isalafoto klein

ZWOLLE - Patiënten die bij het Isala Beweegcentrum (IBC) een behandeling ondergaan aan knie, heup of voet, kunnen in het vervolg gebruik maken van de Beweegcentrum app. De app geeft de patiënt op het juiste moment de juiste informatie over de behandeling, de afspraken en het nazorgtraject.

Het IBC, waar de specialismen Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Sportgeneeskunde onder vallen, speelt hiermee in op een groeiende behoefte van patiënten om de informatie digitaal te ontvangen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANP112

REGIO - De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag bijna alle moties over Lelystad Airport weggestemd. Zowel moties tegen als voor de ontwikkeling van de luchthaven haalden het niet.

Dat meldt Omroep Flevoland. Een motie van ChristenUnie en D66, die de minister oproept om de knelpunten met vliegroutes bij Wezep op te lossen, werd niet in stemming gebracht. De fracties willen eerst een technische briefing van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) afwachten, waarin nader op de problemen wordt ingegaan. Die briefing staat gepland in juni.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - Vandaag dinsdag 22 mei heeft de Tweede Kamer aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) gevraagd de provincies een verantwoordelijkheid te geven bij de herindeling van het luchtruim. Gelderland ziet dit als een belangrijke stap omdat luchtvaart en geplande vliegroutes direct invloed hebben op de grond: op mens, dier en natuur. En juist de provincie als middenbestuur gaat over woon- en leefkwaliteit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie gelderland

ARNHEM - De Gelderse economie in 2017 met 3,1% gegroeid: de hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal is het BBP met 2,9% gegroeid. De groei is met name toe te schrijven aan de export en investeringen in woningen, machines en installaties. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017. De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7% zit Gelderland nagenoeg weer op het niveau van voor de crisis toen de laagste werkloosheidspercentages ooit werden gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3%.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WOP mei big foto Gerrit van Vemde

HEERDE – Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren. Dat kan op zaterdag 26 mei. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan een wildobservatiewandeling op Landgoed De Dellen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over de dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna maakt de groep een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. Hier wordt tot zonsondergang verbleven, in afwachting van het wild.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DeMeerpaal 1819

DRONTEN - Op vrijdag 25 mei trakteert De Meerpaal op een avond boordevol amusement. Meerpaalpashouders kunnen deze avond genieten van een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen. ”In de Grote Zaal verzorgen artiesten korte optredens. Daarnaast worden er verschillende trailers getoond vanvoorstellingen die in het nieuwe seizoen te zien zijn”, aldus de programmeur van De Meerpaal. Na afloop van deze avond start om 23.00 uur de online voorverkoop. Meerpaalpashouders kunnen tot en met vrijdag 8 juni met voorrang tickets bestellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1663

REGIO - Ronnie Flex helpt via Instagram eindexamenkandidaten bij het maken van hun keuze na de middelbare school. Dat doet hij in het kader van de campagne Geslaagd… én door! Hierbij maken geslaagden bovendien kans op prachtige prijzen: een reischeque van € 2.000,-, de betaling van € 2.000,- collegegeld of een jobcoachsessie ter waarde van € 2.000,-. Daarnaast liggen er ruim 80 cheques voor de inrichting van een ‘studie-proof’ kamer van € 800,- klaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8069A

OLDEBROEK – Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek staat zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest, een (brocante)markt, tal van kinderactiviteiten en ook zijn er lekkere hapjes uit oma’s keuken. De bezoekers kunnen tevens in het museum kijken en de exposities van tekenaar Rien Poortvliet en preparateur Willem van de Wetering bekijken. Kortom, het Boerderijmuseum zet de laatste zaterdag van mei de deuren wagenwijd open.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto pensioenfeest Jan van Werven

OLDEBROEK/DRONTEN - Na 40 jaar werken heeft Jan van Werven besloten om te gaan genieten van zijn pensioen. Ter gelegenheid daarvan wordt vrijdag 18 mei zijn pensioenfeest gehouden. De veelzijdigheid van Jan is voor Van Werven in al deze jaren van grote invloed en betekenis geweest. Van Werven biedt iedereen die op welke wijze dan ook met hem in contact is geweest, graag de gelegenheid om hem persoonlijk te spreken en de hand te drukken. Komende vrijdag, 18 mei is iedereen die dat wenst van 15.30 tot 18.00 uur van harte uitgenodigd bij At Sea in Dronten (Drontermeerdijk 13). Graag opgeven via vanwerven.nl/pensioenfeest

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

MEE consulent in gesprek met werkgever

REGIO - Na een periode van overleg, ontwikkeling en toetsing heeft UWV de Integrale Arbeidscoach van MEE vorige week formeel erkend. Dit betekent dat werkgevers de Integrale Arbeidscoach onder dezelfde financiële voorwaarden kunnen inzetten als reguliere jobcoaches. Hiermee is een nieuwe vorm van ondersteuning beschikbaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam in dienst te nemen en/of te houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jpng

ARNHEM - Provinciale Staten met jongeren in debat over sport, gekozen commissaris van de Koning en wietteelt. Leden van Provinciale Staten en Gelderse jongeren van ongeveer 15-25 jaar gaan op 15 mei 2018 met elkaar in debat over Jong zijn in Gelderland. Ze debatteren over het nut van grote internationale sportevenementen in Gelderland, een gekozen commissaris van de Koning en Gelderland, dé wietprovincie van Nederland. Hoe wenselijk is dat? Kom en ga hierover in debat met Gelderse politici. De gespreksleiders zijn Frits Bloemberg en Angelique Krüger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Pinkstertreffen 2018

HEERDE - Maandag 21 mei, 2e pinksterdag, wordt het motorcrosscircuit van Heerde weer omgetoverd tot een 4x4 baan waar iedere off-road rijder zich kan vermaken.  De baan wordt opgebouwd uit diverse proeven van verschillende kalibers.  Lichte proeven voor beginners en zware uitdagende proeven voor de ervaren 4x4 rijders.  Er is zelfs een enorme waterhindernis aanwezig, wat zal zorgen voor veel spektakel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

't LOO -  Gerri van de Streek uit 't Loo verzamelt oude kinder- en poppenwagens. Een hobby die volgens eigen zeggen een beetje uit de hand is gelopen, want inmiddels heeft ze 43 poppenwagens en 18 kinderwagens verspreid door het huis staan. Bij iedere wagen hoort ook een bijpassende pop. Heel speciaal is een kinderwagen uit 1930. Een wagen met een verhaal. 'Die is van de familie Van de Bos uit Wezep geweest,' aldus Gerri. 'Die wagen werd, werd vanwege de dubbele bodem,  gebruikt tijdens de oorlog om waardevolle papieren in op te bergen. De oudste poppenwagen die Gerri in het bezit heeft komt uit eind 1800 met daarin een handgemaakte pop. Met enige regelmaat gaat Gerri ook op pad met De Piepende Wielen, een een vriendengroep die, gekleed in nostalgische kledij, kinderwagenparades loopt door het hele land.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uitreiking programmabrochure Jorgen

NUNSPEET - Op vrijdag 11 mei nam Jörgen Raymann, als laatste artiest van het Veluvine theaterseizoen ‘17-‘18, het eerste exemplaar van de nieuwe programmabrochure van seizoen 2018-2019 in ontvangst.Directeur Hannelore Leusink-Bos ch reikte de brochure aan Jörgen uit en sneed samen met hem een grote taart aan. Met het aansnijden van de taart werd tevens het startsein gegeven van de kaartverkoop, zowel aan de kassa als online.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

REGIO - De leiding van de politie Oost-Nederland heeft begin deze maand een medewerkster uit haar eenheid buiten functie gesteld. Dit meldt Omroep Gelderland op haar website De vrouw wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim. Ze wordt ervan verdacht dat ze in privétijd meerdere keren winkeldiefstal heeft gepleegd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo CBB

REGIO - Spreekt jouw stem boekdelen? Deel een boek met een ander. Word inlezer!  De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, zoekt voor haar professionele opnamestudio’s in Ermelo en Sneek naar nieuwe vrijwilligers voor het inlezen van boeken. Deze worden gemaakt zodat blinden, slechtzienden en dyslectici ook van boeken kunnen genieten.  Er wordt zowel algemene als christelijke lectuur ingelezen, dus alle vrijwilligers zijn welkom, mits ze houden van lezen, een goede stem hebben en binnen een bereisbare afstand van Ermelo of Sneek wonen. Voor inlezers is er een reiskostenvergoeding beschikbaar en het gelezen boek mag worden gehouden.

Geïnteresseerden kunnen naar de website www.testjestem.nl of e-mailen naar testjestem@cbb.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

yybd5Lvl 400x400

ZWOLLE - Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 343 groepen waar 15.600 ondernemers aan meedoen. De regio Zwolle krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 17 mei.  Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluvine cover persbericht

NUNSPEET - Vanaf 12 mei start Veluvine met de kaartverkoop voor het culturele seizoen 2018-2019.  Het nieuwe theaterseizoen bestaat uit een gevarieerd aanbod vol herkenning, nieuwe namen, ruimte voor aanstormend talent, véél voor de jeugd, lokale helden en special events! Zo zijn bekende namen als Richard Groenendijk, Veldhuis & Kemper, Ernst & Bobbie en Angela Groothuizen weer te zien, maar ook nieuwe gezichten zoals Anne-Marie Jung en Marc de Hond zullen op het Veluvine podium te zien zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF2220

OLDEBROEK – Zaterdag 26 mei wordt van 10.00 tot 16.00 uur bij het Boerderijmuseum het jaarlijkse schaapscheerdersfeest en een BoerderijFair gehouden. Voor jong en oud bruist het die dag van de activiteiten in en rond het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Er is altijd veel bekijks voor het scheren van de schapen. Als omlijsting vermeldt het programma een (brocante)markt. Een kraam huren kost 22,50 euro (excl. btw).  Belangstellende standhouders dienen zich voor 20 mei per mail op te geven bij bovenstreek@hetnet.nl of telefonisch via nummer 0525 63 3125.

Schrijf reactie (0 Reacties)

180511 1718 GV Jorgen Raymann f Rayn Hossainkhan 3

NUNSPEET - De laatste artiest van dit theaterseizoen in Veluvine is Jörgen Raymann met de voorstelling: Zo kan het ook 2.0. Hij brengt op vrijdag 11 mei de geüpdatete versie van zijn succesvolle tour: Zo kan het ook. Raymann heeft Abraham gezien en gooit het roer om. Geen verkleedpartijen en melige liedjes, maar volwassen humor met een boodschap. Hij relativeert zichzelf meer dan ooit tevoren en daagt zijn publiek uit dat ook te doen. Vroeger was het niet beter, maar de toekomst zou wel slechter kunnen zijn. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)