Kinderspeeldag IMG 2902 50

OLDEBROEK – In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt woensdag 25 juli van 10.00 tot 15.30 uur een grote speeldag voor kinderen van zes tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro (inclusief een waterijsje en ranja) voor de kinderen en twee euro voor de begeleider (ouderen met een museumkaart gratis).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 ASML Frits van Hout

ZWOLLE -Frits van Hout, Chief Strategy Officer en lid Raad van Bestuur van chipmachinefabrikant  ASML heeft zijn bijdrage toegezegd aan het komende Regio Zwolle Congres dat op 13 december 2018 wordt gehouden. Hij zal zijn visie geven op het thema ‘Technologisering als kans’. Dit maakte Pierre Satink, voorzitter Stichting Metropool Regio Zwolle bekend tijdens de Expeditie Regio Zwolle Netwerkborrel. Van Hout is verantwoordelijk voor de groei van ASML, waar het gaat om het toenemende belang van strategische relaties met leveranciers. Juist zijn kennis over en ervaring met (arbeidsmarkt)ontwikkelingen in de techniek en het strategisch samenwerken met toeleveranciers van ASML (ook in de regio Zwolle) is uitermate leerzaam en ook stimulerend om de 900 ondernemers in de zaal bewust te maken van de noodzaak om zich te blijven ontwikkelen. “Het is geweldig dat Van Hout het bedrijf ASML, producent van zeer geavanceerde lithografiemachines voor de chipindustrie, komt toelichten. Bovendien is ook zijn ervaring als bestuurslid van Stichting Brainport, met focus op regionale economische ontwikkeling, interessant voor ons publiek”, aldus Pierre Satink.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Verloren Beek bij Epe kaart

REGIO - Waterschap Vallei en Veluwe gaat met hulp van een deskundige beschermde vissoorten redden. Door de aanhoudende droogte en hoge temperatuur vallen delen van het bekensysteem droog waardoor beschermde vissen dreigen te sterven. Het gaat om de Elrits, Beekprik en Rivierdonderpad. Het beschermen van deze soorten heeft prioriteit om onherstelbare schade aan de natuur te voorkomen.

Het waterschap heeft naast het beschermen van deze bijzondere vissoorten, de taak de Natura 2000 gebieden waar deze vissen leven te beschermen. De vissen raken in de problemen doordat ze geïsoleerd raken in poelen tussen droge beekdelen in. Heemraad Frans ter Maten: “We zien nu al plekken waar deze poelen droog komen te liggen en de vissen naar lucht happen. Snel actie ondernemen is nu noodzakelijk en daarom gaan we vandaag nog aan de slag.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

facebook omslagfoto

KAMPEN - Naast de 'volwassen' versie van de Grote Striptekenwijdstrijd van Het Kamper Stripspektakel, is er nu ook een Junior versie voor iedereen tot 15 jaar.  Ben je nog geen 15 en wil je kans maken op een prachtig strippakket?  Maak dan een stripverhaal van tenminste 1 pagina met het thema "Water Verbindt".  De jury let op leeftijd, originaliteit en natuurlijk kwaliteit. 

Doe mee en stuur je werkstuk voor 1 augustus 2018 naar: 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sproeien weilanden

REGIO - Het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in het beheergebied van Waterschap Vallei en Veluwe wordt niet door iedereen nageleefd. Op plekken waar dit niet mag wordt toch oppervlaktewater gebruikt voor het beregenen van gewassen, dat constateert Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap gaat daarom strenger optreden.

De afkondiging van het verbod op 2 juli diende in eerste instantie als waarschuwing, er werden tot nu toe geen boetes uitgedeeld. Frans ter Maten, heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe: ‘Het verbod is inmiddels bijna twee weken van kracht en dermate in het nieuws geweest dat we er vanuit gaan dat het nu bij iedereen bekend is.’ Dat is dan ook de reden dat het waterschap vanaf vandaag strenger optreedt en boetes uitschrijft wanneer er een overtreding wordt geconstateerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

prorail

ZWOLLE - Vanmorgen is het treinverkeer rond Zwolle vlekkeloos opgestart. Treinen liepen binnen over verbeterde sporen en wissels, onder nieuwe bovenleiding, langs nieuwe seinen en kwamen aan op aangepaste perrons. Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch hard gebuffeld in Zwolle. 'De vrouwen en mannen van alle uitvoerders verdienen een groot compliment. Voor reizigers hadden we een leuke uitdeelactie,' laat ProRail weten. De treinreizigers werden getracteerd op fruit.  Het verbeteren van de sporen bij Zwolle levert direct resultaat op voor reizigers. Bijvoorbeeld door de sporen eenvoudiger te maken loopt het treinverkeer soepeler en is er minder kans op hinder van spoedreparaties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Enjoj app

ZWOLLE - In het ziekenhuis is niemand voor z’n plezier. Of u nu komt voor een opname, behandeling of op bezoek gaat. Misschien kunt u tijdens uw verblijf wel wat ontspanning en afleiding gebruiken. De Enjoj app helpt u daarbij. Download deze app gratis en lees bijvoorbeeld uw favoriete tijdschrift, speel een game of bekijk een film.

De app biedt ook algemene informatie over Isala, naast nieuws en wetenswaardigheden van organisaties in de regio. Zo blijft u op de hoogte van lokale evenementen, aanbiedingen en actualiteiten. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie u in Isala bent. De Enjoj app past zich aan uw locatie aan. U krijgt entertainment en handige informatie aangeboden vanuit de organisatie waar u op dát moment bent.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Entree opleiding juli

NUNSPEET - Na maanden hard zwoegen was het dinsdag 10 juli voor 4 entree-kandidaten dan eindelijk zover, het tekenen van hun welverdiende Entree diploma en branchecertificaat! De vier leerlingen hebben allen, op hun eigen manier en in hun eigen  tempo, hard gewerkt om het diploma in ontvangst te mogen nemen. En dat werd afgelopen dinsdag dan ook beloond met toespraken, bloemen en presentjes, maar vooral trotse gezichten van alle aanwezigen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kinderspeeldag IMG 2902 50

OLDEBROEK – In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt woensdag 25 juli van 10.00 tot 15.30 uur een grote speeldag voor kinderen van zes tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro (inclusief een waterijsje en ranja) voor de kinderen en twee euro voor de begeleider (ouderen met een museumkaart gratis).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Per 1 september 2018 is Isala een volledig rookvrij ziekenhuis. Ina Kuper, lid Raad van Bestuur: 'Dat betekent dat zowel in de gebouwen van Isala, die al een aantal jaren rookvrij zijn, als ook op de terreinen van Isala niet meer gerookt mag worden. Daarmee volgen wij andere ziekenhuizen die eerder deze stap ook hebben genomen. Ik ben er trots op dat ook Isala hiermee het goede voorbeeld geeft en een actieve bijdrage levert aan een gezonde samenleving en een rookvrije generatie.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

23434710 1062480400561407 6363483841606050183 n

REGIO - Het elektrisch rijden krijgt in Gelderland en Overijssel een enorme impuls met de aanleg van 4500 nieuwe laadpunten. Daarmee komen er vier keer zoveel laadpunten in de openbare ruimte van 43 gemeenten in beide provincies. Gebruikers van deze nieuwe laadpalen betalen op dit moment de laagste prijs van Europa. Tegelijkertijd start de grootste praktijkproef naar slim laden. Hierin onderzoeken we hoe elektrische auto’s zoveel mogelijk kunnen laden op duurzame energie.  De winnaar van deze grootste Europese aanbesteding voor laadpunten is Ecotap. Dat bedrijf gaat in samenwerking met Allego na de zomer van start met aanleg, beheer en onderhoud van de openbare laadpalen in de deelnemende gemeenten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselgld

ARNHEM - Provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen. Vanavond reikte Karl-Heinz Lambertz, president van het Europese Comité der Regio’s, de EER award in Brussel uit aan economie gedeputeerde Michiel Scheffer. Gelderland krijgt de award voor haar duurzame innovatieklimaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tanja Klip Martin

APELDOORN - Het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe beveelt aan om Tanja Klip-Martin te herbenoemen als dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe. Tanja Klip-Martin is sinds 1 maart 2013 dijkgraaf van het waterschap. De ambtsperiode van zes jaar loopt 1 maart 2019 af.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - De maakindustrie in Gelderland wordt steeds schoner. De blijkt uit een onderzoek van TNO onder 20 industriebedrijven in Gelderland. Het onderzoek wordt vanmiddag aangeboden aan staatssecretaris Stientje van Veldhuizen.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Gelderland wil de eerste afvalloze provincie van Nederland zijn. Als grootgebruiker van grondstoffen kan de industrie hier de ‘game changer’ in zijn. Door te slim te werken wordt de Gelderse industrie steeds schoner’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie gelderland

ARNHEM - De provincie Gelderland onderzoekt de mogelijkheden om langs provinciale wegen elektrische auto’s te laden. Het gaat om snel laden op gronden van de provincie. Gelderland werkt aan een klimaatneutrale provincie in 2050 en 55% minder CO2-uitstoot in 2030. De overstap naar elektrisch rijden draagt hier veel aan bij. Naar verwachting zijn in najaar 2018 de resultaten bekend. Peter Drenth, Gelders gedeputeerde voor energie en klimaat: ‘Vanuit Gelderland werken we aan een netwerk van laadinfrastructuur zodat elektrische auto’s overal voldoende laadmogelijkheden hebben. Zo nemen we een flinke drempel weg voor potentiële elektrischerijders. Daar passen ook laadpalen langs provinciale wegen bij. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar die mogelijkheden.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

monument

ARNHEM - De Provincie Gelderland heeft een storting van 7,5 miljoen gedaan in het Gelders Monumentenfonds (GMF). Daarmee heeft de provincie in een klap het budget van het GMF verdubbeld. het Het GMF is een samenwerkingsverband tussen de provincie en het Restauratiefonds. Doel van het fonds is om Gelderse eigenaren van rijks- en gemeentelijke monumenten te helpen bij de restauratie en eventuele herbestemming en verduurzaming van hun panden. Inmiddels hebben 40 eigenaren met hulp van het fonds hun pand opgeknapt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lampionsenzo en Gresbo Post

NUNSPEET - Harry van Vilsteren van Lampionsenzo heeft een bijzonder verhaal: hij vertrok met zijn vriendin op wereldreis en deed onder andere Vietnam aan. Daar ontmoette hij Khanh, een Vietnamees die bijzondere lampions maakte. Harry beloofde om de lampions in Nederland te gaan verkopen … en hij kwam zijn belofte na.

Terug in Nederland deed Harry marktonderzoek, ontwierp hij een website, schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en startte hij op 1 januari 2010 zijn bedrijf. Zijn eerste opdracht bestond uit het leveren van oranje lampions voor een restaurant. En nu levert hij aan meer restaurants, winkels en particulieren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 bigpop logo

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 7 juli 2018 is het weer tijd voor het mooiste rock ‘n roll festival van Gelderland. Aan de Kleine Woldweg in Oosterwolde zal er die avond weer onmeunig veel te beleven zijn. Op twee verschillende podia zullen zeven bands/artiesten hun geluid ten gehore brengen. In de hoofdtent zal Mooi Wark de trommelvliezen flink opwarmen, waarna Plork en de Aannemers de restanten van de tent plat gaan spelen, gelukkig zijn we goed verzekerd. Op het buitenpodium biedt Bigpop  ruimte voor talentvolle regionale artiesten, waaronder de bands Brooks en Different Socks. Uit Groningen komt de band Seafire hun talenten vertonen, zij zullen onze gedachten terugbrengen naar de tijd van de Beatles en The Rolling Stones. Alleskunner Zanger Bart zal de avond aan elkaar praten en bovendien zal hij ook een aantal van zijn hits laten horen. Intussen een Bigpop Festival klassieker, als afsluiting wordt het één groot feest met DJ Browbeat en Rik Gardebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fase 1

HATTEMERBROEK -  Deze zomer voert aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoudswerkzaamheden uit aan de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen in beide richtingen. Tijdens deze werkzaamheden wordt de bovenste laag asfalt op de weg waar het verkeer overheen rijdt (deklaag), tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen-zuid vervangen. De werkzaamheden worden vanaf vrijdag 27 juli tot en met maandag 13 augustus in twee fases gerealiseerd. als de werkzaamheden dan nog niet geraliseerd zijn vanwege onvoorziene omstandigheden, dan wordt het afgerond in de reserve afsluitingstijd van 13 tot en met 20 augustus. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer grootschalig omgeleid en moet rekening gehouden worden met een langere reistijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

11870859 927268360679309 8094163026168540105 n

OLDEBROEK – Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 31 augustus terug naar Oldebroek. Natuurlijk zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Van Jan Smit tot Jannes, van Gerard Joling tot Mooi Wark. Het team van social mediafenomeen Poar Neem’n krijgt een eigen podium in een tweede, kleinere tent. Bijna een thuiswedstrijdje dus voor Wim Salabim en zijn mannen. De presentatie is weer in handen van Willie Oosterhuis. Het festival vindt plaats in een weiland aan de Stouwdamsweg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)