thumbnail 2021 09 25 Boerderijmuseum IMGL1168A

OLDEBROEK – Omdat het Boerderijmuseum nog steeds kampt met de naweeën van corona gaan de vrijwilligers door met het houden van acties. Zaterdag 25 september staan er hazelino’s en appeltaartkoeken op het menu. De hazelino’s is een actie in samenwerking met Bakkerij Grootkarzijn uit ’t Harde en de appeltaartkoeken zijn afkomstig van Dagactiviteitencentrum Eliëzerhof, een onderdeel van Adullam gehandicaptenzorg, uit Nunspeet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

REGIO - Provincie Gelderland verwacht dit jaar € 18 miljoen meer uit te geven dan eerder gepland. Dat blijkt uit de najaarsnota 2021. De extra uitgaven komen met name door Covid-19. Een deel van de extra coronamiddelen die de provincie vorig jaar uittrok, wordt dit jaar uitgegeven. Daarnaast besteedt de provincie extra geld van het EU herstelfonds (REACT) en betaalt Gelderland compensatiegeld (Rijk) aan de OV concessiehouders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jansdal

HARDERWIJK - In de medische wereld wordt een beroerte een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd. Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Zo’n herseninfarct kan ontstaan doordat een bloedvat verstopt raakt door een bloedpropje of door een dichtgeslibd bloedvaatje. Het is ook mogelijk dat er een scheurtje in het bloedvat zit. Wanneer een bloedvat is gescheurd, spreken we van een hersenbloeding. In beide gevallen is er sprake van een CVA (beroerte), waarbij delen van de hersenen onherstelbaar beschadigd kunnen worden.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail fred delfgaauw foto jaap reedijk 0149

NUNSPEET  -   Aan Fred Delfgaauw de eer om vrijdag 24 september als eerste het podium te betreden tijdens het  nieuwe theaterseizoen 2021/2022 in Veluvine. Hij is al 40 jaar theatermaker. Zijn voorstelling Paradijsvogels is persoonlijker dan ooit en gaat diep. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

REGIO - We hebben elk jaar enkele duizenden nieuwe laadpalen in de provincies Gelderland en Overijssel nodig. Alleen zo zorgen we dat er voldoende laadpalen zijn om steeds meer elektrische auto’s te laden. Beide provincies starten daarom een aanbesteding. We roepen bedrijven op om zich in te schrijven op een contract voor het plaatsen en exploiteren van laadpalen in de openbare ruimte. Het gaat nu ook om laadpalen voor deelauto’s en laadpleinen, dat is nieuw.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Petrea ochtendwandeling foto Ronald Oost

WAPENVELD - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 22 september 2021 een frisse ochtendwandeling over landgoed Petrea. De zomer is voorbij. Jammer! Maar heeft u gemerkt hoe heerlijk het in het bos ruikt? Tijd voor een stevige ochtendwandeling over landgoed Petrea dus. Petrea ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal. Deze heuvelrug, die van Zwolle naar Arnhem loopt, is 180.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat vanuit Scandinavië hiernaartoe stroomde. Voor bomen en planten is het groeiseizoen bijna voorbij. De kans is daarom groot sporen van herten en zwijnen te zien. Sinds een paar jaar kunnen deze dieren Petrea bereiken via het wildviaduct over de A50, dat de Veluwe verbindt met het IJsseldal. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1040534

REGIO -  Het Natuurbeheerplan geeft aan waar subsidie, voor het behoud en de ontwikkeling van (agrarische) natuur, mogelijk is. Op 2 september 2021 zijn het Natuurbeheerplan 2022en de reactienota vastgesteld namens Gedeputeerde Staten (GS). In de reactienota reageren GS op de ingezonden zienswijzen op het ontwerp-Natuurbeheerplan 2022.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luchtfoto

WEZEP - Happy Holiday zoekt vrijwilligers voor de nachtdienst in Huize IJsselvliedt in de periode van 18 t/m 22 oktober. Stichting Happy Holiday is een organisatie die twee keer per jaar een week organiseert voor gezinnen waarvan een, en soms ook meerdere gezinsleden, met namen kinderen, ernstig ziek zijn. Zo ziek dat het gezin zonder extra hulp niet meer samen op vakantie kan gaan of ervan kan genieten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

verspilling

REGIO -  Gelderse huishoudens verspillen jaarlijks 82.000 ton voedsel. Het grootste deel daarvan wordt ingezameld via het restafval en verbrand. Provincie Gelderland zet zich in om voedselverspilling te verlagen en hoopt zo Gelderland schoon, groen en toekomstbestendig te houden. De provincie doet daarom mee aan de Verspillingsvrije Week die  tot en met 13 september wordt gehouden. Het is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail MP 2021 11 VanVelzen foto 1 c Pablo Delfos web

DRONTEN -  Recent startte De Meerpaal de voorverkoop voor het eerste deel van het nieuwe theaterseizoen. Tickets voor namen als de cultmusical ‘Rocky Horror Show’, ‘Dolfje Weerwolfje’, Fabian Franciscus, Bertolf en Tineke Schouten waren al te koop. Komende tien weken lanceert De Meerpaal wekelijks een aantal nieuwe theaternamen waarvan de verkoop start. Deze week zijn dat: Van Velzen, Marja van Katendrecht, The Rod Steward Story, Paulien Cornelisse en Nesim El Ahmadi!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oproep RDW: regel je registratie op tijdNa acht maanden zijn in de provincie Gelderland de meeste (land)bouwvoertuigen geregistreerd. In totaal hebben 43.487 landbouwvoertuigen, rijdende werktuigen en getrokken materie...

REGIO - Na acht maanden zijn in de provincie Gelderland de meeste (land)bouwvoertuigen geregistreerd. In totaal hebben 43.487 landbouwvoertuigen, rijdende werktuigen en getrokken materieel een eigen kentekenbewijs, meer dan in andere provincies. Dat blijkt uit cijfers van de RDW. De RDW roept alle andere eigenaren op om hun registratie snel te regelen, want vanaf 1 januari 2022 moeten deze voertuigen geregistreerd zijn om nog op de weg te mogen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Gouden broche

OLDEBROEK – Naast huishoudelijke artikelen en boerengereedschap uit grootmoederstijd wordt zaterdag tijdens het erfhuis bij het Boerderijmuseum in Oldebroek een bijzondere collectie gouden en zilveren sieraden geveild. Zo’n 25 zeer bijzondere en waardevolle sieraden worden te koop aangeboden, waaronder zilveren en gouden mutsenbellen, een bijpassende gouden broche met bloedkoraal en kwastje, zeldzame zilveren broche, zilveren beugeltas, stel zilveren schoen- of kuitgespjes, twee zilveren bordjes of schotels met parelrand, Bijbel met zeldzame gouden enveloppe sluiting, etc.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC03419

ZWOLLE - De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook direct een beter gevoel geeft. Daarom biedt Isala Oncologisch centrum de workshop ‘Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker' aan. De workshop wordt georganiseerd door de Stichting ‘Look Good...Feel Better’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Monumentendag img 3770

OLDEBROEK – In de gemeente Oldebroek hebben Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’, oudheidkundige vereniging ’De Broeklanden’, molen ’De Hoop’ en Yestercar (restauratie van veterane Volvo’s) de krachten gebundeld voor de zaterdag 11 september te houden Open Monumentendag. Het thema is dit jaar: ’Mijn monument is jouw monument’. Bij alle vier locaties staan de deuren zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur wagenwijd open om de bezoekers (gratis) te ontvangen. Wel dienen de bezoekers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. Met o.a. de app CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen bij de entree laten zien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

REGIO - In reactie op de Covid-pandemie is door de Europese Commissie (EC) het herstelprogramma "EU Next Generation" gelanceerd. Onderdeel van dit programma is REACT-EU, waarvan in de eerste tranche € 47,7 miljoen aan Oost-Nederland is toegekend. Met deze middelen is subsidie verleend aan projecten die zich richten op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail image005

ZWOLLE  -  Componist en saxofonist Lotte Pen presenteert op zaterdag 18 september in natuurgebied de Vreugderijkerwaard, bij Zwolle, de meditatieve muziekwandeling Pelgrim. De deelnemers luisteren tijdens de wandeling, met koptelefoons, naar nieuw werk van Lotte Pen dat zij speciaal voor Pelgrim heeft geschreven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

heerde

HEERDE  - Een mooie zaterdagmiddag op het Dorpsplein in Heerde. Daar zit je met een schuimend biertje in de hand. Je ruikt de heerlijke geuren die van de barbecue komen. Meegesleept door je favoriete muziek denk je: wat is Heerde een heerlijk bluesdorp! Op zaterdag 16 oktober 2021 gaat het dan eindelijk gebeuren in het centrum van Heerde: Beer, Blues & BBQ 2021!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail image004

NUNSPEET -  Veluvine maakt zich op voor een nieuw expositieseizoen met iedere twee maanden verrassende duo-tentoonstellingen van diverse kunstenaars uit de regio. Op vrijdag 3 september vindt de officiële opening plaats in De Lentink De Jonge Zaal met het werk van Han Lammers en Inge in ‘t Hout. “We zijn erg blij dat we na alle coronaperikelen weer een échte expositie-opening kunnen hebben in Veluvine”, vertelt Elly Binkhorst, voorzitter van werkgroep Beeldende Kunst Veluvine. Voor het expojaar selecteerde de werkgroep 14 kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. “We hebben gekeken naar boeiende combinaties om samen te exposeren.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Wanneer u wordt opgenomen voor een operatie aan uw hart, komt u op de afdeling Hartchirurgie. Physician assistant Sonja den Dikken geeft u een kijkje achter de schermen op deze afdeling en vertelt meer over haar rol.

Meer weten: https://www.isala.nl/hartcentrum

Schrijf reactie (0 Reacties)

PSO logo 30 trede3

NUNSPEET  -  Inclusief Groep heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat  behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Inclusief Groep voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voorgaande jaren was alleen het werkbedrijf Inclusief Gresbo BV (onderdeel van Inclusief Groep N.V.) gecertificeerd, dit jaar is PSO-Trede 3 en het PSO certificaat 30+ toegekend aan geheel Inclusief Groep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)