IMG Mensen met beperking politiek

REGIO -   De Denktank Toegankelijke Politiek adviseert om de politiek beter bereikbaar te maken voor mensen met een beperking. Dat blijkt uit een document met adviezen aan de Gelderse provinciale en lokale politiek. Gedeputeerde voor leefbaarheid Peter van ’t Hoog heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Inclusief politiek Gelderland

Zorgbelang Inclusief, actief voor de provincie via de Leefbaarheidsalliantie, zag het eerder al. Onder de Gelderse politici zitten in verhouding weinig mensen met een beperking. Om dat te veranderen is de Denktank Toegankelijke Politiek opgericht. Gelderlanders met een beperking en met grote affiniteit of ervaring in de politiek nemen deel aan deze denktank. In het document staan duidelijke voorstellen om te werken aan een inclusief politiek Gelderland.

Beperken van hindernissen

De schrijvers van het document mikken op het beperken van hindernissen voor mensen met een beperking. En dat gaat verder dan het bereikbaar zijn van gebouwen. Bijvoorbeeld ook door het vergroten van het zelfvertrouwen van politici met een beperking. Wat de denktank betreft gaan organisaties gerichter mensen werven voor politieke functies. De denktank wil graag met gemeenten in gesprek.

Afspiegeling van de samenleving

Peter van ’t Hoog: “Persoonlijk juich ik het toe als meer mensen met een beperking de politieke arena betreden. Daarom waardeer ik het steeds toegankelijker worden van het Huis der Provincie voor rolstoelgebruikers. Praktische belemmeringen moeten er eigenlijk niet zijn. Juist de politiek moet wat dit betreft een bredere afspiegeling van de samenleving zijn.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment