IMG Zowerkthet

GELDERLAND - e campagne Zo Werkt Het! helpt werkgevers en werknemers om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen. Zij bewezen de afgelopen maanden dat thuiswerken wérkt. Om het coronavirus onder controle te houden, blijft thuiswerken - waar mogelijk - de norm. Thuiswerken helpt ook om de mobiliteit te vergroenen en te veranderen. Hoe faciliteer je medewerkers om thuis te werken? Hoe houden we de wegen filevrij als mensen toch naar het werk gaan? Zo Werkt Het! ondersteunt werkgevers én werknemers met tools, tips en inspirerende voorbeelden.

“Dit initiatief sluit prima aan bij onze visie voor een bereikbaar Gelderland. Want juist deze campagne ondersteunt werkgevers bij het veranderen en vergroenen van het reisgedrag van hun werknemers. En juist tijdens de COVID-19-crisis hebben zowel werkgevers als werknemers laten zien dat thuiswerken werkt, met als gevolg minder files, een beter bereikbaar Gelderland en minder CO2-uitstoot”, aldus gedeputeerde mobiliteit Christianne van der Wal.

Thuiswerken niet voor iedereen mogelijk

Voorlopig blijft thuiswerken - waar mogelijk - de norm om het coronavirus onder controle te houden. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk en uitvoerbaar. Samen met de mobiliteitsmakelaars gaan we in 6 Gelderse regio's daarom werkgevers gericht ondersteunen om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen.

Deze stappen kunnen hierbij helpen:

  • thuiswerken waar het kan;
  • spreiden van reistijden over de dag of de week als reizen naar het werk noodzakelijk is;
  • openbaar vervoer alleen gebruiken als dit noodzakelijk is;
  • fietsen op korte afstanden;
  • samen rijden op langere afstanden waar mogelijk.

Tips, tools en goede voorbeelden

Om werkgevers en werknemers hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen, start op 21 september 2020 de campagne Zo Werkt Het!. Een campagne die inspireert en ondersteunt bij het maken van slimme(re) keuzes op het gebied van werken en reizen. Hiervoor is een landelijke website zowerkthet.nl gemaakt met:

  • verschillende tips & tricks en handige mobiliteitstools, -campagnes en -oplossingen;
  • mooie voorbeelden van werkgevers die al slimmer reizen en werken;
  • een handige communicatietoolkit waarmee organisaties hun werknemers kunnen inspireren en motiveren.

Lees meer over dit onderwerp op de pagina Werkgeversaanpak.

Landelijke campagne

Zo Werkt Het! is een campagne van mobiliteitsregio's in Nederland. Via ons zijn alle Gelderse regionale werkgeversaanpakken hier bij aangesloten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunt de campagne.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment