Campagnebeeld Een Kersentuin staand LR

NUNSPEET - Donderdag 16 augustus is de theatervoorstelling De Kersentuin te zien in Veluvine. Aanvang 20.15 uur. Nooit werd het menselijke onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven dan in Tsjechovs klassieker De Kersentuin. In een vrije en rauwe bewerking van het stuk neemt regisseur Mart van Berckel u mee naar 30 jaar verder in de tijd, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.

In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revuerequiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Voorafgaand aan de voorstelling zal een korte inleiding worden gegeven op het programma. Deze inleiding begint om 19:50 uur en is gratis toegankelijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Veluvine (op werkdagen geopend van 9 tot 17 uur) en 24/7 via www.veluvinenunspeet.nl. Kaarten kosten € 12,50. .Jongeren t/m 30 jaar betalen € 7,50.

 

De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment