1916 watersnood Spoorstraat Nijkerk archief Stichting Oud Nijkerk

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee op de Veluwe en laat je verrassen! Kijk op www.erfgoedfestival.nl  voor de complete agenda, nieuws en verhalen.

Nijkerk, de polder en de Zuiderzee

Museum Nijkerk en Stoomgemaal Arkemheen slaan de handen ineen met de dubbelexpositie ‘Nijkerk en de Zuiderzee’. Wist jij dat precies honderd jaar geleden de wet op de Zuiderzee werd gepubliceerd? In het museum kom je alles te weten over de historische ontwikkeling van de Zuiderzee en de polder Arkemheen. Ben jij benieuwd wat leven onder het zeeniveau inhoudt en wat er met het verdedigingsslot Hulkestein is gebeurd? In het stoomgemaal Arkemheen kom je het te weten. Geopend op dinsdag t/m vrijdag 13.30 – 16.30 uur en ’s zaterdags 10.00 -16.00 uur. De expositie is tot 29 december in Museum Nijkerk en in het Stoomgemaal Arkemheen te zien.

ZOUT - luisterplaats
Vlakbij het Stoomgemaal vind je de luisterplaats ZOUT, een prachtig object waar je met twee personen in kunt zitten. Je hoort een bijzondere geluidsvertelling met verhalen en geluiden uit de eeuwenoude Arkemheense polder bij Nijkerk. De luisterplaats staat tot 23 september 2018 op het pad naar het prachtige Stoomgemaal Arkemheen en brengt de polder tot leven!
Kijk voor openingstijden, tarieven en voor het volledige programma op museumnijkerk.nl en stoomgemaal-arkemheen.nl of mail naar info@stoomgemaal-arkemheen.nl.

Erfgoedfestival Over Grenzen
De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment