kv elburg

ELBURG  -  KV Elburg ging zaterdag in Enschede flink onderuit. De uitwedstrijd tegen EKC Nääs werd kansloos verloren. Elburg moest een 22-8 nederlaag incasseren. De eerste wedstrijd na bijna een jaar, vorige week op het Burg. Bode sportpark, gaf reden tot optimisme. Elburg pakte meteen een punt tegen één van de kampioenskandidaten, DOS-WK. Tegen Nääs zat dat er zaterdag helaas niet in. “Eigenlijk een complete offday voor het hele teams” was de korte conclusie van teambegeleider Albert Steert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK -  Menigeen had het bereiken van de volgende bekerronde wel min of meer verwacht, maar dat de overwinning van de oranjehemden op v.v. Barneveld zo groot zou uitpakken had niemand verwacht. Met maar liefst een 2 – 8 nederlaag dropen de Barnevelders na afloop af. Niet één keer in de partij hebben ze ook maar gedacht aan een stunt, daarvoor was DSV te sterk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC01780

OOSTERWOLDE – Alle seinen stonden op groen om vrijdag 17 september het startschot te laten klinken voor de negende editie van de Run for Joyce. De run, die op en rondom sportpark ‘De Heughte’ in Oosterwolde plaatsvond kende prima weercondities. Voor kinderen was er een parcours uitgezet over 500 of 1000 m, volwassenen liepen een route over 2,5, 5 of 10 km loop.  De organisatie kon bekendmaken dat de 9e editie van dit loopevenement  8378 euro heeft opgebracht. 

Foto's kidsrun Jack Aalderink

De opbrengst van Run for Joyce komt volledig ten goede het werk onder weeskinderen in China. Stichting Run for Joyce ondersteunt kindertehuizen waar gehandicapte weeskinderen onderdak, liefde, voeding en onderwijs ontvangen. Ook wil de organisatie een bijdrage  leveren aan een doel dichterbij bij huis, een inclusief speeltoestel in het ‘Hart van Oosterwolde’.

Schrijf reactie (0 Reacties)

clubkampioenen 2021

OOSTERWOLDE  - Zaterdag 18 september waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van Hippisch Oosterwolde & H.T.K. aan de winterdijk in Oosterwolde. Het werd tijdens de dressuur een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk mag Esther Wijnne zich een jaar lang Dressuurkampioen noemen met haar paard El Fayette.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KV veld

ELBURG  -  Zaterdag 18 september is er een (bijna) volledig competitieprogramma voor KV Elburg. Het zijn vooral uitwedstrijden die op het programma staan. Afgelopen zaterdag speelde Elburg 1 een puike wedstrijd tegen het sterkte DOS-WK 1. Elburg 1 reist nu dus vol goede moed af naar Enschede waar het om 16.00 uur speelt tegen EKC Nääs 1. Nääs pakte overigens in haar eerste wedstrijd ook de volle winst. Elburg 2 speelt om 14.00 uur in Veenendaal tegen SKF 3.

Zie voor het volledige programma www.kvelburg.nl/competitie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Sliderfoto PerfectWonen2021

OOSTERWOLDE -  Deze week is Perfect Wonen uit Wezep wedstrijdsponsor van VSCO’61 geworden. Op sportpark De Heughte ondertekenden eigenaar Jan Koele en bestuurslid commerciële zaken Sjoerd Kwakkel de driejarige sponsorovereenkomst. Tevens werden de nieuwe reclameborden van Perfect Wonen officieel overhandigd aan de club. Als blijk van grote dank en waardering werd de nieuwe wedstrijdsponsor een fraai bloemstuk overhandigd en veel zakelijk succes toegewenst.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE  -  Zaterdag speelt VSCO’61 het derde en laatste wedstrijd in de bekerpoule. Tegenstander op sportpark De Heughte is tweedeklasser ASC’62 uit Dalfsen. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Na de 3-0 uitnederlaag tegen zondag eersteklasser sv Dalfsen wist VSCO’61 afgelopen zaterdag met 5-2 thuis te winnen van zondag tweedeklasser BWO uit Hengelo (ov). Een mooie opsteker voor De  Kanaries en hierdoor hebben ze plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 053 STAPKRACHT LJC WEDSTRIJD BIJ ATB VERENIGING OLDEBROEK

’t LOO – Zaterdag 18 september is de vernieuwde wedstrijdbaan van  de ATB Vereniging Oldebroek het decor van de Landelijke Jeugd Competitie Mountainbiken 2021 van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Deze wedstrijd is de Stapkracht LJC Oldebroek wedstrijd. Ruim 200 deelnemers  uit heel het landzijn aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Ook jeugdleden van de ATB Vereniging Oldebroek komen in actie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 5008

ELBURG - Op maandag 13 september hield KV Elburg haar (uitgestelde) ledenvergadering. De vaste punten, zoals de jaarverslagen inclusief het financiële gedeelte werden vlot afgewerkt. Het was wel duidelijk dat alle overheidsmaatregelen, inclusief die van de gemeente Elburg, de vereniging financieel door de corona crisis hebben geloodst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bier

OOSTERWOLDE -  VSCO’61 bestaat dit jaar 60 jaar en door middel van diverse activiteiten dit jaar wordt dit gevierd. Voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder wordt op vrijdag 15 oktober op sportpark De Heughte een bierproeverij georganiseerd. Als lid van de vereniging kun je hiervoor opgeven tot en met uiterlijk 25 september 2021.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

051 Danique van Espelo 2e NK Mountainbiken 2021

OLDEBROEK - Naast het goud van Derk-Jan van Putten uit Oldebroek wist bij de junior vrouwen de uit Nunspeet afkomstige Danique van Espelo tijdens het NK Mountainbiken een zilveren medaille te behalen. Xander van Espelo werd 7e bij de mannen 40+. Bij de nieuwelingen mannen wist Keije Solen uit Zwolle zich ook in de top drie te rijden met een tweede plaats. Sem Hardlooper uit Wezep werd in deze categorie 22e. Huub Van Het Ende uit Wezep werd 48e. Bij de nieuwelingen vrouwen was de 4e plaats voor de uit Elburg afkomstige Anna Linde Van Dorp.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

celia

DOORNSPIJK - Celia Visch heeft zaterdag 11 september opnieuw een bronzen medaille behaald. Dit keer tijdens het Nederlands Kampioenschap BMX in Nijkerk, maar dan nu onder de vlag van de fietscrossbond NFF. Eerder deze zomer behaalde ze ook de 3e plaats bij het Nederlands Kampioenschap van de fietscrossbond KNWU. Celia reed deze wedstrijd in de klasse Girls 14/15 jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

´T HARDE  - Bij SV ’t Harde wordt op vrijdagavond 17 september een bingo gehouden.  Iedereen die zin heeft in een leuke avond is van harte welkom in het clubhuis van SV ’t Harde aan de Bovenweg 8.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - In de tweede bekerwedstrijd thuis tegen zondag tweedeklasser BWO uit Hengelo wist VSCO’61 een verdienstelijke 5-2 overwinning te boeken. Door deze overwinning is VSCO’61 nog volop in de race om zich te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. VSCO’61 startte sterk en kreeg binnen de minuut al de eerste kans. Rick Pul stuurde Luca Veldhoen diep, maar doelman Jens Binnendijk wist ternauwernood met de voet een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant zag Bob Wiegerinck zijn voorzet hard en aan iedereen voorbij gaan. In de 8e minuut was het wel raak voor VSCO’61. Luca Veldhoen sneed vanaf de linkerkant naar binnen, legde de bal breed op Robert Dekker die via een verdediger doelman Binnendijk kansloos liet (1-0).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

JAA00818

OOSTERWOLDE  -  Wat een spanning. Hoe zou het publiek en de leden reageren. Zelfs de hoofdmacht onderbrak hiervoor de warming-up. Na lang wachten mocht dan eindelijk het jubileumcadeau aan het grote publiek geshowd worden. Vlot werd het zwarte doek van de muur getrokken. Een daverend applaus volgde na het verschijnen van een prachtig kunstwerk in de clubkleuren. Een kunstwerk dat laat zien dat VSCO'61 een grote familie wil zijn. Al 60 jaar lang.

Foto's Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 4890

ELBURG -  Op zaterdag 11 september begon voor korfbalvereniging Elburg de veldcompetitie 2021-2022. Eindelijk konden er weer wedstrijden worden gespeeld. Voor Elburg 1 stond er direct al een pittig duel op het programma. Op het Burg. Bode sportpark was men gastheer voor DOS-WK 1 uit Enschede. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam er uiteindelijk een puntendeling uit: 17-17. Beide teams waren tevreden met dat punt en coach Jackie de Vries sprak zelfs van een bonuspunt. “Ik ga er van uit dat DOS-WK kampioenskandidaat is. Een punt pakken tegen dit team is gewoon goed”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Image00005

DOORNSPIJK  -  Met nog één wedstrijd te gaan staat DSV in de bekerpoule bovenaan dankzij een 1 – 0 overwinning op buurman s.v. ’t Harde. Vooral in de eerste 45 minuten waren de Doornspijkers de betere spelers en uit één van de talrijke aanvallen over rechts via vele schijven was het in de 11e minuut Jefrrey Schreurs die doelman Sander v.d. Groef kansloos liet. Ondanks meerdere doelpogingen van DSV werd 1 – 0 ook de ruststand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE -  Zaterdag speelt VSCO’61 de tweede bekerwedstrijd. Na de uitwedstrijd vorige week tegen zondag eersteklasser sv Dalfsen, ontvangen de Kanaries nu zondag eersteklasser BWO uit Hengelo (Ov).  De wedstrijd begint om 17:00 uur op sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburger sc

ELBURG -   Op zaterdagmorgen 11 september Elburger SC weer met de leuke en gezellige voetbalschool van E.S.C. Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar leren op een speelse wijze de beginselen van het voetbalspel. De voetbalschool is van 10.15 uur tot 11:15 uur (let op; de tijden zijn gewijzigd) en deze wordt begeleid door ervaren trainer(s) en voetballers/sters. Tussendoor is er een pauze en krijgen de kinderen een lekker glaasje limonade. Plezier, bewegen en gezelligheid staat voorop.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG  -  KV Elburg start op zaterdag 11 september met de veldcompetitie. De hele dag, vanaf ’s morgens 09.00 uur, zijn er wedstrijden op het korfbalveld op het Burg. Bode sportpark. Natuurlijk hoopt iedereen op een “gewoon leuk” korfbalseizoen waarin de wedstrijden en andere activiteiten door kunnen gaan.

Voor de jeugdteams beginnen de wedstrijden om 09.00 uur terwijl er om 10.00 uur weer een training is voor de jongste kinderen, de Kangoeroes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)