a950202e 29fc 3fdf bd5a 04b2c45a6372

VELUWE  - Het is alweer drie jaar geleden dat de eerste sporen van een wolf zijn aangetroffen op de Veluwe. Inmiddels weten we zeker dat er een aantal leven in onze provincie en dat er welpjes zijn geboren. Maar er zijn meer wolven dan wij denken, zegt Frank Theunissen van Natuurmonumenten.

"We hebben hier veel camera's staan", legt Theunissen uit in het programma BuitenGewoon. "Vanaf maart hebben wij zeker vijf verschillende wolven gezien." Het wil niet zeggen dat ze ook echt daar leven, maar ze zijn er wel geweest. Mogelijk zijn er nog veel meer. "Het zou mij niet verbazen als het er twintig of meer zijn."

Door Omroep Gelderland

Harm Edens ging met Frank Theunissen de Veluwe op:

'Niet echt gezien'

Zelf heeft de natuurbeheerder Theunissen de wolf nog niet in levende lijven gespot. "Ik heb er echt nog nooit één gezien", vertelt hij, terwijl hij er al drie jaar mee bezig is. "Ik probeer ze zo min mogelijk te verstoren, dus dat lukt aardig."

Dit weekend staat bij Omroep Gelderland in het teken van de wolf. Met nieuws en discussie, een wolvenexcursie, mooie beelden op tv en social media en het kampioenschap wolvenhuilen. Je ontdekt het tijdens het BuitenGewoon WolvenWeekend op radio, tv, web, app en social media.

De wolven hebben volgens Theunissen een grote invloed op de natuur. "We kennen dit gebied goed. De dieren waren erg schrikkerig, dus we vroegen ons af wat er aan de hand was." Toen werd later de wolf gespot. "De dynamiek veranderde enorm door de aanwezigheid van de wolf."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment