thumbnail Leo ovv Ricky Koole

OLDEBROEK - Na vier uitverkochten avonden Wester Inc’s Music Sessions in augustus krijgt dit pop-up theater bij Fruittuin Verbeek een vervolg. Leo Blokhuis opent een reeks van vijf avonden muziektheater in Oldebroek. ‘Leo groeide op in Wezep,voor mijn 2e theaterreeks stond Leo Blokhuis bovenaan mijn verlanglijstje’ aldustheaterdirecteur Martijn Westerink, die voor zijn pop-up theater artiesten zoekt met roots in de regio.

Leo vertelt graag over muziek, geïllustreerd met muzikale fragmenten en met veel oog voor detail. De verrassende oorsprong van bekende nummers, de grote lijnen in de ontwikkeling van muziek en de bedding van die muziek in de tijd en maatschappelijke bedding komen vaak aan bod. Blokhuis vertelt deze avond de verhalen achter de grote hits, zoals hij bij de Top 2000 doet. Zo duikt Leo onder andere in de geschiedenis van Queen en probeert te ontrafelen wat die band zo geniaal maakt.

Over Leo Blokhuis

Leo Blokhuis vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan een popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek (en zaken die daar mee te maken hebben) belijdt hij in zijn boeken, radioprogramma’s (op NPO Radio 2), in tvprogramma’s, waarvan Top 200 a gogo wel de bekendste is, en in het theater. Zijn theaterprogramma’s maakt hij meestal samen met zijn echtgenote Ricky Koole. Daarnaast presenteerde hij de afgelopen jaren de tv-sire ‘Achter de dijken’. Het afgelopen jaar kwam zijn eerste roman uit ‘Blauwe Zomer’ Voor de tv-programma’s waar hij voor werkt sprak hij met grote en bekende artiesten, waaronder Paul McCartney, Mick Jagger, Percy Sledge, Roger Waters, leden van Radiohead, R.E.M. en Supertramp. In 2008 won hij de Pop Media Prijs voor zijn “enorme feitenkennis” en zijn “liefde voor het liedje”. In 2011 won hij met zijn boek ‘The sound of the Westcoast’ de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van het jaar. Kortom, deze avond is een ‘must hear’voor elke liefhebber van popmuziek!

3 oktober |19.00u Locatie open | 19.30u start voorstelling | ca 20.15u pauze | ca 20.30 vervolg voorstelling | ca 21.15 einde | 22.00 Locatie sluit

Informatie & ticketverkoop via www.westerincsmusicsessions.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment