bakker

REGIO - Voor het economisch herstel uit de coronacrisis benut Oost-Nederland de kracht van het Midden- en Kleinbedrijf. Samen met de kennisinstellingen leidt dit tot snelle innovaties. De MKB en familiebedrijven zijn de economische motor van Oost-Nederland. Zij zorgen voor 7 op de 10 banen in het bedrijfsleven. De provincies Gelderland en Overijssel en de regio’s in Oost-Nederland benutten die kracht van het MKB. Landelijke innovatieprogramma’s moeten hier beter op inspelen door strategie en uitvoeringsmiddelen beter toe te spitsen op de kracht van het MKB.

Krachtig MKB Oost-Nederland

Gedeputeerde Eddy van Hijum voor economie provincie Overijssel: “De kracht van het MKB in Oost-Nederland is groot. Zij zetten kennis en innovatie razendsnel om in producten en verdienmodellen. Tijdens de coronacrisis liet het MKB in Oost-Nederland zien hoe snel zij reageren op de plotselinge vraag naar beademingsapparatuur, mondkapjes, testcapaciteit voor corona-app en corona-sneltests. Daarbij maken ze gebruik van de Oost-Nederlandse kennisinstituten in Wageningen, Nijmegen (Radboud) en Twente met hun toonaangevende landbouw- en voedsel-innovaties en medische technologie. Deze kennisinstituten spelen wereldwijd in de Champions League op hun vakgebieden.”

Landelijke innovatieprogramma’s

Ook de landelijke innovatieprogramma’s moeten deze kracht meer benutten. “De MKB-sector in Oost-Nederland is typisch door de vele en goede onderlinge contacten. Zij werken snel samen met veel verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen. Dat leidt niet alleen tot werkgelegenheid en inkomsten in onze regio, maar ook tot bijzondere innovaties. Het is niet voor niets dat wij het OnePlanet Research Center koppelen aan de kracht van het MKB. Zo kunnen innovaties sneller hun weg vinden in concrete toepassingen. Benut die kracht van het MKB voor heel Nederland,” aldus Christianne van der Wal, gedeputeerde Economie en Innovatie provincie Gelderland.

Slim benutten

De gezamenlijke oproep aan het Rijk maakt deel uit van de campagne ‘Nederland Slim Benutten’. Hiermee worden alle politieke partijen aangespoord om gebruik te maken van de Kracht van Oost. De campagne is een initiatief van provincies Gelderland en Overijssel, Regio Food Valley, Cleantech Regio, Regio Arnhem-Nijmegen, Regio Achterhoek, Fruitdelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle. De campagne wordt gesteund door de Economic Boards in Oost-Nederland.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment