kv elburg

Op zaterdag 20 oktober is er een zeer beperkt competitieprogramma voor de korfballers. 

De selectieteams spelen echter wel, namelijk uitwedstrijden tegen Achilles in Almelo. 

Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Achilles 2 en om 15.30 uur zijn de eerste teams aan de beurt. 

Achilles 1 staat in de onderste regionen van de 3e klas E. Elburg 1 voert sinds afgelopen week de ranglijst aan, na een mooie overwinning op Sparta Zevenhuizen. Natuurlijk wil de equipe van Jan Westland die positie behouden. 

Het volledige korfbalprogramma is te vinden op www.kvelburg.nl/competitie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbalnet

Twee seizoen terug deed zich de opmerkelijke situatie voor dat maar liefst vier clubs uit deze regio, s.v. ’t Harde, VSCO ’61, DSV 61 en Elburger Sportclub, bij elkaar in de 3e klasse waren ingedeeld. Ook dit voetbaljaar kunnen de spelers en supporters weer een aantal interessante derby’s tegemoet zien nu VSCO ’61, OWIOS en Elburger Sportclub elkaar treffen in de 2e klasse G. Nadat enkele weken terug de twee vertegenwoordigers uit de gemeente Oldebroek de punten deelden (2-2), binden a.s. zaterdag twee oude rivalen, Elburger Sportclub en VSCO ’61, de strijd tegen elkaar aan op het Burgem. Bode Sportpark in Elburg. 

De laatste keer dat dit altijd beladen duel op het programma stond was in het seizoen 2016-’17 en VSCO de titel veroverde. Na de 4-2 overwinning in Elburg werd toen de basis gelegd voor het uiteindelijke kampioenschap, dat enkele weken later op de laatste competitiedag met een klinkende 7-1 zege op SEH werd bezegeld. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1030425

't HARDE - Woensdagmorgen 10 oktober om 9.00 uur stond het busje klaar om 9 spelers van het 60+ team naar Roosendaal te brengen. De niet aanwezige spelers van het 60+ team van S.V. 't Harde genoten van hun welverdiende vakantie. Voor vertrek eerst een bakkie koffie met de gebruikelijke stroopwafel van de trainer.

Fotoreportage S.V. 't Harde

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer 2018 voetbalpromotiedag

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

t HARDE -  Vrijdagavond 19 oktober organiseert de supportersvereniging “Groen-Wit” een bingoavond in het clubhuis van SV ‘t Harde. Deze avond worden er 25 rondes bingo gedraaid, waarvan 5 hoofdrondes. Het totale prijzengeld is ruim €1400,- Er is een superhoofdronde van € 270,00  tevens zijn er 2 hoofdrondes van € 120,00 en € 100,00.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo EVV

ELBURG - Door een 3-2 zege bij VVH blijven de volleybaldames van EVV Bultman-Hartholt koploper in de promotieklasse. De Elburgse ploeg won de openingsset met 18-25 en nam ook in het tweede bedrijf een grote voorsprong. Het jonge team van trainer Daan Schouten liet zich echter de kaas van het brood eten en moest de set toch nog aan VVH afgeven (25-23). Toen ook de derde set met dezelfde cijfers naar de thuisploeg ging, leek de eerste nederlaag van het seizoen in de maak. De Elburgse dames rechtten echter de rug en knokten zich via 22-25 weer naast VVH. In een bloedstollende tiebreak trok EVV via 14-16 uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe. Door dit resultaat handhaaft EVV na vier wedstrijden de koppositie, die gedeeld wordt met Auto van Oort/Rebelle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - KV Elburg speelde zaterdagmiddag 13 oktober op het Burg. Bode sportpark de thuiswedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen. Het was niet de beste wedstrijd van de Elburgers maar gewonnen werd er wel. Met de eindstand 19-11 bleven de punten in Elburg en werd men lijstaanvoerder in de 3e klas E. Dat Elburg goed gedijt onder leiding van haar trainer/coach Jan Westland is wel duidelijk. Ondanks het feit dat men vorig seizoen een stapje terug moest doen is het spelplezier en motivatie gebleven. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt om het spelconcept dat de trainer voor ogen heeft nog beter in de wedstrijden uit te voeren. De meeste wedstrijden worden ruim gewonnen maar de competitie is nog lang en de concurrentie ligt op de loer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - De competitie verkeert nog in te vroeg stadium om conclusies te trekken, maar zoals het er nu naar uitziet dreigt Elburger Sportclub het lelijke eendje te gaan worden in de 2e klasse G. In de uitwedstrijd tegen vv Woudenberg moest de ploeg van Patrick Posthuma voor de vierde maal het loodje leggen. Het werd al spoedig duidelijk dat Woudenberg over een goed voetballende ploeg beschikt maar de blauw-witten kwamen verrassend uit de startblokken.  Nadat Marco de Vries al in goede positie voor de Woudenberg-doelman was verschenen namen de Elburgers na ruim tien minuten spelen brutaal de leiding. Een vrije schop, enkele meters buiten het strafschopgebied, werd door de 17-jarige Vincent Huisman niet hard maar wel haarzuiver binnen geschoten, waarbij de Woudenberg-goalie overigens niet geheel vrijuit ging.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - Ook na vier wedstrijden heeft DSV het zoet van de overwinning nog niet mogen proeven. De oranjehemden namen weliswaar in de 16e minuut een 1 – 0 voorsprong door Gerrit Hoekert, maar uiteindelijk moesten zij toch een 1 – 4 nederlaag incasseren met hun vernieuwde ploeg.

In de eerste 45 minuten kon DSV nog goed weerstand bieden aan de ploeg uit Swift, maar in de tweede helft vielen al snel de tegendoelpunten. Swift dook af en toe zeer handig op met spelers achter de verdediging van DSV en daar had de ploeg van Etie Jansen moeite mee. Nadat de 1 – 2 was gevallen werd het steeds moeilijker voor DSV om vooral aanvallend een vuist te maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - Met een ziedend afstandsschot bracht Jelle van ’t Hul de meegereisde supporters van S.V. ’t Harde in extase. De jongeling schoot van ruim twintig meter de bal met een heerlijke precisie in de kruising en zorgde er daarmee voor dat de verdiende 1-2 overwinning op VEVO werd veiliggesteld.

’t Harde domineerde grotendeels de eerste helft. De ploeg had veel de bal en probeerde in hoog tempo, onder warme omstandigheden, de thuisploeg haar wil op te leggen. Na ruim een kwartier opende Terence ten Brink de score door een afvallende bal keihard tegen de touwen aan te knallen. Een diepe bal van Quinten Turubassa kon niet goed worden verwerkt door defensie van VEVO, en Ten Brink was er als de kippen bij om perfect af te drukken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Dat de ene wedstrijd niet de andere wedstrijd is, is zaterdag wel gebleken. VSCO’61 dat vorig jaar beide wedstrijden tegen VVOP won, kwam er zaterdag niet aan te pas. Geen moment maakten De Kanaries aanspraak op een goed resultaat en verloor met 1-3. Al na een kwartier heeft VSCO’61 op een dikke achterstand kunnen staan. Kansen zijn er voor Tim van de Vis, Nick Hoogebeen en Niek Bos. Hierna ontworstelt VSCO’61 zich enigszins aan de dadendrang van VVOP en krijgt een goede kans via Luca Veldhoen. Zijn inzet verdwijnt via doelman Freek van de Steeg naast het doel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwolseladiesrun3

ZWOLLE - Al 550 vrouwen hebben zich tot nu toe opgegeven voor de derde Ladies Run in Zwolle op vrijdagavond 2 november. De Ladies Run gaat dwars door de binnenstad van Zwolle. De deelneemsters kunnen kiezen tussen de 2,5 en 5 kilometer. Ruim 150 moeders met hun dochter rennen mee, maar ook collega’s en vriendinnen melden zich aan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

av1

't HARDE - Nadat reeds in het voorjaar door Arjan van ’t Oever van A.W. Personeelsdiensten uit ’t Harde (en Elburg), zijn handtekening onder de sponsorovereenkomst was gezet, werden afgelopen zaterdag de nieuwe tassen door de sponsor uitgereikt aan de S.V. ’t Harde JO19 teams. Met ingang van het huidige voetbalseizoen zal A.W. Personeelsdiensten tassponsor zal zijn voor de S.V. ’t Harde teams JO19-1 en JO19-2. De spelers van de teams met deze leeftijd behoren onder andere tot de doelgroep van dit bedrijf. Hieruit blijkt maar weer hoe sponsor en S.V. ’t Harde elkaar, d.m.v. een wisselwerking, van dienst kunnen zijn. Hierbij bedanken het bestuur en de sponsorcommissie van S.V. ‘t Harde Arjan van ‘t Oever voor deze mooie sponsoring.

av2

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 11 oktober jongstleden is er door 32 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde. Met de score van 5610 punten was Jan van Heerde die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 7 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: John Koning 5264, Brand Doornewaard 5255, Huib Bruijnes 5133, Sienie Dunnik 5013, Gert Drost 5001, Anneke Koning 4960 en Teun van Dorp 4955.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Op zaterdag 13 oktober is er een compleet competitieprogramma bij KV Elburg. Veel teams spelen een thuiswedstrijd waarvan de eerste wedstrijden om 10.00 uur beginnen. Ook is er een training van de kangoeroeclub.

Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Devinco 2 uit Deventer. Sparta Zevenhuizen komt naar Elburg om tegen Elburg 1 te spelen, aanvang 15.30 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld op het Burg. Bode sportpark.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 VSCO

OOSTERWOLDE - Komende zaterdag speelt VSCO’61 de thuiswedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. (Steve) Oosterkamp. Afgelopen week wist VVOP de thuiswedstrijd tegen VRC met 3-1 te winnen. Door deze overwinning staat VVOP met zes punten op een gedeelde eerste plaats. Op doelsaldo staat het op de vijfde plaats. De eerste wedstrijd werd met 0-2 gewonnen van De Valleivogels. In de tweede competitieronde werd met 1-4 verloren van Unicum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

'T HARDE - In de vierde speelronde van de competitie reist S.V. ’t Harde zaterdag af naar Veessen, voor de wedstrijd tegen een van de vier degradanten uit de derde klasse, VEVO.  De Veesenaren promoveerden in 2016 voor het eerst in de clubhistorie naar de derde klasse. Na twee seizoenen is men teruggekeerd in de vierde klasse, na de voorlaatste plek van afgelopen seizoen. VEVO is de competitie moeizaam begonnen met een punt uit drie wedstrijden. In het openingsduel werden de punten gedeeld met Elspeet, daarna volgden nipte nederlagen tegen Reaal Dronten (1-2) en Prins Bernhard (1-0).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Naast De Valleivogels, vorige week de tegenstander, is het ook voor de eerste keer in de historie van beide clubs  dat Elburger Sportclub a.s. zaterdag, in een uitwedstrijd, de strijd aanbindt tegen v.v. Woudenberg in de plaats met  die naam.

Nadat Woudenberg  in de jaren daarvoor overwegend in de 2e en 3e klasse speelde, kwam men de laatste drie seizoenen uit in de 1e klasse. Helaas moest de formatie van de huidige oefenmeester Jeroen  Peters afgelopen voetbaljaar, middels de na-competitie,  een stapje terug doen.  De ambitieuze thuisclub blaast zeker niet  hoog van de toren, maar een plaatsje in de top vijf behoort volgens Peters wel tot de mogelijkheden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Aanstaande zaterdag 13 oktober organiseert KV Elburg weer een training voor de  kangoeroeclub. De jongste jeugd is om 10.00 uur weer van harte welkom op het korfbalveld op het Burg. Bode sportpark in Elburg. Tussen 10.00 en 11.00 uur worden er weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd onder leiding van Henrieke, Fleur en Meike.

Jongens en meisjes vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Je hoeft geen lid van de korfbalvereniging te zijn. Kom gewoon op je sportschoenen en je kunt meedoen met een leuk en gezellig sportuurtje.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kleding tenue

ELBURG - Komende 3 jaar speelt ESC-jeugd in een uniform tenue mede mogelijk gemaakt dankzij 6 sponsors. Vanaf het seizoen 2018/2019 zal de jeugd van Elburg als een blauwwitte-eenheid te bewonderen zijn. De tijd van verschillende soorten shirts in één jeugdteam is namelijk voorbij. Vandaag tekenDen de kledingsponsors het contract van het Kledingplan met de sponsorcommissie van ESC. De sponsorcommissie spreekt haar dank en waardering uit naar deze sponsors. Zonder hen was het niet mogelijk om dit plan te realiseren.

Het gaat om de volgende sponsors: Van Zon Arbeidsbemiddeling, DO-IT The Signmakers, Stal Van Triest, Medisch Ondernemen, Pleiter Makelaardij en Poort 5 Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)