janine

NOORD-VELUWE - Tijdens de online AJN-dag (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland) op 19 november is bekendgemaakt dat Janine Benjamins  de Flora van Laar-prijs heeft gewonnen.  Zij ontvangt de prijs voor haar onderzoek naar het Jeugddossier op de Noord-Veluwe. De Flora van Laar-prijs wordt tweejaarlijkse uitgereikt om talent en vernieuwend onderzoek op het gebied van de Jeugdgezondheidszorg te stimuleren.

Janine Benjamins is arts Maatschappij en Gezondheid en werkt als beleidsadviseur bij Icare JGZ en van daaruit ook voor de Centra voor Jeugd en Gezin op de Noord-Veluwe. Ze ontvangt de prijs voor haar promotieonderzoek naar het Jeugddossier Noord-Veluwe. Dit voor ouders en jongeren volledig toegankelijke dossier is sinds 2019 in gebruik. Uniek is ook dat zowel JGZ als jeugdhulp erin samenwerken. Dit jaar lanceerde  Icare JGZ ook in Drenthe en Flevoland een voor ouders volledig toegankelijk Jeugddossier.

Stem ouders en jongeren

Janine Benjamins doet sinds februari 2019 promotieonderzoek bij de WUR. Haar onderzoek richt zich op de effecten van transparantie en gezamenlijke dossiervoering; op de regie die ouders en jongeren ervaren en op de samenwerking met andere zorgverlenende organisaties. Uit het juryrapport: “Benjamins onderzoek is zeer relevant voor de jeugdgezondheid en natuurlijk vooral voor de cliënten; de kinderen en hun ouders. Daarnaast betreft het bovendien actueel onderzoek en richt het zich ook sterk op toepasbaarheid binnen de JGZ! Janine motiveert andere professionals in de JGZ om haar pad te volgen en ook wetenschappelijk bij te dragen aan steeds betere zorg voor jeugd.”

Icare JGZ feliciteert Janine Benjamins van harte! Deze prijs is een prachtige waardering voor haar onderzoekswerk rondom het Jeugddossier. En is daarnaast een stimulans om vanuit haar missie om bij te dragen aan steeds betere zorg voor jeugd, het onderzoek voort te blijven zetten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment