OOSTERWOLDE - Op 16 en 23 februari 2015 zijn er informatiebijeenkomsten voor agrarische ondernemers en particuliere eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok in de regio Noord-Veluwe. Het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen op daken zijn actuele onderwerpen in de agrarische sector. Lokaal, regionaal en landelijk zijn hiervoor allerlei regelingen. Maar deze roepen veel vragen op. In de bijeenkomst 'Asbestsanering & Zonnepanelen' worden de regelingen toegelicht en vragen beantwoord. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door LTO Noord, Provincie Gelderland, Innovatiecentrum Groene Energie Noord-Veluwe (IGEV) en Rabobank.

In het verleden is vaak asbest in de 'opstallen' toegepast. Het vrijkomen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Maar ook kan door asbest de waarde van de opstal verminderen en zijn er verzekeringsrisico's. Bovendien wordt iedereen op termijn verplicht asbest te verwijderen.

Aantrekkelijk dak

Als het dak wordt vervangen, is het goed om te overwegen zonnepanelen terug te plaatsen. Het is nu financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Via de provincie Gelderland is er een vernieuwde subsidieregeling 'Asbest eraf, PV erop' en er zijn fiscale stimuleringsregelingen. Duurzaam eigen stroom opwekken is goed voor het milieu en is een slimme investering als voorbereiding op toekomstige energieprijsstijgingen.

Advies op maat

Wat zijn de totale saneringskosten, hoeveel kWh kan zonnestroom opwekken en wanneer heb ik mijn investering terug verdiend? Via een persoonlijk adviesgesprek 'aan de keukentafel' en een adviesrapport over uw eigen bedrijfssituatie krijgt u een helder antwoord op deze vragen. Rabobank en IGEV bieden u 75% korting op dit advies. Meer informatie over dit advies wordt gegeven in de informatiebijeenkomst.

Waar en wanneer

De bijeenkomsten vinden plaats op onderstaande data en locaties (op een agrarisch bedrijf):

- 16 februari 2015 in Nijkerk

- 23 februari 2015 in Oosterwolde (Gelderland)

Het programma start om 13.30 uur. U bent welkom vanaf 13.15 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment