logo EVV

ELBURG - De volleyballers van EVV zorgden afgelopen zaterdag voor een daverende verrassing door de derde ronde van de nationale beker te bereiken. De Elburgse eerste divisionist ontving als outsider in eigen huis Compaen en Cito, beide uitkomend in de topdivisie. In een kolkende sporthal ‘t Huiken bond EVV beide tegenstanders echter aan de zegekar en plaatste zich daarmee  voor de achtste finales.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF1867

’t LOO - Een aantal liefhebbers is halverwege september blij dat het seizoen erop zit. Maar er zijn er ook die zich dan nog weer eens extra opladen om gedurende een zestal weken deel te nemen aan de kompetitie van de taartduiven. Eén van de oudste kompetities is die van de Noord West Veluwe Combinatie, die de laatste jaren haar thuishaven heeft op de prachtige accommodatie van de familie Fijn op ’t Loo bij Oldebroek. Ook dit jaar had men over de deelname niet te klagen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 3129

't HARDE -  In een doelpuntrijke wedstrijd snoepte ’t Harde de eerste punten af van koploper VSW uit Windesheim. Helaas voor ’t Harde gebeurde dat wel nadat de ploeg een ruime voorsprong had weggegeven. ’t Harde dat startte met de van een blessure herstelde aanvoerder Bram van de Worp in de basis nam in de beginfase het initiatief in de wedstrijd. Het overwicht duurde niet lang, want VSW bleek over een alleraardigst team te beschikken met veel voetbal op het middenveld en dreiging over de flanken met rappe buitenspelers. Toch nam ’t Harde de leiding in de wedstrijd. Een vrije trap van Quinten Turubassa werd in de zestien meter goed verwerkt door Van de Worp die snoeihard de bal in het doel schoot, 0-1.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG -  Vertwijfeling en ongeloof bij Elburger Sportclub dat in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld al na twintig minuten tegen een bijna onoverbrugbare 3-0 achterstand aankeek. De wedstrijd eindigde tenslotte toch nog in een enigszins draaglijke 3-2 nederlaag en de formatie van de geplaagde trainer Remon van Schoonhoven kon na negentig minuten wel concluderen dat een uitermate zwakke periode in de openingsfase hen de das had omgedaan en de derde nederlaag voorkomen had kunnen worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0489OOSTERWOLDE - VSCO’61 schijnt iets te hebben met de 88e minuut in de wedstrijd.  In de wedstrijd tegen Valleivogels viel het nog de goede kant op en werd de overwinning binnen gesleept. Tegen achtereenvolgens Blauw Geel’55 en Veensche Boys was het lot VSCO’61 minder gunstig gezind en werd beide keren in de 88e minuut aan het kortste eind getrokken. VSCO’61 begon de wedstrijd goed, maar kon toch niet voorkomen dat Veensche Boys in de achtste minuut op een 1-0 voorsprong kwam, na weifelend ingrijpen in de verdediging.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC06947

't LOO -  Zaterdag 21 oktober organiseerde de ATB vereniging Oldebroek samen met loopgroep Elburg (onderdeel van atletiekvereniging de Gemzen, Heerde) voor de 4e keer de Veldkamp Witgoed Run-Bike-Run. Het evenement vond plaats op en rond de ATB baan in ’t Loo- Oldebroek. Deze cross Run Bike Run bestond uit stoere looppaden en een uitdagend fietsparcours en de deelnemers moesten 4 km lopen, 12 km ATB’en en 3 km lopen. 

files/uitslagen_RBR_Oldebroek_bev.xlsx

Fotoreportage Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK -  Na afgelopen week ZAC in Zwolle met een 3 – 2 nederlaag te hebben verslagen, heeft DSV nu ook op sportpark De Haere de eerste zege te pakken. Met een verdiende maar moeizaam tot stand gekomen 4 – 2 overwinning op Vevo konden de oranjehemden wederom 3 punten aan hun totaal toevoegen.Trainer Etie Jansen was na afloop “blij met de punten, natuurlijk, maar we hadden er veel meer in moeten schieten, dat was slecht”. Ongelijk had Jansen niet: tot de 90e minuut bleef het daarom  spannend. Pas in die 90e minuut scoorde Henrick Blaauw en bepaalde hij de eindstand op 4 – 2.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Zaterdagmiddag 21 oktober kon het Elburger publiek eindelijk juichen na een wedstrijd van Elburg 1. Elburg behaalde in de wedstrijd tegen Rood-Wit 1 de eerste punten door deze wedstrijd te winnen met 16-12. " Zo ga je toch met een beter gevoel de zaal in", aldus enkele blijde spelers.. Elburg en Rood-Wit begonnen de wedstrijd op een zonnig Burg. Bode sportpark waar zich veel publiek had verzameld. Voor het eerst sedert vele jaren kwamen de teams weer in competitieverband tegen elkaar uit. Rood-Wit deed het in deze veldcompetitie tot nu toe beter dan de Elburgers. De Wezepers hadden tot nu toe twee punten behaald, Elburg stond nog op nul. Daarbij kwam dat Elburg al een trainerswisseling achter de rug had en onder leiding van Rico Smit weer bouwt aan de toekomst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbalnet

WZC Wapenveld - Elburger SC 3 - 2
DSV '61 - VEVO 4 - 2
VSW - SV 't Harde 4 - 4
VSCO '61 - Veensche Boys 1 - 2
Schrijf reactie (0 Reacties)

hart 1

NUNSPEET -  De Nunspeetse afdeling van Hart in Beweging (onderdeel van de Hart & Vaatgroep) nodigt u na/bij hartfalen of vaatproblemen uit om mee te komen sporten. Een  professionele sportleider biedt u vele spel- en bewegingsvormen aan en aangepaste spelmiddelen vergroten het plezier. Na afloop van dit sportuurtje kletsen de deelnemers, onder het genot van een kopje koffie/thee, gezellig nog wat na.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE -  Donderdagavond 19 oktober jongstleden is er door 29 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde.  Met de score van 5443 punten was Peter van der Burg die avond de beste. Dit zijn de andere 6 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: Jakob Berghorst 5192, Dirk Jan ter Velde 5146, Jan van Heerde 5143, Wim van Es 5121, Albert van Egteren 5068 en Yvonne Stobbelaar 5036.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK -  Zaterdag 21 oktober staat de wedstrijd DSV’61 – VEVO op het programma. Deze wedstrijd staat onder leiding van dhr. R.P. Kok.  Afgelopen seizoen zat VEVO ook bij DSV in de competitie. De wedstrijd thuis werd toen met 2 – 0 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd  door VEVO werd gewonnen met 3 – 1. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG -  Op zaterdag 21 oktober is er een beperkt competitieprogramma voor KV Elburg. De voorlopig laatste wedstrijden van de veldcompetitie worden gespeeld. Op het Burg. Bode sportpark worden ’s morgens enkele jeugdwedstrijden gespeeld. Voor Elburg 1 en 2 staan er nog wel belangrijke wedstrijden op het programma. Deze teams ontvangen zaterdagmiddag Rood-Wit uit Wezep. Het is al vele jaren geleden dat Elburg en Rood-Wit in competitieverband tegen elkaar uitkwamen.  De Wezepers zijn de laatste jaren bezig met een sportieve opmars en spelen inmiddels ook in de 2e klas.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE -  Zaterdag speelt VSCO’61 opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer is koploper Veensche Boys de tegenstander. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Kiremit. Afgelopen zaterdag wist Veensche Boys voor de vierde keer op rij winnend af te sluiten. In en tegen Lunteren werd de rust met 0-1 bereikt en waren de mannen van hoofdtrainer Richard van Vliet beduidend de bovenliggende partij. Ze verzuimden echter grotere afstand te nemen en in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Met de nodige moeite wisten ze toch uiteindelijk met 1-2 te winnen en de drie punten mee te nemen naar Nijkerkerveen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG -  Elburger Sportclub wacht nog steeds op de eerste overwinning; op vreemde bodem wel te verstaan. Enkele weken terug ging de uitwedstrijd tegen Oene verloren, terwijl afgelopen zaterdag Hatto Heim op het eigen sportpark met 1-0 aan het langste eind trok. Hoog tijd voor de blauw-witten om, na twee thuisoverwinningen, dit negatieve serietje te doorbreken.  A.s. zaterdag, op de vijfde competitiedag,  zou dit kunnen worden bewerkstelligd in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zon2

OOSTERWOLDE - Afgelopen zaterdag werd VSCO'61 aangenaam verrast door haar trouwe Cosponsor Van Zon Arbeidsbemiddeling uit Oosterwolde en Elburg. Uit handen van directeur Henk van Os ontving VSCO'61-voorzitter Ben Schreurs een tweetal prachtige special billboards, die geplaatst zijn naast het scorebord. Als grote dank voor deze ‘Eyecatchers’ werd Henk van Os een fraai bloemstuk aangeboden.
 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0314

OOSTERWOLDE - Vaste supporter Jan Willem aan ’t Goor ontving zaterdag van hoofdtrainer Bülent Akar de DVD die is gemaakt naar aanleiding van het kampioenschap van VSCO’61 in het voorgaande seizoen. Een bijzondere gebeurtenis, omdat Jan Willem sinds kort na een lange periode van ziekte weer op De Heughte komt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1598

WEZEP - De 23e Stouwdam herfstveldtoertocht van Cyclo ’78 Wezep zag afgelopen zaterdag 660 deelnemers aan de start. Bij de start was het nog wat grijs, maar de zon brak na korte tijd ruimschoots door. Dat zorgde voor blije gezichten, zowel bij de deelnemers als bij de organisatie. Lammie Bultman van de ATB-commissie van Cyclo ’78 Wezep: “Alles is prima verlopen. Er hebben zich geen valpartijen voorgedaan en de samenwerking met Noord Veluwe Boys was weer prima. Het aantal deelnemers was boven verwachting. Meestal betekent mooi weer dat mensen op de weg gaan fietsen, maar ik denk dat door het natte en gure weer van afgelopen weken al veel racefietsen op zolder staan. We zijn erg tevreden en gaan ons best doen om de volgende veldtoertocht nóg gesmeerder te laten verlopen.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo EVV

ELBURG -  De eerste maandag van de herfstvakantie staat al jaar en dag in het teken van dit basisscholenvolleybaltoernooi. Dit jaar was het iets anders want ook op de dinsdag werd er gevolleybald. Vierbasisscholen streden deze twee dagen  om uiteindelijk de felbegeerde wisselbokaal mee naar school te mogen nemen. Voor het eerst deed er ook een school  uit 't Harde mee. Sterrenlicht kwam met twee teams naar ’t Huiken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sv oostendorp

OOSTENDORP - De Schietsportvereniging S.V.Oostendorp organiseert van maandag 6 t/m vrijdag 10 november voor de 31e keer de Bedrijfsschietwedstijd. Ook dit jaar hebben sponsoren een groot aantal prijzen beschikbaar  gesteld voor de beste teams en de beste individuele schutters.  De schietwedstrijd wordt gehouden in Het Buurtgebouw aan de Zuiderzeestraatweg O 32 te Oostendorp en is bedoeld voor teams samengesteld uit bedrijven, families, vrienden buurten of verenigingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)