muzieknoten

OLDEBROEK - Zanger en pianist Roon Staal terug na zijn verblijf in Vladivostok en Japan deze zomer is weer in Nederland om aan zijn Herfsttour te beginnen. Deze worden weer opgevolgd door de Kersttour. De nieuwe herfst tour met 19 concerten op verschillende locaties door heel Nederland volgt op zijn succesvolle zomertour afgelopen juni. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rol in de musical Petticoat en met eerder zijn hoofdrollen in de rock-opera Tommy (2002), Rembrandt (2006) en Gavroche (1991) heeft Staal inmiddels zo'n 75 concerten gepland in 2019.

Staal, die onlangs nog fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel ( "Let the amazing vocal performance of Mr. Staal now carry you away" ) en Gilbert O'Sullivan ( "It's his voice not least his songwriting ability that really shines throughout" ) weet als onafhankelijke musicus met een eigen platenmaatschappij en boekingskantoor met zijn authentieke performance een steeds groter publiek te bereiken met zijn unieke vertolkingen van bekende songs en eigen Engels- en Nederlandstalige werken. 

Tijdens het concert in Oldebroek komen veel werken van zijn nieuwe album langs waaronder "Waltzing Matilda", "Sound Of Silence", "I Have A Dream", "Across The Universe" en zijn eigen songs waaronder "Peace" en "Simple Song" maar ook zijn bekendere werk zoals "Help Me Through The Night", "Promise", "Stay With Me 'Till The Morning, "Pie Jesu", "Als Je Mij Zoekt" en "Bridge Over Troubled Water".

Concert is zaterdag 5 oktober in Oldebroek in de concertzaal van ‘Pottenbakkerij De Spelende Engel’. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Zie voor verdere informatie de website ROONSTAAL.com.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 17,50.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment