fc7585e9 692e 31a8 a11b 7c343e12fe23

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk verwacht in de rode cijfers terecht te komen. Dat zegt financieel directeur Arend Jan Poelarends tegen Omroep Flevoland. De financiële zorgen van het ziekenhuis hebben vooral te maken met de coronacrisis.

Het St Jansdal zag de druk op de ziekenhuiszorg toenemen door de instroom van coronapatiënten. Er was meer personeel nodig, het aantal intensive care-bedden werd uitgebreid en er kwam extra beademingsapparatuur om iedereen te kunnen behandelen en verplegen. Dat leidde tot een grotere financiële inspanning en die kosten worden niet altijd vergoed.

Door Omroep Gelderland

Vorig jaar boekte het ziekenhuis, dat ook een vestiging heeft in Lelystad, nog 1,4 miljoen euro winst. Dat zit er dit jaar waarschijnlijk niet in. "Als we zo doorgaan, dan is de kans vrij groot dat we in de rode cijfers terechtkomen", zegt Poelarends.

Helemaal onlogisch vindt hij dat niet. "Deze organisatie is al sinds maart vorig jaar bezig een marathon te lopen, als het gaat om covidzorg. En je kunt niet van verpleegkundigen of intensive care-zorg vragen of ze nu nog een eindsprint trekken om het financiële resultaat op te krikken. Dat gaat niet."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment