IMG 2100 2

HEERDE/EPE -  Delft’s blauw schilderen, Edelsmeden,Grafische techniek of Schetsboek tekenen of Jazzdance? Zomaar een greep uit het aanbod voor volwassenen voor 2020. Cultuurplein Noord veluwe heeft voor volwassenen die creatief of ambachtelijk bezig willen zijn een boeiend aanbod. Bij de start van een nieuwe jaar hoort natuurlijk nieuw aanbod, en dat is er dus volop. Bijzondere lessen die voor zowel mannen als vrouwen interessant zijn die ook erg leuk zijn om samen te doen met familie of vrienden! Jazzdance is vorig jaar met succes gestart en vanaf dinsdagavond 14 januari kun ook jij meedoen in het Kulturhus in Epe. 

‘Grafiek’ met linosnedes start op maandagavond 6 januari in het Kulturhus in Epe. Hoe mooi is het niet als je in staat bent een mooie serie prenten te maken om op te hangen of te versturen! Tijdens deze cursus leer je over het betere snijwerk en verschillende druktechnieken die je later ook thuis kunt toepassen. Delfts blauw schilderen is een praktische en superleuke cursus van drie lessen. Deze cursus wordt verschillende malen aangeboden. De eerste keer is op donderdagochtend 6 februari in het atelier in de Heerd in Heerde. Tijdens de derde les maak je je eigen tegel!

 ‘Schetsboek tekenen’ is landelijk steeds populairder. In verschillende steden zijn vaak tekengroepen op mooie locaties aan het werk. Zoek maar eens op internet naar “Urban Sketchers”. Deze gave cursus wordt vanaf donderdagavond 9 januari gegeven in Heerde. In deze serie van twaalf lessen leer je gericht kijken, keuzes te maken en geconcentreerd werken door een reeks van korte duidelijke opdrachten. Op Instagram van Cultuurplein is een en ander te vinden. Een schets wordt met enkele rake lijnen neergezet. Veel persoonlijker dan foto’s! Geef de sfeer weer van dat leuke terras in Epe, die mooie schaapskooi in Heerde of het oude Hattem en Zwolle .  

Edelsmeden op de woensdagochtend is om de veertien dagen.  Lekker bezig.bezig zijn met je ontwerp. Maak je eigen sieraden van verschillende materialen. Edelsmeden is een vak en om de materialen te beheersen zijn ervaring en vaardigheden nodig. Deze vaardigheden kun je direct verwerken in een eigen ontwerp, sieraad of sierobject. Er wordt aandacht besteed aan vormgeving, ontwerp en experiment. Gevorderden werken verder aan de basisvaardigheden, maar zullen ook nieuwe technieken leren. Ontwikkel je eigen stijl! De groep op maandagavond in de Heerd in Heerde is al vol.

Op de website van Cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren is alles nog eens rustig na te lezen onder het kopje Beeldend. Je kunt je direct inschrijven via de website. Voor informatie kunt je bellen met Annemiek Kühne via 0578 760105.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment