thumbnail image 6487327

OOSTERWOLDE -  In de coronatijd was Sportpark De Heughte beperkt toegankelijk door de regels die door de overheid waren opgelegd. Het bestuur van de Supportersvereniging kon hier maar moeilijk mee leven, daar hun leden als eerste werden buitengesloten.  Om dit voortaan te voorkomen hebben zij de sleutels van de ingang als motie van wantrouwen weggehaald bij het bestuur om dit in de toekomst te voorkomen. 

Lees meer >

thumbnail Django van der Landen

OOSTERWOLDE  -  De 29-jarige keeper Django van der Landen maakt de overstap van ZwartWit'63 Harderwijk naar VSCO '61. Django heeft in eerdere seizoenen meerdere wedstrijden tegen VSCO'61 gespeeld.

Django over zijn beweegredenen voor de overstap: “Tijdens de wedstrijden tegen VSCO’61 kreeg ik altijd de indruk dat het een gezellig, warme vereniging was. De afgelopen tijd heb ik dit wederom ervaren. Voor volgend seizoen verwacht ik een hecht team aan te treffen waarmee wij kunnen uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser. Persoonlijk heb ik de ambitie om eerste keeper te worden. Komend seizoen ben ik ook trainer van de JO19-1. Mijn doel is ervoor te zorgen dat spelers kunnen aansluiten bij het eerste of tweede elftal.”

Lees meer >

Tjeerd Korf

ELBURG -  Op maandag 30 mei a.s. komt Tjeerd Korf,  jeugdtrainer van PEC Zwolle en ex-prof, techniektraining verzorgen binnen de Onderbouw van ESC (JO7 t/m JO10). Tjeerd Korf speelde vanaf 2002/2003 vijf seizoenen in het eerste elftal van PEC Zwolle. Hij heeft in vijf seizoenen PEC Zwolle 126 wedstrijden gespeeld en 19 doelpunten gemaakt. Daarna vertrok hij naar Rotterdam om daar uit te komen voor Excelsior. Hij speelde hier tot 2009, waarna hij naar Veendam vertrok om uit te komen voor BV Veendam. Momenteel is Tjeerd Korf jeugdtrainer bij PEC Zwolle JO12.

Lees meer >

thumbnail VSCOOVC2122

OOSTERWOLDE - VSCO’61 komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. Thuis werd met 2-0 gewonnen van één van de concurrenten OVC’85 uit Oosterbeek. Remco van ’t Hul en Beert Bonestroo waren voor en na rust de doelpuntenmakers. Het begin van het duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Gerard Jansen uit Apeldoorn, was bijzonder. Bij een uitbal reclameerde de technische staf van OVC’85 dat zij de ingooi hadden, maar Jansen besloot anders. Er ontstond een discussie, waarna de assistent-trainer Richard Arndts een fikse waarschuwing kreeg.. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. VSCO’61 toonde meer de wil om te winnen, maar kon niet echt gevaarlijk worden. OVC’85 wachtte af en verscheen ook niet veel voor de goal van VSCO’61 doelman Arjan ten Klooster.

Lees meer >

thumbnail IMG 0831

't HARDE -  De wedstrijd in en tegen Zalk is het weerzien van oud trainer Egbert Kragt en oud verzorger Jimmy Roessler. De wedstrijd zelf is alleen nog belangrijk voor de statistieken. Bij een goed resultaat van S.V. 't Harde kan eindstand nog wel van invloed zijn voor het aantal te spelen wedstrijden in de nacompetitie. S.V. 't Harde begon met dezelfde basiselftal als vorige week zaterdag tegen VHK. Dit was logisch gezien het spelniveau van vorige week.

Lees meer >

thumbnail Image00001

DOORNSPIJK  - DSV had goede zaken kunnen doen wanneer de uitwedstrijd tegen HTC in Zwolle winnend was afgesloten. Maar net als in de thuiswedstrijd tegen de Zwollenaren lukte het de oranjehemden niet om voldoende doelpunten te scoren. Na de 90 minuten stond er een 2 – 1 nederlaag op het scorebord.

De 1 – 0 achterstand liep DSV al na vier minuten op. Bij een voorzet was er enige aarzeling bij de keeper wel of niet uit te komen, dit was voldoende voor een HTC-er om te scoren. De gelijkmaker kwam er niet eens zo lang achterna, toen in de 27e minuut een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied van HTC een eigen treffer van HTC betekende. Vlak voor de pauze nam HTC wederom een voorsprong toen de gegeven strafschop werd benut: 2 – 1.

Lees meer >

evv

ELBURG  - Op vrijdagavond werd de beslissingswedstrijd gevolleybald in ’t Huiken te Elburg. De meiden van EVV (Elburger Volleybal Vereniging) MB2 speelden tegen de meiden van SDS (Sterk Door Samenspel) MB1 uit Voorthuizen. Het werd een spannende partij die gewonnen werd door de meiden uit Elburg. Einduitslag 4-1 (25-20/28-26/19-25/25-11). Na twee gewonnen sets was de buit binnen. Bijzonder omdat de Elburger meiden vorige seizoen ook kampioen werden en zijn gepromoveerd. 

Foto's André ter Velde

DSC 0039

Fotoreportage Anja van Boven

thumbnail Sliderfoto Wissel 2021

OOSTERWOLDESnackpoint Café ’t Wissel uit Oldebroek en VSCO’61 hebben hun subsponsorovereenkomst verlengd met drie jaar. Op sportpark De Heughte ondertekenden eigenaresse Lisette van ’t Hul-Sneller namens ‘t Wissel en bestuurslid commerciële zaken Sjoerd Kwakkel het nieuwe sponsorcontract. Sjoerd bood Lisette een fraai bloemstuk aan als blijk van dank en waardering en hij wenste het horecabedrijf veel succes na de zware coronaperiode.

Foto P4D 2

ELBURG -  Van 16 tot en met 19 mei organiseerden Goed Bezig Oldebroek en Stichting Wiel voor de allereerste keer de Peuter4Daagse. Aan dit initiatief van de Wandelbond deden bijna 900 peuters mee in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Zij wandelden vier dagen in de buurt van hun eigen opvanglocatie. Daarmee verdienden alle peuters een Peuter4Daagse medaille.

Lees meer >

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen directe concurrent OVC’85 uit Oosterbeek. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.W. Jansen uit ApeldoornDe wedstrijd tussen VSCO’61 en OVC’85 is een rechtstreeks duel voor handhaving in de tweede klasse. Het is ook een wedstrijd van de tegenstelling. OVC’85 is de laatste weken aan een opmars bezig en VSCO’61 aan een vrije val. Grote vraag is of het De Kanaries zaterdag lukt om een wending aan die val te geven en de opmars van OVC’85 te stoppen. De winnaar doet goede zaken voor rechtstreeks klassenbehoud.

Lees meer >

klaverjassen1

’t HARDE -  Donderdagavond 19 mei jongstleden is er door 28 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. ’t Harde. Met de score van 5391 punten was  Gerrie Vinke die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 6 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: Yvonne Stobbelaar 5358, Karl Veneman 5171, Gert Drost 4920, Aart Krooneman 4912, Wim Ruitenberg 4840 en Jenny Pannekoek 4839.

Lees meer >

thumbnail Borstcrawl

’t HARDE - Wil jij net even wat sneller kunnen zwemmen? Of net iets beter voorbereidt zijn op bijvoorbeeld de triathlon? Of wil jij gewoon de techniek van de borstcrawl onder de knie krijgen? Zwemclub De Hokseberg gaat binnenkort starten met een borstcrawlcursus! Deze cursus wordt gegeven door gecertificeerd zwemtrainer Adri Pasman en de trainingen vinden plaats in zwembad De Hokseberg op ’t Harde.

Lees meer >

thumbnail P en R 2022

Meld je aan voor de autopuzzeltocht gezellig met je partner of gezin. 

DOORNSPIJK -  Met elkaar in de auto, al navigerend en puzzelend over de Veluwe en langs de IJssel. Ga er samen op 6 juni even lekker op uit en doe mee aan de autopuzzelrit die georganiseerd wordt door de supportersvereniging Oranje Zwart.  Onderweg is er voldoende mogelijkheid om te stoppen en de omgeving te verkennen. De tocht is ongeveer 85 kilometer lang en brengt je op plekjes waar je wellicht nog nooit bent geweest. Onderweg zijn er leuke opdrachten voor jong en oud. De kosten zijn €15,- per auto en voor de sportieve fietser geldt een bijdrage van €5,- per fietser.

Lees meer >

kv elburg

ELBURG -  Zaterdag 21 mei is er een bijna volledig korfbalprogramma. Vanaf 10.00 uur spelen jeugdteams op het Burg. Bode sportpark.

Elburg 1 en Elburg 2 spelen opnieuw uitwedstrijden, nu tegen Zwart Wit in Delden. Om 15.40 uur begint de wedstrijd Zwart Wit 2 – Elburg 2. Elburg 1 begint om 17.15 uur aan haar wedstrijd tegen Zwart Wit 1.

Lees meer >

thumbnail 20220518 171431

ELBURG -  Woensdagmiddag 18 mei werd het eerste deel van het Poort5 Schoolkorfbaltoernooi gehouden op het Burg. Bode sportpark. De groepen 3 en 4 van de basisscholen waren deze middag aan de beurt. Onder warme weersomstandigheden werd er sportief gestreden om de prijzen. Om 17.00 uur kon de organisatie de bekers uitreiken aan de volgende teams: in groep 3 was de eerste plaats voor de Prins Willem Alexanderschool, tweede werd het team van de Agnietenschool en derde De Borchstee.

Fotorportage Anja van Boven

Lees meer >

DSC 0166

Fotoreportage Anja van Boven

jub

 't HARDE - Afgelopen maandag zijn er wederom twee ledenvergaderingen in één gedaan door S.V. 't Harde. De najaarsledenvergadering, met daarin de financiële verantwoording en jubilarissen, is gecombineerd met de voorjaarsledenvergadering, waarin traditioneel getrouw het nieuwe verenigingsplan en begroting voor het komende seizoen gepresenteerd wordt.

Lees meer >

thijs

ELBURG  - Tennisclub Elburg biedt voetballers, volleyballers en andere teamspelers die een zomerstop hebben een drie maanden durend lidmaatschap om te tennissen in de zomer. Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer naar buiten willen, zijn van harte welkom om mee te doen aan de Zomer Challenge.De Zomer Challenge is een tijdelijk lidmaatschap van drie maanden in de maanden juni, juli en augustus. Hiermee kunnen spelers de hele zomer onbeperkt tennissen. Ook mogen ze deelnemen aan clubactiviteiten zoals tossavonden en een interne laddercompetitie.

Lees meer >

2022 05 14 za. ESC vv Hattem 2 5 3 1250x834

ELBURG -  Onder een prachtige zonnige voorjaarszon speelden de Elburger SC en vv Hattem zaterdagmiddag in Elburg tegen elkaar. De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag in de 6e minuut achter ESC keeper Thomas den Besten in het net. De Elburgers waren nog nauwelijks van de schrik bekomen, tot het in de 22e minuut wederom raak was voor de Hattemers 0-2. De thuisclub kroop hierna enigszins uit zijn schulp wat resulteerde in een aantal kansen. Emre Sahan strandde op de keeper, een vrije trap van Max Lamberink en een kopbal van Sven Wastenecker gingen beiden over.

Lees meer >