thumbnail 2020 11 28 Pannenkoeken Jannie van de Streek IMGL0405A

OLDEBROEK -  De laatste zaterdag van november houdt het Boerderijmuseum een actie met snert (van Topslager Van de Weg) én met pannenkoeken mét en zonder spek òf mét appel. De volgens oma’s recept bereide tongstrelende producten kunnen zaterdag 28 november tussen 10.00 en 15.00 uur afgehaald worden bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Bestellen, uiterlijk tot en met donderdag 26 november, kan via de website www.boerderijmuseum.nl onder het kopje ’bestellen’ of via het mailadres: info@boerderijmuseum.nl

Boerderijmuseum.nl

De website www.boerderijmuseum.nl is dankzij de medewerking van Comceptum Media Makers uit Genemuiden uitgebreid met een webwinkel. Via een button rechts boven op de openingspagina van de website is het mogelijk om in de digitale winkel ook toegangskaartjes voor het Boerderijmuseum te reserveren, te betalen en te printen. Hetzelfde geldt voor (actie)producten, zoals artikelen uit het museumwinkeltje. Deze zijn direct beschikbaar en kunnen na een bezoek aan het Boerderijmuseum worden meegenomen.

Een pannenkoek zonder spek kost € 2,00 en met spek of met appel € 2,50. De prijs van een emmertje snert (950 gram) is € 4,50. De snert is voor het museum bereid door Topslager Van de Weg.

Eerder dit seizoen heeft het Boerderijmuseum met succes dergelijke acties gehouden. ”We hebben goed verkocht en heel veel positieve reacties gehad,” zegt Jannie van de Streek. Nicolet Hoorn, voorzitter van het Boerderijmuseum, zegt uit de vele positieve reacties af te leiden dat de mensen positief staan tegenover het Boerderijmuseum. ”We zijn uiteraard onze vrijwilligers dankbaar voor de acties, maar ook de kopers van de actieproducten,” zegt Nicolet Hoorn.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, donaties, giften en subsidies. Tot 15 juni en in november nog twee weken vielen de inkomsten weg door corona, maar gingen de vaste kosten door voor het Boerderijmuseum. Bovendien zijn dit jaar bijna alle extra activiteiten, zoals het oogstfeest, afgelast vanwege de pandemie. Daardoor verkeert het museum in zwaar weer en worden alle zeilen bijgezet om het museum coronaproof in stand te houden.

Tot en met maart is het museum (op afspraak, via www.boerderijmuseum.nl geopend op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 13.30 uur.

Naast het boerenleven van (ruim) een eeuw geleden kunnen de bezoekers ook de exposities ’75 jaar vrijheid’, kinderwagens uit oma’s tijd en schilderijen van Attie van den Berg bewonderen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment