Poster piano festival 2019

KAMPEN - Het lijkt nog ver weg maar de voorbereidingen voor het 5e Piano Festival Quintus 2019 zijn achter de schermen al in volle gang. Het festival vindt plaats op 1 en 2 februari 2019. Dit jaar is het thema "Let it Bee''. De natuur, met als hoofdpersoon de bij, staat centraal. Het concours op zaterdag 2 februari is een belangrijk onderdeel van het Festival.

De indeling is op basis van de leeftijd van deelnemer. Het onderdeel quatre-mains als een aparte categorie bleek een succes bij de vorige edities van het Piano Festival. Dit onderdeel zal centraal staan op de vrijdagavond 1 februari 2019.Het Festival bevat behalve het concours andere activiteiten zoals bijvoorbeeld workshops als Improvisatie, een Play-inn (hiervoor moet je thuis een stuk instuderen), een Open podium en het samen maken van een muziekverhaal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dutch

NUNSPEET - Het 17-koppige Jazzorchestra of the Concertgebouw onder leiding van Dennis Mackrel is één van de beste en meeste swingende bigbands van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazzorchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam en is op zaterdag 29 september in Veluvine in Nunspeet. Aanvang 20.15 uur.  Samen met Nederlands beste jazz-zangeres Fay Claassen spelen ze een baanbrekend concert met de fijnste songs uit de Nederlandse liedkunst, van onder anderen Herman van Veen, Doe Maar en Ramses Shaffy. Dutch Songbook is een muzikale ode aan het Nederlandse lied.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

180920 profielschets hamer

ARNHEM - Gelderland wil per 1 februari 2019 een nieuwe commissaris die zich inzet voor een gezonde, veilige, schone, en welvarende provincie. Dit staat in de profielschets van de nieuwe commissaris van de Koning die de Gelderse fractievoorzitters op 12 september 2018 hebben vastgesteld. Inbreng vanuit de Gelderse maatschappij In de periode 17 juli tot en met 20 augustus 2018 nodigden Provinciale Staten Gelderlanders uit om aan te geven wat zij belangrijk vonden aan de nieuwe commissaris van de Koning. Bij het opstellen van de inhoud van de profielschets hebben de fractievoorzitters rekening gehouden met de uitkomsten van deze enquête. Ruim 500 mensen gaven gehoor aan de oproep van de Staten. Zo gaven de meesten aan dat de nieuwe commissaris van de Koning een boegbeeld van de provincie moet zijn. Ook gaf het merendeel aan het belangrijk te vinden dat de nieuwe commissaris van de Koning een achtergrond in het openbaar bestuur heeft. Deze beide aspecten komen terug in de profielbeschrijving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala

ZWOLLE - De gemeente Zwolle gaat in de nachten van woensdag 26 t/m zaterdag 29 september wegwerkzaamheden uitvoeren ter hoogte van de Ceintuurbaan. In vervolg op de werkzaamheden aan de Dr. Van Heesweg, zijn er in de nachten van 26 t/m 29 september van 19.00 – 06.00 uur resterende werkzaamheden ter hoogte van de Ceintuurbaan tussen de Dr. Spanjaardweg en Dr. Van Heesweg inclusief de kruising bij Isala. Op het kruispunt bij Isala staat een verkeersregelaar om mensen te verwijzen en er staan digitale verkeersinformatieborden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE – Steeds meer ziekenhuizen in Nederland delen de resultaten van vragenlijsten over hun kankerzorg met de kankerpatiëntenorganisaties. Hierdoor ontstaat meer inzicht in de kwaliteit van de zorg en de ervaringen van patiënten. Zes Nederlandse ziekenhuizen krijgen deze week de Transparantie Challenge Award van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uitgereikt ter aanmoediging van hun openheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto brandweer voor media

VAASSEN - Vaassen is een bijzonder evenement rijker. De vrijwillige brandweer Vaassen staat op 6 oktober immers garant voor het landelijke 112 event, dat wordt gehouden in combinatie met de 112-beurs. Politie, brandweer, ambulancediensten en andere nationale organisaties zorgen dan aan de Laan van Fasna voor spectaculaire demonstraties, het publiek kan genieten van klassieke en bijzondere hulpverleningsvoertuigen en er is een optocht door het dorp van al die wagens. De internationale 112-beurs met deelnemers uit heel Europa – die is verhuisd naar de kazerne van de brandweer Vaassen – is de aanleiding voor iets wat uitgroeide tot een groots evenement. Niet alleen de landelijke brandweerdiensten grepen deze kans aan om zich aan het publiek te presenteren, maar ook de landelijke politie, de ambulancediensten, ProRail, Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, defensie, bergers en leveranciers van specialistisch gereedschap zoals Holmatro en 3M zien het als een uitgelezen kans om iedereen te laten zien wat er allemaal afkomt op onze hulpdiensten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Luthersekerk jan11 1b

KAMPEN - Zondag 23 september organiseert cultuurZIEN het eerste ''Blokje Kampen''. Om 14.00 uur wordt gestart in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p. (leden van het Nutsdepartement Kampen krijgen 10% korting).

Kampen leren kennen en tot leven brengen, behoort tot voornaamste doelstellingen van de activiteiten van cultuurZIEN. Om beter inzicht in de bouwgeschiedenis van de stad te verkrijgen, is het zinvol om een groter gebied in zijn geheel te bekijken. Daarvoor start cultuurZIEN dit najaar met ''Blokje Kampen''. Een bouwblok in de Kamper binnenstad wordt in zijn geheel bekeken en van een cultuurhistorische context voorzien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Zaterdag 29 september is het Wereld Hart Dag. Isala Hartcentrum steunt dit initiatief door voorlichting en tips te geven over risicofactoren en wat u kunt doen om hart- en vaatziekten te voorkomen. In de Centrale hal van Isala Zwolle zijn op donderdag 27 september stands aanwezig.  Belangstellenden zijn van harte welkom.

Wereldwijd wordt op Wereld Hart Dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Toch zijn in Nederland nog veel ziekenhuisopnames wegens hart- en vaatziekten. Jaarlijks gemiddeld 270 duizend. Om zorg in de toekomst toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen, kan het een oplossing zijn om zorg zoveel mogelijk uit het ziekenhuis te halen en om de patiënt heen te regelen. Dat wordt ook wel virtuele hartzorg genoemd. Isala Hartcentrum biedt deze zorg: zorg dichtbij de patiënt thuis in plaats van in het ziekenhuis. Vanuit Isala Hartcentrum gebeurt dat onder andere middels Chance@home en telerevalidatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie gelderland

ARNHEM - U kunt van 17 september tot en met 29 oktober 2018 in Gelderland subsidie aangevragen voor verbetering van de verkaveling van de landbouw. Verbetering van de verkaveling (omvang, ligging en vorm van de grondkavels) kan de efficiëntie van de landbouwsector verhogen. Daarnaast draagt kavelruil ook bij aan realisatie van inter(nationale) en provinciale doelen rondom water, klimaat, stikstof, biodiversiteit, natuur en landschap. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7675

OLDEBROEK - Het hele seizoen heeft er een boom in het Boerderijmuseum gestaan waarin kinderen een wens kunnen hangen. Er zijn in de loop van het seizoen al verschillende wensen ingediend. Wensen kunnen tot 1 oktober ingediend worden. Dat kan ook via e-mail: bovenstreek@hetnet.nl Een deskundig panel selecteert de wensen en maakt zaterdag 27 oktober tijdens de Boerendag bekend wiens wensen vervuld gaan worden. De wensboom van het Boerderijmuseum was voorgaande jaren spraakmakend en een groot succes.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sch

OLDEBROEK - Jaarlijks wordt in Oldebroek op de woensdag vóór 17 september van 9.00 tot 16.00 uur de Schapenmarkt gehouden. Dit jaar valt de dag op woensdag 12 september. De Schapenmarkt wordt gekenmerkt door een grote braderie met tientallen kramen en allerhande activiteiten. Voorbeelden zijn: demonstraties van de brandweer, oldtimershows van tractoren en vrachtwagens, helikoptervluchten, demonstratie schapendrijven, klederdrachtshows en diverse kindershows. De hele dag is er kermis en 's avonds is er een groot vuurwerk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rythem

NUNSPEET - Op woensdagavond 12 september opent Veluvine Nunspeet de start van het nieuwe culturele seizoen met een Previewavond in de Rabozaal. Zo zullen in een programma van ca 1,5 uur diverse amateur- en professionele optredens worden verzorgd en zijn er gesprekken met de makers van grote theaterproducties. De avond start om 20:15 uur en is gratis toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is in het nieuwe theater- en culturele programma van Veluvine. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of online.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tour de Baie Dankie FB

OLDEBROEK - Op zaterdag 8 september organiseert stichting RKC Events een fietstoertocht over de Veluwe. Iedereen is welkom om deze professioneel uitgezette toertocht mee te fietsen, over een afstand van 65 of 125 kilometer. De Tour de Baie Dankie wordt al meerdere jaren georganiseerd. De netto-opbrengst van deze tocht wordt gebruikt voor de projecten van het René Kids Centre in Namibië. Daarnaast is het vooral een dag van ontmoeting, van samen sportief bezig zijn en genieten van de omgeving. Een moment om dankbaar terug te kijken op de activiteiten die het René Kids Centre het afgelopen jaar heeft kunnen organiseren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - De minister moet garanderen dat de overlast die Gelderlanders van Lelystad Airport ondervinden maximaal 3 jaar zal duren. Als het langer duurt voor de overlast verdwijnt, dan zal de opening van het vliegveld ook later moeten. Dat staat in de brief die het college van gedeputeerde staten stuurt naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Petrea ochtendwandeling foto R. Oost

WAPENVELD - De zomer is bijna voorbij. Jammer! Maar hoe heerlijk ruikt het nu in het bos! Tijd voor een stevige ochtendwandeling. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt liefhebbers op woensdag 19 september mee naar landgoed Petrea. Dit landgoed ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal. Deze heuvelrug, die van Zwolle naar Arnhem loopt, is 180.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat vanuit Scandinavië hiernaartoe stroomde. Voor bomen en planten is het groeiseizoen bijna voorbij. De kans is daarom groot sporen van herten en zwijnen te zien. Sinds een paar jaar kunnen deze dieren Petrea bereiken via het wildviaduct over de A50, dat de Veluwe verbindt met het IJsseldal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ouderc

HARDERWIJK - In september start in Harderwijk de oudercursus “Help, mijn kind kan niet zonder!”. Een ondersteunende cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken, te veel drugs gebruiken of overmatig gamen of gokken.

De cursus wordt gegeven op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur aan de Burgtstraat 2 in Harderwijk. In 4 avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgen ouders praktische informatie om met hun kind om te gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Klompenpad Het Vreepad IMG 9927

OLDEBROEK - Mede omdat ’Europa’ het thema van de Open Monumentendag 2018 is richt het Boerderijmuseum (Bovenstraatweg 10A in Oldebroek) zich zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur op klompen, ook wel boerenschoenen genoemd. Eén van de onderdelen waar de initiatiefnemers tijdens Open Monumentendag aandacht voor vragen is het sinds december 2015 bestaande klompenpad Het Vreepad, een rondwandeling van totaal 16 kilometer door het buitengebied tussen Oldebroek en Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Book Club st 1 jpg sd high Credit Melinda Sue Gordon web

DRONTEN - Kom genieten van de filmreeks Flavour & Film. Iedere maand programmeert De Meerpaal een prachtige film gecombineerd met een arrangement. Op donderdag 6 en vrijdag 7 september is de film Book Club te zien in Dronten in combinatie met een wijn-, koffie- of luncharrangement.

Diane (Diane Keaton) is een weduwe. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades of Grey in hun boekenclub lezen. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC07902

OLDEBROEK – “Vijftig procent van de mensen die hier rondlopen, ken ik. Vrienden, kennissen, bekende gezichten. Ik heb tien jaar in Oldebroek gewoond. Natuurlijk is dit voor ons een bijzondere plek om te staan.” Wim ‘Salabim’ van Aperlo, het gezicht van Poar Neem’n, grijnst. Hij heeft er zin in. Zijn eerste showtje van die avond in de tweede tent van het Mega Piraten Festijn in Oldebroek zit er net op. Ging lekker. Want het 6.500-kopppige publiek, het festival is uitverkocht, heeft zin in een feestje.

Fotoreportage Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)