750ddcec c7a3 41a5 aa71 0bc70723692e

KAMPEN -  Op 17 augustus op het Kamper Stripspektakel wordt een wel heel bijzonder stripboek gelanceerd. Kees-Jan bedacht samen met striptekenaar Arie van Vliet en scenarioschrijver Paul Reichenbach een verhaal over twee kinderen in een rolstoel, Sam en Sarah. In een prachtig getekende strip leer je deze twee rollende kinderen kennen die in de klas zitten met lopende kinderen. De klas van Sam en Sarah is er eentje die je op elke school kan tegenkomen, maar toch is het nog steeds zo dat er maar weinig kinderen in een rolstoel in een klas met lopende kinderen zitten.

In Sam&Sarah, je kunt meer dan je denkt, zie je tegen welke problemen Sam en Sarah aanrollen en hoe ze daarmee omgaan. Hun verhaal gaat over meedoen, over grenzen verleggen en angsten overwinnen. En vooral over hoe kinderen elkaar leren kennen en begrijpen door samen te spelen, rollend én lopend. Wat deze strip extra bijzonder maakt is dat Julia en Alexander je in filmpjes laten zien hoe jij net zo handig kan worden als Sam en Sarah.

Op 17 augustus om 11.00, tijdens de grote opening van het kamper Strip Spektakel zullen Sam en Sarah voorgesteld worden aan het grote publiek en overhandigt Kees-Jan aan alle kinderen die trainingen hebben gehad en aanwezig zijn persoonlijk een gratis exemplaar. Daarna kan iedereen die dat wil leren rolstoelrijden of kun je spelen op het parcours, of je nou kunt lopen of niet. Kees-Jan en zijn mede atleten hebben een parcours uitgezet waarop je als loper kan ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Voor de rollers is de uitdaging om het parcours zo snel mogelijk te rijden. Voor scholieren is er de kans om een snelle tijd neer te zetten op het parcours en een voorlichtingsles te winnen van één van de  paralympisch atleten waarin ze laten zien hoe belangrijk het is dat iedereen kan meedoen.

Iedereen is welkom, kom 17 augustus van 11.00 uur, of ietsje, tot 16:00uur, naar het van Heutszplein in Kampen en maak kennis met Sam&Sarah, de nieuwe ambassadeurs van de inclusiviteit!

Kijk voor meer over Sam en Sarah ook op www.samensarah.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment