beu

- door Alida Bosma - 

Voorbij het recreatiegebied Hulsbeek lopen we over de Deurningeresch. Het dorp Deurningen is gevestigd op een hoger gelegen stuk land dat grenst aan de Es. Es betekent een verhoogde akker. Nadat we een tijdje op de verharde weg hebben gelopen en warme chocolademelk heb een gedronken op een rustpunt, gaan we verder door weilanden en over slinger paardjes langs de Deuringenbeek. We lopen door een prachtige natuur richting Borne.

Fotoreportage

In Borne nemen we een kijkje in een kaasfabriek. In de stallen ernaast liggen de koeien te herkauwen en te genieten van de borstels die over hun ruggenheen draaien. We hadden graag daar wat meer tijd willen doorbrengen maar we hebben nog heel wat kilometers voor de boeg. Borne is een mooi bezienswaardig stadje die in de 17e en 18e eeuw een belangrijk textielcentrum was.

We verlaten Borne en genieten volop van heb voorjaarsweer in de herfst. We gaan weer verder langs het Deuringerbeek waar het pad door de zware en natte klei, ons doet glibberen en glijden. Goed oppassen dus.

Ondertussen snakken naar een bankje want in de verte horen we een toren klok al één uur slaan en warempel bij een splitsing van de beek zien we, volop in de zon en uit de wind, een prachtig bankje staan. Hier eten we ons brood en rusten we uit.

Het laatste stuk van de route gaat langs een hofje waar de wereld van de van Welevelds, uit de middeleeuwen, in ijzeren beelden staan afgebeeld. De welevelds was vroeger een adellijke familie die daar een landgoed hadden.

De route gaat verder door Zenderen, en zien we daar een oud katholiek klooster uit 1855. onze prachtige wandeling eindigt bij de boerderij “de Hondeborg”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment