T9U5128a 1

ELBURG -Ttwaalf clubs, waaronder acht teams van diverse Betaald Voetbal Organisaties, maakten vandaag hun opwachting op de velden van het Burgem. Bode sportpark in Elburg. Elburger Sportclub ontving deze clubs voor de tweede editie van het Weber Woonwereld JO 13 Jeugdtoernooi.

De finale werd een strijd tussen Willem II en FC Groningen en eindigde in een stand van 1-1. Het beter nemen van penalty's bracht uiteindelijk de winst naar de de Tilburgernaren. 

Fotoreportage Harry ten Hove

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Een week voor de hervatting van de competitie boekt VSCO’61 een 2-4 overwinning op Hatto Heim. Goed was het niet van de kant van VSCO’61. Defensief werd er teveel weggegeven. De overwinning is echter wel een goede opsteker voor komende week. In het eerste halfuur werden beide teams nauwelijks gevaarlijk. VSCO’61 kreeg een mogelijkheid via Thomas van de Kolk en Hatto Heim via Twan van Rijssen, die doelman Arjan ten Klooster op zijn weg vond, Na een klein halfuur spelen kwam VSCO’61 op voorsprong. Gerwin de Leeuw zette voor vanaf de achterlijn en Rinse van der Velde kopte de 0-1 binnen. Opnieuw moest doelman Arjan ten Klooster even later redding brengen op een inzet van Winand Meilink.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - In de minste oefenwedstrijd tot nu toe behaalde DSV een 3 – 0 zege op 4e klasser Wijhmen. Dit team verving Rood Wit uit Putten, die eerst zou komen deze zaterdag. Zij spelen nu later alsnog vriendschappelijk tegen DSV. De zege kregen de oranjehemden zeker niet cadeau, in het veld was er geen groot overwicht voor de ploeg van Etie Jansen. Wel hield men achter de linies zeer goed gesloten, zodat de mogelijkheden voor de tegenstander op een treffer minimaal waren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE- Zaterdag gaat VSCO’61 op bezoek bij Hatto Heim in Hattem. De wedstrijd op sportpark ’t Achterveen begint om 14:30 uur. In voorbereiding op het vervolg van de competitie volgende week zaterdag spelen VSCO’61 en Hatto Heim zaterdag een oefenduel tegen elkaar. Hatto Heim staat momenteel op de derde plaats in de derde klasse C Oost. VSCO’61 komt uit in de tweede klasse G Oost en staat met de achtste plaats keurig in de middenmoot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 18 januari jongstleden is er door 29 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde.  Met de score van 5876 punten was Hendrik Leusink die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 6 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: John Koning 5798, Dirk Fransman 5715, Gerrie Vinke 5436, Gert Drost 5250, Sander van de Veen 5036 en Yvonne Stobbelaar 5012.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - A.s. zaterdagmiddag, na afloop van het JO-1 Toptoernooi, speelt Elburger Sportclub op het eigen Burgem. Bode Sportpark een oefenduel tegen het reserve-team van 1e klasser Go Ahead K(ampen).  

De wedstrijd in Elburg begint om 16.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Op zaterdag 20 januari is er een volledig competitieprogramma maar alle Elburger teams spelen een uitwedstrijd. Elburg 2 en Elburg 3 spelen beide in Ermelo. Elburg 2 om 20.30 uur tegen Dindoa 3 en Elburg 3 om 18.15 uur tegen EFC’58 1.

De langste reis maakt Elburg 1. Om 18.15 uur speelt men in Asten (Noord-Brabant) tegen Klimop 1. Klimop 1 staat op de laatste plaats in de 2e klas C en heeft dit zaalseizoen nog geen punten weten te pakken. Elburg heeft de laatste weken een paar puike wedstrijden afgeleverd en reist vol vertrouwen af naar Asten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

darttoernooiheerdt

OOSTERWOLDE - Het jaarlijkse single darttoernooi komt er weer aan. D.B.V.O zal dit evenement organiseren met als hoofdsponsor Veldkamp Witgoed te Oldebroek. Dit gezellige en over het algemeen goed gevulde evenement zal plaatsvinden op 9 februari aanstaande. Dorpshuis de Heerdt (Schiksweg 27 in Oosterwolde) is de locatie waar het toernooi plaats zal vinden. Terwijl de fanatieke darters strijden om de prijzenpot, die bepaald wordt door het inleggeld, is er voor niet darters ook genoeg te beleven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BureauHanze 20171227 0002

ELBURG – Vier inwoners van de gemeente Oldebroek en Elburg hebben een uniek buiten sportnet ontwikkeld. Drie daarvan, Dennis Veth en de broers Wim en Reinier Boerendans, schopten het bij volleybalvereniging Blauw Wit in Oldebroek tot de landelijke Tweede Divisie. Nu hebben ze een andere missie: Kinderen weer aan het sporten krijgen. Daarom ontwikkelden ze een multifunctioneel en duurzaam buiten sportnet voor scholen, gemeenten, campings en vakantieparken.’’ ”Het is een landelijke trend dat kinderen steeds minder buiten spelen. We zien het ook bij onze eigen kinderen. Ons doel is om kinderen weer terug te brengen naar de straat, net als vroeger. Als we om ons heen kijken zien we allerlei sporttoestellen, maar geen specifieke sporttoestellen die voor verschillende sporten geschikt zijn. In onze ogen is dit een ideale oplossing voor schoolpleinen, speelpleinen en sportvoorzieningen op vakantieparken en campings”, vertelt Wim Boerendans.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - DSV is tot nu toe goed bezig in de winterstop. Zaterdag werd VSCO op een 0 – 1 nederlaag getrakteerd, dinsdagavond j.l. moest ook s.v. Lelystad toezien hoe DSV weinig kansen weggaf en zelf zeer effectief bleek. In de eerste 45 minuten werden de netten niet gevonden, maar na de rust vielen er maar liefst 5 treffers. Net als zaterdag was Alex Bouwman, wederom op het middenveld diegene die de score openbrak met een hoog schot in de bovenhoek. Johan Westerink verdubbelde de voorsprong, hierna deed Lelystad iets terug middels een tegentreffer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rally

Op een paar uur achterstand kwam de Rainbow-truck over de finish van de achtste etappe van de Dakar Rally. Niet omdat ze zelf problemen hadden gehad – integendeel zelfs – maar omdat ze als bezemwagen fungeerden voor trucks die vast waren komen te zitten in het zware zand tussen Uyuni en Tupiza.

Vanochtend vroeg (maandagochtend 6.00 uur lokale tijd) kwamen Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel aan in Salta, waar de Dakar-deelnemers heen moesten na het afgelasten van de negende etappe. Na aankomst moest er uiteraard eerst een paar uur geslapen worden. Bijna 1000 kilometer in 24 uur, waarvan zo’n 400 kilometer special stage, gaat niet in de kouwe kleren zitten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

064 Foto Rick Bos Marco van Doorn 13 januari 2018

’t LOO – In de 7e etappe van de Maxi Promo Wintercompetitie bij de ATB Vereniging Oldebroek blijft de mountainbiker Rick Bos in de categorie 13 – 15 jaar winnen. De rijder uit Oosterwolde is ongeslagen in deze competitie en is deze winter de “Keizer” uit Oosterwolde. Vanaf de start legde hij het tempo hoog en wist hij de wedstrijden in zijn voordeel te beslissen. Dat gold ook voor de 7e wedstrijd. Achter hem werd  een prachtige strijd geleverd om de overige podiumplekken. Diederick Fobbe uit ’t Loo werd tweede en Morris Gruiters uit Beekbergen derde. Leroy van Boven wist zich naar een prima vierde plaats te rijden, een mooi resultaat voor deze mountainbiker uit ’t Loo.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bert Konterman

OOSTERWOLDE - Op vrijdagmiddag 26 januari wordt de nieuwste editie van het VSCO’61 businessmagazine gepresenteerd. Voorafgaand hieraan zal Bert Konterman vertellen over zijn carrière als profvoetballer bij onder andere Feyenoord, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Elburg1 1

ELBURG - KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Apeldoorn opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd. Na een zinderende wedstrijd stond de eindstand 22-22 op het scorebord. Voor dit gelijkspel en de manier waarop dit werd bereikt kreeg het team na afloop een staande ovatie van het publiek. Het is duidelijk dat Elburg de stijgende lijn te pakken heeft en iedere week beter gaat spelen. Elburg pakte vorige week al de volle winst in Enschede tegen DOS-WK, de nummer twee op de ranglijst. Apeldoorn is de trotse koploper in de tweede klas C en had nog geen punt laten liggen in deze zaalcompetitie. Ook het doelsaldo van + 107 sprak boekdelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DKR18 01 13 107

In de zevende etappe van de Dakar Rally voelde Jasper Riezebos goed het verschil tussen rijden op de motor of met de truck. Een motorrijder kan slalommend tussen struikjes en bulten kamelengras door, een truck gaat er dwars overheen. “In de truck krijg je veel meer klappen. Op de motor kun je het makkelijk opvangen, in de truck doet het veel meer zeer”, merkte de navigator van de Rainbow-truck. Polletjes kamelengras, rivierbeddingen, gaten, kuilen: de MAN hotseknotste door de 370 kilometer lange special van de etappe tussen La Paz en Uyuni. Dat in combinatie met de vele modder die door de regen was ontstaan, maakte het toch wel een pittige dag. “Het was snel, maar spekglad”, vertelt Jasper Riezebos in Uyuni. “Dan ga je glijden en slingeren. Af en toe zijn we maar van het pad af gegaan om door de landerijen heen om de watergaten heen te rijden.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - A.s. dinsdagavond speelt Elburger Sportclub op het eigen Burgem. Bode Sportpark een oefenduel tegen zondag 2e klasser s.v. Epe uit de gelijknamige plaats.  Epe staat momenteel op de voorlaatste (13e) plaats en heeft uit tien wedstrijden acht punten verzameld.

De wedstrijd in Elburg begint om 19.45 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - Voor DSV is de eerste wedstrijd na de winterstop een 0 – 1 overwinning geworden. Op sportpark “Op de Heugte” in Oosterwolde bleek de treffer van Alex Bouwman in de 63e minuut de winnende. Hij stond precies op de goede plek na een bekeken voorzet van Gerrit Hoekert. Beide teams benutten deze oefenwedstrijd om diverse spelers te laten voetballen, er werd volop gewisseld. Na een wat aarzelend begin van DSV trok de ploeg van trainer Etie Jansen gedurende de eerste 45 minuten het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde trouwens niet in moeilijk werk voor doelman Arjan ten Klooster. Ook zijn Doornspijkse collega Laurens Dekker werd niet echt warm door inspanning. Hierdoor was de 0 – 0 ruststand verklaarbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

duif1

WEZEP - In het clublokaal van De Reizende Postduif wordt zaterdagmiddag 20 januari  de feestmiddag van Kring 1 gehouden. Die middag worden de kampioenen gehuldigd en vindt de prijsuitreiking van de attractievluchten plaats.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur met om 16.30 uur een bonnenverkoop van de kampioenen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Klompenburg

OOSTERWOLDE - VSCO’61 heeft deze week Van Klompenburg Hekwerk en Beveiliging uit Elburg verwelkomt als nieuwe subsponsor.  Op sportpark De Heughte zetten directeur/eigenaar Maurits van Klompenburg en sponsorcommissievoorzitter Christiaan Mulder de handtekeningen onder een driejarige subsponsorovereenkomst. Als blijk van dank en waardering bood VSCO’61 de nieuwe subsponsor een fraai bloemstuk aan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DKR18 01 12 110

Het zat een paar dagen tegen voor het Rainbow Truck Team in de eerste week van de Dakar Rally. Op de rustdag in La Paz hebben de monteurs een boel te doen. “Ondanks de vele tegenslagen hebben we het toch weer een beetje weten bij te benen”, zegt Gerrit Zuurmond. “Nu is het zaak om de truck weer op orde te krijgen voor de tweede week.” In de eerste, tweede, derde en vierde etappe kende het team tal van problemen, met als gevolg dat er na vier dagen al meer dan 85 uur straftijd achter de naam van Zuurmond stond. Pas in de vijfde en zesde etappe liep het weer enigszins normaal, in die zin dat de truck min of meer volgens schema startte en finishte. Op de verbinding van de laatste etappe naar het bivak in La Paz kregen Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel echter weer met technische tegenslag te kampen: het schakelmechanisme hield ermee op. “Er was lucht in het hydraulisch systeem gekomen en dan kun je niet meer schakelen”, legt Zuurmond uit. “Klaas is in de bak van de truck gaan zitten en heeft met commando’s handmatig geschakeld. Als je niet inventief bent in de Dakar, kom je nergens.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)