Nasrdin Dchar DAD 1617 c Janey van Ierland HR2

NUNSPEET -  Dad is de tweede solovoorstelling van Nasrdin Dchar. Na de succesvoorstelling Oumi, over zijn moeder, staat nu niet alleen Dchars vader, maar ook zijn eigen vaderschap centraal. Nasrdin (‘Nas’ voor vrienden) vertelt over zijn Marokkaanse afkomst, zijn jeugd, maar vooral over zijn kijk op de Nederlandse samenleving en de toekomst van dit land. Met Dad weet Nasrdin een belangwekkende boodschap over te brengen nu wantrouwen hoogtij viert: leef met een groot hart omdat dit je leven verrijkt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Scenefoto 1 Woezel Pip Op zoek naar de Sloddervoskf

DRONTEN - Woezel & Pip zijn op zaterdag 11 november in De Meerpaal te zien met hun vierde familievoorstelling Op zoek naar de Sloddervos! Een heerlijke theater spin-off van de succesvolle bioscoopfilm met de meest populaire hondjes van het land. Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie ontmoeten.

Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! zal nog dagenlang het gesprek van de dag zijn, want die Sloddervos… daar zal de theaterzaal vol mee zitten! De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

doesgek

ZWOLLE - Er komt een nieuw kinderevenement naar Zwolle van de oud organisatoren van het grootste kinderevenement van Nederland, LEGO WORLD. Jarenlang was LEGO WORLD een begrip in Zwolle met meer dan 90.000 bezoekers uit heel Nederland. De organisatoren komen nu terug met Doe’s Gek.

Het is een evenement waar, net als bij LEGO WORLD, kinderen worden uitgedaagd om te kijken, zien, voelen en vooral om te doen.Doe’s Gek wordt georganiseerd van 27 oktober tot en met 29 oktober .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alida Alida Bosma heeft deze zomer weer een stuk Noaberpad gelopen. De komende weken beschrijft ze wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Onafgebroken heeft het de afgelopen nacht geregend. Op de camping de Appelwei ,  ligt 's morgensvroeg alles er troosteloos en verregend bij. En het regent nog. Campinggasten rennen naar het toiletgebouw en klagen steen en been. Klik hier voor een fotoreportage.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1020606

REGIO - De Veluweprijsvraag heeft meer dan 300 ideeën opgeleverd om de Veluwe als natuur- en recreatiegebied nog mooier en beter te maken. De ideeën variëren van route-apps en geïsoleerd liggende recreatiehuisjes tot de introductie van dieren zoals kangoeroes en koala's. ‘Er is een overweldigende hoeveelheid inzendingen binnen gekomen vanuit het hele land. Mensen dragen de Veluwe een warm hart toe, dat is duidelijk. Een mooie, maar zware klus voor de jury!’ aldus gedeputeerde Bea Schouten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

171019 wolf2

VELUWE - Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. De provincie start met de activiteiten uit het landelijke wolvenplan. Op 19 oktober 2017 heeft de provincie terreinbeheerders geïnformeerd en gevraagd naar waarnemingen die bevestigen dat het om een wolf gaat. Bijvoorbeeld in de vorm van sporen, uitwerpselen en beelden op camera’s.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170807 Huis der Provincie

Het nieuwe regeerakkoord ziet er voor Gelderland goed uit. Ook sluit het prima aan bij het regionale werken, en het werken vanuit de inhoud en niet vanuit de posities. Deze manier van werken is in Gelderland al langere tijd gebruikelijk. FoodValley en de Veluwe krijgen aparte aandacht in het akkoord. De focus op innovatie op het gebied van landbouw en veeteelt past heel goed bij het Gelderse beleid. Het wegwerken van belemmeringen die mensen in de grensregio’s ervaren had zo uit het Gelders coalitieakkoord kunnen komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WOP Edelhert foto Gerrit van Vemde

HEERDE - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zaterdag 28 oktober een wildobservatiewandeling op landgoed De Dellen. Het is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna maakt u een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep GelderlandDEN HAAG - De berekeningen die zijn gedaan voor de milieueffectrapportage (MER) voor Airport Lelystad kloppen niet. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer.  In de invoergegevens zitten fouten waardoor de uitkomsten niet kloppen. Volgens de staatssecretaris moeten die fouten eerst hersteld worden, zij verwacht niet dat het grote gevolgen zal hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dijkinspecteurs van waterschap vallei en veluwe in actie foto vallei en veluwe

REGIO - Waterschap Vallei en Veluwe inspecteert in oktober de dijken langs IJssel, Nederrijn en Randmeren. Hebben ze de zomer goed doorstaan en zijn ze klaar voor de winter? In de Week van Ons Water gaat jeugdbestuurslid Jarno Soós (14) van het waterschap met twee ervaren medewerkers op dijkinspectie bij het Nijkerkernauw. Deze openbaar toegankelijke inspectie is op 19 oktober om 11.00 uur. Aanmelden kan tot en met 18 oktober via communicatie@vallei-veluwe. Wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

The Play That Goes Wrong c Raymond van Olphen 13

DRONTEN - The Play That Goes Wrong is, sinds de verovering van West End, een gigantisch succes. Het stuk won de Best New Comedy Award, is verkocht aan 29 landen en sinds kort ook te zien op Broadway. In de frisse bewerking van Owen Schumacher bezorgt de topcast - bestaande uit o.a. Tina de Bruin, Rop Verheijen en Anne-Marie Jung – het publiek gegarandeerd een heerlijke avond uit. Zij staan garant voor razendsnelle slapstick en laten het publiek lachen tot de tranen over de wangen rollen. De voorstelling is woensdag 8 november te zien in De Meerpaal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Promo

DRONTEN - Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem van gedroomd? VAMOS! is een musicalcomedy geïnspireerd op succesvolle tv-series als Het Roer Om en Ik Vertrek. Drie vrouwen (Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen, Cystine Carreon) maken die droom waar en grijpen de kans op een nieuwe toekomst met beide handen aan. De voorstelling is op zaterdag 4 en zondag 5 november te zien in De Meerpaal. VAMOS! Enkeltje Spanje por favor!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

herfstroggebotzand

DRONTEN - Staatsbosbeheer houdt tijdens de herfstvakantie op zondag 22 oktober en woensdag 25 oktober een tocht voor het gezin door het herfstbos in Roggebotzand. De boswachter laat zien hoe de natuur verandert in dit seizoen.

De wandeling van ruim een uur gaat over bospaden en langs waterpartijen. Reserveer via: www.staatsbosbeheer.nl/roggebotzand.

Schrijf reactie (0 Reacties)

MFL visual foto Roy Beusker HR web

DRONTEN -  Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker op donderdag 2 en vrijdag 3 november te zien in De Meerpaal in Dronten. Met een geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en natuurlijk Het Spaanse graan zal My Fair Lady de harten van het publiek weer veroveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Boerderijmuseum IMG 7284 50

OLDEBROEK – Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ heeft in de herfstvakantie een omvangrijk programma voor jong en oud. Van maandag 16 t/m zaterdag 21 oktober is het museum normaal open en is dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur de Rabo Kidsweek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voorgaande jaren kwamen veel ouders en opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen naar de Kidsweek in het museum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Dagelijks zorgt het Boerderijmuseum met thema’s voor een andere invulling van het programma. Zaterdag 21oktober wordt de afsluiting van de Kidsweek de hele dag omlijst met tal van activiteiten voor jong en oud.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HansenGrietjeDeMusical 002 Web

NUNSPEET - Na een reeks betoverende sprookjesmusicals presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen haar tiende sprookje: Hans & Grietje De Musical. Op 4 november is de smakelijke familievoorstelling te zien in Veluvine in Nunspeet. In Hans & Grietje De Musical wordt de rol van Grietje vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Daarnaast keren de populaire Van Hoorne-karakters Titus en Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen) terug in deze sprookjesmusical. Zij zorgen ongetwijfeld weer voor hilarische scènes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

De KNVB gaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland sportverenigingen helpen bij de verduurzaming van hun accommodatie. Naast de winst voor het milieu moet de actie leiden tot een lagere energierekening voor deze amateurverenigingen, één van de grootste kostenposten. In eerste instantie worden dertig amateurclubs geselecteerd voor het programma. Uiteindelijk willen de samenwerkende partijen in drie jaar per provincie 150 sportverenigingen verduurzamen en De Groene Club verder door ontwikkelen bij andere sportbonden en overige provincies.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eva Noorda en Ellen Roeloffzen

ZWOLLE - in Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de Mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst. Daarvan krijgen ongeveer 450 vrouwen de diagnose borstkanker of het voorstadium van borstkanker. Chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen: ‘De ontwikkelingen van borstkankerzorg gaan heel snel en de behandelmogelijkheden kunnen voor iedere patiënt anders zijn. Om behandeling op maat en volgens de laatste inzichten mogelijk te maken, zetten we ons dagelijks in met ons toegewijde multidisciplinaire team.’ Meer hierover tijdens de Publieksacademie op 31 oktober. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

boerderijmuseum

OLDEBROEK – Zaterdag 21 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur een kleedjesmarkt bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Kinderen die spulletjes te koop willen aanbieden kunnen dit vanaf 9.00 uitstallen op een kleed bij het museum. De kleedjesmarkt is een onderdeel van een omvangrijk activiteitenprogramma, waaronder de afsluiting van de Rabo Museum Kidsweek, dat zaterdag 21 oktober bij het Boerderijmuseum op de rol staat. De toegangsprijs voor bezoekers is die dag één euro.

Schrijf reactie (0 Reacties)

diamantlogo

REGIO -  Op 30 november is het zover: voor de tweede keer reikt De Diamant van Midden Nederland de Veluwse Innovatie Prijs uit! De prijs is voor de ‘Very Innovative Person’ (VIP) of onderneming die op kop loopt met duurzame technologische innovaties. Bent u of kent u een ondernemer die dit jaar kans wil maken op deze prijs? Kandidaten kunnen zich nog tot en met 14 oktober aanmelden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)