Oldebroek en Elburg. Dat bevestigt voorzitter Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. 'Dit is afschuwelijk. Het ging de goede kant op. Dit is een verschrikkelijke domper.'

Het nieuws moet nog bevestigd worden door het ministerie van Landbouw. 'De minister moet eerst ook de Kamer informeren', legt De Haan uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Interview studenten Foto Talent On The Move 2018 Filipa Amorim en Dovydas Strimaitis c Marcel van Oostrom

Tekst: Claudia Klaassen

NUNSPEET - Vrijdag 16 maart komen ze naar Veluvine: de bij Codarts Rotterdam klaargestoomde danstalenten! Ze zijn aanstekelijk, inspirerend en bezitten een ongekend energie niveau. De Spaanse Filipa Miranda Amorim en de uit Litouwen afkomstige Dovydas Strimaitis zijn twee van de dertig danstalenten die actief zijn in de jubileumeditie Talent On The Move 2018. Ze dansen tijdens deze tournee samen in drie choreografieën. Het programma omvat naast bestaand repertoire ook dit jaar weer een aantal gloednieuwe werken speciaal voor Talent On The Move gecreëerd. “We can’t wait to start performing!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto politie Nunspeet33

NUNSPEET - De politie heeft zondag in de omgeving van Nunspeet een dure sportwagen in beslag genomen. Volgens de politie was de auto in Duitsland verduisterd. De politie had de bestuurder een stopteken gegeven om de auto te controleren. Tijdens de controle gaf de bestuurder een valse identiteit op. Ook bleek het rijbewijs van de man ingevorderd te zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Scenefoto Nederpop All Stars c Lilith 5

NUNSPEET - De Nederpop All Stars, de band bekend om hun Nederpop klassiekers uit de jaren ‘80, treedt op zaterdag 17 maart in Veluvine! Speciaal voor deze avond wordt de Rabozaal omgetoverd tot een kroeg: De tribune wordt ingeschoven, er komt een gezellige bar(setting) in de zaal, er worden bijzondere biertjes geschonken en de voetjes kunnen van de vloer op de dansvloer; kortom de sfeer van een echt kroegconcert! Het thema van deze avond is de Nederlandse popmuziek zoals deze in de jaren 80 populair werd met bands als Het Goede Doel, Doe Maar, Toontje Lager en Frank Boeijen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie gelderland

ARNHEM - Gedeputeerde Staten geven groen licht voor de Startversneller: een nieuw programma om startende ondernemers vooruit te helpen. De Startversneller wordt uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Samen met de Groeiversneller, die bedrijven helpt sneller te groeien, moet de Startversneller de kans op succesvolle marktintroducties van Gelderse ondernemers vergroten. Provincie Gelderland zet 2,25 miljoen euro in voor de Startversneller. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘De Startversneller is er voor ondernemers met ambitie. Te weinig starters weten hun innovaties succesvol op de markt te brengen. Door hun ondernemersvaardigheden te verbeteren verhogen we de slagingskans van deze bedrijven. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto patientje met ipad

ZWOLLE - Kinderen die in het Behandelcentrum van Isala geopereerd worden, kunnen al gamend de operatiekamer in. De voorbereidingsruimte, de holding, van het Behandelcentrum is sinds kort voorzien van speciaal behang, een zogenaamde Storywall. Patiëntjes kunnen met behulp van een app op een smartphone of tablet de afbeeldingen laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Isala is, voor zover bekend, het eerste ziekenhuis in het land dat gamen tot bijna op de operatietafel mogelijk maakt!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bij

DRONTEN – De Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd, en dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

Op landgoed Roggebotstaete wordt op 9 maart een bijenwerkdag gehouden. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er die dag bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Tevens worden er struiken geplant om de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) te verbeteren. Jong en oud kunnen met deze activiteiten aan de slag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

podiumfoto 1 Uit Verdriet Geboren JulikaMarijn Ben van Duin

NUNSPEET - Een leven voor de kunst en de kunst van het leven. Julika Marijn duikt  op donderdag 8 maart in Veluvine Nunspeet in de voorstelling ‘Uit verdriet geboren’ op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller. Helene kocht als een van de eersten op grote schaal het werk van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika Marijn - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim 3000 brieven geschreven door Helene.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Giphart Ronald 2016 c Ruud Pos zwartwit

NUNSPEET - Op donderdag 15 maart komt de bekende schrijver Ronald Giphart - dé alleskunner onder de Nederlandse schrijvers – in Veluvine vertellen over zijn boeken. Deze literaire avond, georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Veluvine Nunspeet en boekhandel Osinga,  belooft een heerlijke avond vol literatuur en humor te worden! Aanvang 20.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

NUNSPEET - Een man heeft vrijdagmorgen in Nunspeet een aanrijding veroorzaakt en is daarna doorgereden. Volgens de politie was hij in de war en zat er een huilend 6-jarig kind naast hem.

De automobilist reed ergens tegenaan op de Industrieweg. Hij vervolgde al slingerend zijn weg, via de A28 richting Harderwijk. De bestuurder raakte met 70 km/u een vangrail en botsabsorber. Daarna kwam hij tot stilstand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

REGIO - Gelders Nieuwsfoto is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor persfotografen en vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. De provincie organiseert de wedstrijd in samenwerking met dagbladen de Gelderlander en de Stentor, CODA Museum Apeldoorn en Foto21 in Bredevoort. De foto’s worden geëxposeerd in Rozet Arnhem, Foto21 en CODA Museum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RADIONL XXL Feest Oldebroek 1

OLDEBROEK - Muziekliefhebbers opgelet! Woensdag 28 februari start de kaartverkoop voor het RadioNL XXL Feest, welke zaterdagavond 31 maart georganiseerd wordt door Cateringservice Jan de Vries in samenwerking met Radio NL en Stichting Circuit Oldebroek. Op het podium verschijnen onder andere Wesley Klein, Frank van Etten, Ronnie Ruysdael, Alfred Voogd en Duo Doublon. Tussen al deze artiesten door zullen nog enkele artiesten een optreden verzorgen en alsof dat nog niet genoeg is gaan de DJ’s van RadioNL er voor zorgen dat het een onvergetelijke avond wordt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Paashaas Stichting Gloei

NUNSPEET - Stichting Gloei organiseert op zaterdag 31 maart in samenwerking met Staatsbosbeheer een gratis paaseierenzoekwedstrijd. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin en er zijn mooie prijzen te winnen waaronder twee overnachtingen. In het Zandenbos worden vakken gemaakt voor diverse leeftijdscategorieën. 0 t/m jaar, 7 t/m11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. In elk vak liggen naast de eetbare eieren ook gouden eieren verstopt. Elk gouden ei staat garant voor een leuke prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster de talter expositie 26 2 tm 23 4

OLDEBROEK - Van 26 februari 2018 tm 23 april 2018 exposeren Geke van ’t Oever en Engeltje van den Brink in de Talter te Oldebroek. (Stouwdamsweg 4). Geke van 't Oever-Sickman, kunstenares woonachtig in Elburg is geboren in Twente in 1948. Ze heeft plm 3 jaar Vrije Academie Nunspeet gedaan en daarna zo'n 20 jaar bij Willem Bultman in Oldebroek, waar ze nog steeds op les is. Haar werk is intuïtief en ontstaat door toeval, soms wel "gestuurd toeval". Met de camera zoek ze het doek af op zoek naar verborgen afbeeldingen die met het blote oog niet zichtbaar zijn en dat gaat ze uitwerken. Kunst is haar passie. Het geeft haar mogelijkheden om haar gevoelens te uiten en te zoeken naar de zin van het leven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PJG logo normal v2

REGIO - Zit jij vol energie en vind je een inspirerende en prettige leefomgeving belangrijk? Denk je graag mee over de toekomst van plattelands jongeren? Dan is PJG op zoek naar jou! Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) is de vereniging en netwerkorganisatie voor en door jongeren van het Gelderse platteland. De nadruk van het werk van PJG ligt op het verenigen van jongeren. Jongeren die gezamenlijk evenementen organiseren, zich inzetten voor de toekomst van hun woonomgeving en agrarische jongeren die zich op provinciaal en lokaal niveau verenigen om de stem van jonge agrarisch ondernemers op te halen en te laten horen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)