logo sv tharde

't HARDE - Nadat de competitiewedstrijd tegen Noord Veluwe Boys afgelopen zaterdag werd afgelast, leek de winterstop aanstaande voor S.V. ‘t Harde. Niets is minder waar, want het inhaalduel in Hattemerbroek is door de KNVB ingepland voor aanstaande zaterdag. Het wordt zaterdag geen weerzien met oud-S.V. ’t Harde trainer Jan-Jaap Kooistra, aangezien hij onlangs met Noord Veluwe Boys overeen kwam om te stoppen als hoofdtrainer. De ploeg uit Hattemerbroek bekleedt momenteel de negende plek in de rangschikking. In het laatste competitieduel werd een belangrijke thuisoverwinning tegen Prins Bernhard geboekt, waardoor men de aansluiting met de middenmoot heeft gevonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oliebollen

DOORNSPIJK - DSV ’61 organiseert 28 december 2018 in samenwerking met zijn vele vrijwilligers de oliebollenactie. Alle jeugdleden van DSV ‘61 mogen die dag de verse oliebollen huis-aan-huis verkopen. De oliebollenactie van DSV ‘61 start van af sportpark ‘De Haere’ om 9.00 uur. Tijdens de oliebollenactie zullen alle jeugdleden de verse oliebollen huis-aan-huis met veel plezier aan u verkopen. Wij hopen op deze manier een leuke bijdrage voor de club op te halen. Voor nog meer informatie verwijzen wij u naar de website www.dsv61.nl of stuur een e – mail naar dsv61@live.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv Elburg 1

ELBURG - KV Elburg ontving zaterdagavond in sporthal ’t Huiken de koploper in de 2e klasse C, HHV uit Hollandscheveld. Ondanks een goede wedstrijd moesten de Elburgers de punten aan de tegenstander laten. HHV won geflatteerd met 20-24.

Het was zeker acht jaar geleden dat de Elburgers korfballers HHV als tegenstander tegen kwam. Ook toen waren het spannende wedstrijden. Dat was zaterdagavond voor een goed gevulde tribune ook weer het geval. HHV legt veel strijdlust aan de dag maar het team beschikt ook over voldoende kwaliteit om hoge ogen te gooien voor het kampioenschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Slechts zeven dagen was Elburger Sportclub club bevrijd van de rode lantaarn.  Na de afgetekende 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Renswoude zijn de blauw-witten echter opnieuw op de laatste plaats beland na de knappe overwinning van naaste concurrent s.v. Lelystad ’67, dat een roerige week kende.  De situatie is er voor de  Elburgers, mede door de positieve resultaten van de overige concurrenten, niet rooskleuriger op geworden.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - De spelers van DSV zullen er ongetwijfeld zelf het meest van balen: in de wedstrijd tegen Hatto Heim was de ploeg geen schim van de ploeg die ze de voorgaande vier wedstrijden was. De openingsfase hielden de oranjehemden gelijke tred met de Hattemers, maar aanvallend was het in de eerste helft erg mager op één goed gericht schot van Jeffrey Schreurs na. Vanuit het niets kwam Hatto Heim in de 27e minuut aan de leiding door niet goed ingrijpen van DSV bij een hoekschop. Vanaf dat moment is er blijkbaar iets geknapt in het spel van de DSV-ers. Vrijwel niets lukte, terwijl Hatto Heim echt niet de sterren van de hemel speelde. Een tweede tegenvaller was het uitvallen van Lennart Juffer met een enkelblessure in de 35e minuut. Eén minuut voor rust viel goed beschouwd al het doek voor DSV toen wederom een persoonlijke fout de 2 – 0 veroorzaakte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Thuis tegen FC Horst weet VSCO’61 met 2-1 te winnen. Over het geheel genomen een verdiende uitslag, hoewel het in het eind van de tweede helft toch even billen knijpen was.
VSCO’61 begint goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier zijn er geen kansen van beide kanten te noteren, maar onverwachts neemt VSCO’61 een 1-0 voorsprong. Rinse van de Velde wordt op randzestien aangespeeld, draait zich weg van de tegenstander en vindt de bovenhoek. Twee minuten later kan Van de Velde zijn tweede treffer scoren. Luca Veldhoen wordt onderuit gehaald. De toegekende strafschop, genomen door Van de Velde, wordt echter gekeerd door doelman Thom van Santen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1030514 2

't HARDE - Afgelopen donderdag was er een alternatieve training geregeld voor de 60-plus voetballers. Er vond een een workshop 'levensreddend handelen' plaats.  Fons van Loon, speler van het 60-plus team, heeft deze workshop verzorgd. Onder zijn enthousiaste leiding werd o.a. de stabiele zijligging, werking van het AED-apparaat en het reanimeren geleerd aan alle spelers. Een zeer nuttige bijeenkomst voor alle spelers. Zoals na elke training werd ook deze workshop afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sporttassen

OOSTERWOLDE - Het vlaggenschip van de jeugd, VSCO’61 JO19-1, heeft afgelopen zaterdag nieuwe trainingspakken ontvangen van uitzendorganisatie Flexible+ uit Raalte. De officiële overhandiging vond plaats in het moderne bedrijfspand van Flexible+ door directeur-eigenaar Rick Spijkerboer. Aanvoerder Korné van de Brake van VSCO’61 JO19-01 bedankte namens het team en de staf de sponsor hartelijk en bood als blijk van grote waardering een fraai bloemstuk aan. Sponsorcommissielid Lammert Vlieger bedankte namens VSCO’61 Flexible+ eveneens voor dit uitermate sportieve gebaar en wenste de sponsor veel succes.

Schrijf reactie (0 Reacties)

't HARDE - In verband met de neerslag die de afgelopen tijd gevallen is, is de wedstrijd Noord Veluwe Boys – sv ’t Harde afgelast.

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - De laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar speelt ’t Harde op Sportpark de Kuule in Hattemerbroek. Op dit fraai gelegen sportpark speelt tegenstander Noord Veluwe Boys zijn thuiswedstrijden. Het wordt zaterdag geen weerzien met oud S.V. ’t Harde trainer Jan-Jaap Kooistra, vorige week zijn beide partijen overeengekomen dat de trainer aftreedt als hoofdtrainer van de gastheren. Noord Veluwe Boys bekleedt momenteel de negende plek in de rangschikking. Afgelopen zaterdag werd een belangrijke thuisoverwinning geboekt tegen Prins Bernhard, hierdoor heeft men de aansluiting weten te behouden met de middenmoot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 6 december jongstleden is er door 29 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde. Met de score van 5723 punten was Ben Schoots die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 6 prijswinnaars van die avond: Dirk Franaman 5377, Sander van de Veen 5327, Dirk Jan ter Velde 5195, Wim Ruitenberg 5135, Hendri van 't Ende 5029 en Aart Krooneman 5013.       

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen FC Horst. In deze laatste thuiswedstrijd voor de korte winterstop is de leidsman de heer J. (Jan) Klein Ganseij. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14.30 uur. Vorige week wisten beide teams hun wedstrijd te winnen. FC Horst behaalde een knappe 3-1 overwinning op koploper Woudenberg. Een verrassende overwinning gelet op de magere resultaten van de weken daarvoor. FC Horst liet Woudenberg het spel maken en via de omschakeling wist het team de winst binnen te halen. VSCO’61 leverde vorige week ook een knappe prestatie. Een 2-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen BlauwGeel’55 werd omgezet in een 2-4 overwinning. De grote kentering was het inbrengen van Bart Schoonhoven halverwege de tweede helft. De doelpuntenmakers aan VSCO’61 kant waren Dominique van de Grift (2x), Jan van ’t Oever en Luca Veldhoen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

410932 109210712590603 1247982348 o

ELBURG - Tijdens Winter in de Vesting op 14 en 15 december, worden de seizoenkaarten voor IJsclub TG uit Elburg verkocht. De ijsclub staat met een kraam aan de Smedestraat (hoek Smedestraat/Beekstraat)

De kaarten kosten voor kinderen t/m 17 jaar slechts 7.50 euro en vanaf 18 jaar slechts 12,50 euro.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Voordat volgende week de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop, tegen AVW ’66,  wordt gespeeld, gaat Elburger Sportclub a.s. zaterdag  eerst op bezoek bij v.v. Renswoude in de gelijknamige plaats. Renswoude, dat recentelijk een 3-0 nederlaag leed tegen OWIOS, behoort met een puntentotaal van dertien tot een grote groep middenmoters. Afgelopen seizoen eindigde  Renswoude met 32 punten op de elfde plaats. Eén puntje meer  dan datzelfde OWIOS dat, overigens succesvol, veroordeeld werd tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Op zaterdag 8 december is er weer een volle korfbaldag in de sporthal van ’t Huiken. De eerste jeugdwedstrijden beginnen om 09.00 uur. Van 10.00 tot 11.00 uur is ook de kangoeroeclub in ’t Huiken voor hun sportuurtje. Aan het einde van de dag spelen de seniorenteams. Elburg 3 speelt om 18.20 uur tegen De Meeuwen 5. Daarna is Elburg 2 aan de beurt. Zij spelen om 19.35 uur tegen HHV 2 (Hollandscheveld). Elburg 1 sluit de rij om 20.50 uur. Zij nemen het op tegen HHV 1. Behalve HHV hebben alle teams in deze klasse al puntverlies geleden. HHV won haar twee wedstrijden en is dus koploper.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Aanstaande zaterdag 8 december organiseert KV Elburg weer een training voor de  kangoeroeclub. De jongste jeugd is om 10.00 uur weer van harte welkom in de sporthal van Kulturhus ’t Huiken te Elburg. Tussen 10.00 en 11.00 uur worden er weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd onder leiding van Lotte en Fleur..

Jongens en meisjes vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Je hoeft geen lid van de korfbalvereniging te zijn. Kom gewoon op je sportschoenen en je kunt meedoen met een leuk en gezellig sportuurtje.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselnk

’t LOO – Afgelopen zaterdag werd de 3e etappe verreden voor de jeugd in het kader van de Maxi Promo wintercompetitie mountainbiken bij de ATB Vereniging Oldebroek. De jeugd staat dit jaar garant voor spannende wedstrijden. Bij de jeugd 8 - 10 jarigen waren maar liefst twee Nederlands Kampioen in de wedstrijd. De Nederlands Kampioen Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek was de snelste, Hij werd winnaar voor Rens Kalsbeek uit Apeldoorn, die ook Nederlands Kampioen is.  Thijs van den Brink uit Ermelo werd knap derde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - De tweede wedstrijd van deze zaalcompetitie leverde Elburg 1 geen punten op maar wel enige frustratie.  Het team kan (nog) niet brengen wat men zelf voor ogen heeft. Ook in de uitwedstrijd tegen Rheko kwam het er niet uit. Elburg verloor in Rheden met 14-11. Kon Elburg vorige week ondanks het matige spel toch twee punten pakken tegen TOP, afgelopen zaterdag zat het er tegen Rheko niet in. Daarvoor speelde Elburg te slecht en vooral het afmaken van kansen liet te wensen over. Coach Jan Westland kon over een fitte selectie beschikken. Het team traint scherp maar kennelijk moet alles in de wedstrijd nog wat beter op zijn plek vallen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - In de laatste thuiswedstrijd van 2018 is ’t Harde tegen een onverwachte nederlaag aangelopen. De koploper was geen schim van de wedstrijd ervoor en mag blij zijn dat de Elspeters het vizier gedurende de eerste 60 minuten niet op scherp had staan.

’t Harde opende nog we goed aan de wedstrijd. De vrijgespeelde Youri van Boven schoot buiten bereik van de doelman op de paal. Nadat het startoffensief wat was gaan liggen, nam Elspeet het initiatief in de omschakeling meer en meer over.  Dat resulteerde na ruim een kwartier spelen in de openingstreffer. Een afgeslagen vrije bal werd op nieuw ingebracht liet doelman Schipper kansloos.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Vanaf de eerste competitiedag  bivakkeerde  Elburger Sportclub onafgebroken op de laatste plaats in de 2e klasse G. Na afgelopen zaterdag hebben de blauw-witten hier eindelijk en hopelijk definitief afscheid van genomen. In een directe confrontatie met  naaste concurrent  s.v. Lelystad ’67, dat tot voor deze wedstrijd twee punten meer verzamelde, werd in deze regelrechte zes-punten-wedstrijd een dik verdiende 2-0 overwinning behaald. Er was deze middag dan ook meer één ploeg die aanspraak mocht maken op de zege  en dat was Elburger  Sportclub. In tegenstelling tot Lelystad, dat individueel weliswaar over  veel technische  baggage beschikt, maar als ploeg als los zand aan elkaar hing, waren daarentegen strijdlust, beleving en collectiviteit  de belangrijkste wapens waarmee de thuisclub indruk maakte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)