pad

- Door Alida Bosma

We zijn met het Zuiderzeepad bij de afsluitdijk bij Makkum aangekomen, dus gaan we weer verder waar we enkele weken geleden geëindigd zijn. Dat was bij Eemnessluis. Opvallend is de verandering van het landschap. Nu geen vergezichten meer. Maar zo hier en daar, vooral bij Blaricum, puzzelstukjes bos en hei en grote imposante huizen in parkachtige tuinen. Ze passen niet eens op de foto!

Foto's Alida Bosma

In de weilanden, rondom, grote groepen rijpaarden. We zien haastige mensen op de fiets en vele auto’s op de weg. Een compleet andere wereld dan waar we voorheen gewandeld hebben. Veel drukker ook.

Maar er is toch ook wel veel moois te zien. Vader en moeder eend verscholen in het gras met een kuikentje. Stoere Hollandse wilgen. In het water zien we, al bijna in bloei, de gele plomp en aan de kant de prachtige gele lis. Vader en moeder gans met een koppel kuikens. Prachtig om te zien. In Eemnes bewonderen we de oude Sint Nicolaaskerk en daaromheen een burger buurtje uit de 17e eeuw.

In Blaricum vallen we van de ene verbazing in de andere door de grote villa’s die daar staan. Even na Huizerhoogt komen we terecht in een mooi heide gebied en jawel met schapen. Omdat het mooi weer is zien we nogal wat gezinnen picknicken aan de rand van de hei. Het is een mooi stuk Zuiderzeepad maar deze keer hebben we het IJsselmeer niet gezien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment