P1030812

- Door Alida Bosma - 

We hebben al heel wat kilometers langs ‘s heren wegen gelopen, maar als ik op eens een oude knieblessure voel opspelen weet ik weer waarom ik gestopt ben met hardlopen. Slijtage aan de knie. Oppassen dus , nu even niet meer 20 km maar laten we het houden op 10 km.

Foto's familie Bosma

De trage tocht bij Goor is in te korten tot ruim 10 km, goed te doen dus, het zonnetje schijnt in de vroege morgen nog niet, maar als we starten bij het stroompje de Diepenheimse Molenbeek zien we toch door het grijze wolken dek hier en daar een stukje blauwe lucht. In het bos waar we doorheen lopen zien we reusachtige oude beuken staan. Er ligt er één in stukken gezaagd op de grond. Zijn omvang is enorm. we wandelen langs het kasteel Nijenhuis de weilanden in. Staan stil bij oude grillige appelbomen en zien daar de zon volop door het wolkendek komen. Gelijk lijkt het landschap mooier en vriendelijker. We horen de vogels zingen in de bomen en we zien hoe druk ze zijn om nestjes te bouwen.

We houden halt bij “Den Haller” een middeleeuwse nederzetting uit 1169. De korenmolen dateert uit 1870. Sinds 5 april 2007 is de molen eigendom van Stichting Den Haller. Tot onze grote verrassing is even verderop het oranje borden museum waar we jaren geleden waren. Door corona is deze nu natuurlijk ook gesloten.

Als we dan eindelijk een bankje hebben gevonden om ons brood te eten gaan de hemel sluizen open. We pakken vliegensvlug onze rug zak weer in en gaan weer verder met onze wandeling.  we passeren kasteel Weldam waar we, nu de zon weer schijnt, genieten van het voorjaarsbloemen.

Trage tochten zijn prachtige wandelingen en goed te volgen met de app op de mobiele telefoon.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment