Dellen Drie koningenwandeling foto Arie de Knegt

HEERDE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op maandag 6 januari een boeiende winterwandeling over landgoed De Dellen. Tijdens de Drie Koningenwandeling vertellen de boswachters over de ontwikkeling van het landgoed. Aan het eind van de wandeling luisteren de wandelaars op de uitgestrekte Renderklippen naar midwinterhoornblazers.

Een midwinterhoorn is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag tot en met Drie Koningen. Ze verdrijven het donker en roepen het Licht op, omschreven in het gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.  

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 3 uur. Deelname 5,00 euro p.p. en kinderen 10 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Opmerking: de wandeling is geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Informatie: Fokko Andringa, tel. 06-51543444 of Frans Roelofs, tel. 06-52644800.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment