3157 ed348c313595669b27b3be1feb73fd97

ZWOLLE - Ondanks Corona is er nog heel veel wèl mogelijk in Zwolle. De ondernemers, de gemeente en de cultuurmakers in de stad willen dat benadrukken met een veilig cultureel aanbod en veel sfeer in de Zwolse straten. Dit doen ze onder de noemer Winter in Zwolle: wij nemen je mee! De aftrap van Winter in Zwolle is maandag om 17.00 uur op het bordes van het Stadhuis. Winter in Zwolle is ontstaan als samenwerking tussen de gemeente Zwolle, ZwolleFonds, Zwolle Unlimited en Zwolle Marketing. Wethouder binnenstad, René de Heer, en bestuurslid van het ZwolleFonds en directeur Zwolse Theaters, Rob Zuidema, verrichten de aftrap, geholpen door een paar Witte Wieven...

Gastvrij Zwolle
"De gezellige binnenstad van Zwolle is klaar voor jouw bezoek", aldus de organisators. "Met vijf gloednieuwe, theatrale en griezelige audiotours en een sprookjesfestival laten wij je de stad van een heel andere kant ontdekken! Cafés en restaurants hebben heerlijk warme terrassen en het uitgebreide winkelassortiment maakt het zalig shoppen. Wij nemen je mee deze winter."

Verhalen in de winter
Zwolle staat deze winter in het teken van verhalen. Het is tijd voor de fantasie, voor helden en sprookjes, voor wegdromen naar andere werelden met onze gastvrije stad als decor. De ondernemers van de binnenstad hebben de historische straten en pleinen prachtig aangelicht. De winkels zijn sfeervol gedecoreerd en ook de musea, cafés en restaurants verwelkomen de bezoeker van harte.

Theatrale en griezelige audiotours
Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich in deze Coronaperiode toegelegd op het produceren van theatrale audiotours en maakte speciaal voor de winter een aantal nieuwe. De bezoeker kan zo een wandeling langs eeuwenoude stegen en glinsterende grachten combineren met een griezeltocht over de Germaanse sage de Witte Wieven, een Midwinterspooktocht of een puzzelgriezeltour naar het sprookje Het meisje zonder handen. Het is een veilige manier om met vrienden, familie of alleen, tóch te genieten van kunst en cultuur.

Lichtbeeldenroutes
Twee nieuwe audiotours werden speciaal gemaakt bij de lichtbeeldenroutes van het ZwolleFonds. De ondernemers bieden die aan aan het publiek om de stad aantrekkelijk te maken. Het ontroerende kindersprookje 'De Dennenboom die groot wilde zijn' is speciaal voor families met kinderen gemaakt. De heldensage 'De Bloedende zwaan' is er voor de volwassenen. Gemarkeerd door de enorme lichtbeelden vormen deze twee audiotours een heerlijke invulling van een winterse vrije dag. De lichtbeelden zijn ook te bezoeken zonder audiotour.

Sprookjesfestival in het theater
De Zwolse Theaters organiseren in de kerstvakantie het Sprookjesfestival. Een evenement vol voorstellingen en sprookjesactiviteiten voor kinderen en voor volwassenen met een jong hart. De bezoeker wordt uitgenodigd, mee op reis te gaan met 'De kleine prins' of met 'Sneeuwwitje', op haar vlucht naar de zeven dwergen. Ook hier is op een Corona-veilige manier een kerstvakantie vol magie gecreëerd.

Audiotours - vanaf 18 december - www.zwolleunlimited.nl/audiotours
Sprookjesfestival - 28 t/m 30 december - www.zwolsetheaters.nl/sprookjesfestival
Lichtbeeldenroute - van 13 december tot 22 januari - www.lichtbeeldenroute.nl - De folder met de lichtbeeldenroute en de audiotours is gratis af te halen bij de Toeristische Informatiepunten in Waanders in de Broeren en het Zwolse Balletjeshuis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment