Stichting Als kanker je raakt biedt zingeving, ondersteuning en ontmoeting

HATTEM – Onder het thema 'Zin in Leven?!' organiseertde stichting Als kanker je raakt een lotgenotendag voor iedereen, die wordt geconfronteerd met kanker. Deze dag staat in het teken van ontmoeting, herkenning, erkenning en (geloofs)bemoediging. De dag wordt gehouden op woensdag 11 juni 2014 van 10.30 uur tot 15.30 uur; plaats van ontmoeting is 'De Smidse', Hezenbergerweg 50, 8051 CJ Hattem.

Het doel van deze ontmoetingsdag is om mensen, die door kanker worden geraakt, te ondersteunen aan de hand van het thema 'Zin in Leven?!'. De dag heeft een afwisselend programma, gericht op de impact van kanker en de levens- en zingevingvragen die deze ziekte oproept. Vragen die zich genadeloos kunnen opstapelen en die gaan over kwetsbaarheid, over sterfelijkheid, over hoe nu verder? Waar kan je heen met vragen: Waarom overkomt mij dit? Waar is God? Hoe pak ik het leven weer op? Hoe geniet ik van het leven? Het is een balanceren tussen gevoelens van machteloosheid, zinloosheid, verdriet, maar ook van moed, verbondenheid en doorzettingskracht.

Er wordt op meerdere, aansprekende manieren bij het thema stilgestaan; o.a. door gesprek, een creatieve workshop en te luisteren naar muziek. Natuurlijk is er volop de gelegenheid om elkaar – onder het genot van koffie/thee en een heerlijke lunch - te ontmoeten. Alle workshopleiders hebben in hun werk en/of persoonlijke leven met kanker te maken. Zij zijn zeer deskundig en weten ook vanuit hun eigen ervaring wat het betekent om te leven met kanker.

Laagdrempelig. Voor iedereen!

De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom; ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Door (geloofs)vragen moeilijke en mooie momenten met elkaar te delen, willen we laten merken dat kankerpatiënten en hun naasten deze strijd niet alleen hoeven te voeren. Dat er mensen zijn die uit eigen ervaring weten wat ze doormaken, die er voor hen willen zijn.

Meer informatie? Aanmelden?

Geïnteresseerden worden hartelijk uitgenodigd om – alleen of met anderen – woensdag 11 juni 2014 vanaf 10.30 uur naar 'De Smidse' in Hattem te komen. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Graag wel vooraf aanmelden. Meer informatie? Direct aanmelden? Ga naar www.alskankerjeraakt.nl of stuur een e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment