180

ELBURG – In nauwe samenwerking met de Elburger SC, organiseert FAME Voetbalacademie op dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei een professioneel voetbalkamp voor 84 jeugdspelers tot en met 15 jaar. De tweedaagse training staat onder leiding van Louis Garvey, een zeer ervaren jeugdvoetbaltrainer van Manchester United Youth Academy en Erik Nieuwenhuis, loop- en techniektrainer bij FAME. De trainers worden verder bijgestaan door meerdere ervaren trainers en voetballers uit de regio (SC Genemuiden, v.v. Nunspeet, Go Ahead Kampen en PEC Zwolle). “Het contact met Louis Garvey was snel gelegd via onze techniektrainer, Erik Nieuwenhuis. Afgelopen jaar was het voetbalkamp met Louis een heel groot succes”. “Een herhaling met Louis, dit jaar op de velden van de Elburger SC, lag al snel voor de hand.”, aldus Wim van der Hulst, voorzitter en bestuurslid van FAME Voetbalacademie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Flyer Wallenloop Kids 2018

ELBURG - Loopsport2000 organiseert jaarlijks op Koningsdag, dit jaar op vrijdag 27 april, in samenwerking met de Oranjevereniging Elburg haar Wallenloop, een recreatie en wedstrijdloop en een gezellige loop met start en finish in de stad. Het parcours loopt gedeeltelijk door de stad , door de mheenpolder en over de wallen terug. Hoofdsponsor is Intersport Meijers uit Nunspeet en ook ABC sport en fitness doen actief mee om er een geslaagde loop van te maken. De jeugdloop start om 11.00 uur met een 700 mtr voor de jongste deelnemers 5-8 jaar en om 11.15 uur de 1400 mtr voor de oudere jeugd 9-12 jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sliderfoto VSCOLelystad1718

OOSTERWOLDE - VSCO’61 heeft verzuimd zich definitief veilig te stellen in de wedstrijd tegen Lelystad’67. Al moet eerlijkheidshalve gezegd worden dat het ook niet bij machte was de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met name in de eerste helft waren de bezoekers heer en meester op alle fronten. Dat het tot de 88e minuut duurde voordat de thuisploeg het hoofd boog was met name te danken aan het uitmuntende keeperswerk van doelman Arjan ten Klooster.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - Op bezoek bij ’s Heerenbroek heeft ’t Harde met 3-0 de gastheren verslagen. Met nog vier wedstrijden te gaan, zal ’t Harde moeten blijven winnen om nog een kansje te maken op het behalen van de nacompetitie. Hiervoor is de ploeg van Egbert Kragt afhankelijk van de resultaten van nummer drie VV Kampen en nummer vier CSV ’28. Beide ploegen spelen in het restant van de competitie nog wel twee keer tegen elkaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Terwijl de officiële  speeltijd al enkele minuten was verstreken was slaagde Elburger Sportclub er toch nog in om in de gemeentelijke derby tegen DSV ’61 een niet meer verwacht maar misschien wel zeer belangrijk winstpunt uit het vuur te slepen.  De blauw-witten kregen bij één van de allerlaatste aanvallen een vrije trap toegewezen. De inmiddels goed ingevallen Joël Schenk wist vervolgens de DSV-doelman van dichtbij te passeren en bepaalde de eindstand op 2-2. De opluchting was van de gezichten van de Elburgers af te lezen, maar voor de oranjehemden waren de druiven toch wel erg zuur. Zij immers waren heel dichtbij de overwinning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - KV Elburg verloor afgelopen zaterdag opnieuw haar competitiewedstrijd. Op het Burg. Bode sportpark was Exakwa uit Lelystad te sterk voor de Elburgers. Het werd uiteindelijk toch nog een ruime nederlaag: 14-22. Elburg staat in de 2e klas C op de laatste plaats en handhaving in deze klas in zeer onzeker. Exakwa doet mee om de bovenste plaatsen. Beide ploegen hadden de punten dus hard nodig maar duidelijk was dat de ploeg uit Lelystad het meeste recht op de overwinning had.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbalnet

DSV '61 - Elburger SC 2 - 2
's Heerenbroek - sv 't Harde
0 - 3
VSCO '61 - Lelystad '67 0 - 2
Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - Het seizoen loopt al weer langzaam naar zijn einde. Wil je volgend seizoen ook komen voetballen of twijfel je nog een beetje, dan kun je vanaf nu gratis meetrainen met de jeugdelftallen bij DSV`61. De club zoekt nog leden in alle leeftijdscategorieën.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 9332

ELBURG - Vrijdagavond 20 april vond er bij KV Elburg een zeer geslaagde korfbalclinic plaats. Het maximale aantal van 50 jeugdleden nam deel aan de clinic, verdeeld over twee groepen van 25 leden. De clinic werd gegeven door Fleur Hoek en Barbara Brouwer, beiden lid van TeamNL, het nationale korfbalteam. De jeugdleden uit de D, C en B teams van KV Elburg hadden een leuke en leerzame avond, onder toeziend oog van ouders en andere belangstellenden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 19 april jongstleden is er door 37 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde.  Met de score van 5778 punten was Gerrie Vinke die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 8 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: Albert van Egteren 5637, Wim van Es 5344, Aart Krooneman 5273, Jenny Pannekoek 5246, Willem Sluijter 5138, Hek Schenk 5120, Ben Schoots 4984 en Anneke Koning 4930.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - Zaterdag staat de wedstrijd DSV 1 tegen ESC 1 op het programma. In elk seizoen zijn de derby’s speciale wedstrijden. Wedstrijden waar je naar uitkijkt, niet alleen als speler maar zeker ook als supporter. Veel toeschouwers langs de lijn, net iets meer spanning dan de andere wedstrijden en meer media-aandacht. Ook wordt bij deze wedstrijden de 3e helft niet vergeten door de komst van een zanger die de overwinning komt vieren of het verlies van de wedstrijd te doen vergeten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Stephan Nuesink pasfoto

OOSTERWOLDE - Voor volgend seizoen is Stephan Nuesink (43 jaar) gecontracteerd als assistent-trainer van het eerste elftal. Hij start aankomend seizoen en komt in de plaats van Francis van Olst die aangegeven heeft te stoppen, omdat het assistent-trainerschap voor hem moeilijk meer te combineren is met werk en privéleven.  Stephan  Nuesink is getrouwd en heeft twee zoons van 3 en 5 jaar. Hij woont in Apeldoorn en  is momenteel coördinator Organisatie en Personeel Gymnasium Apeldoorn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

075 Foto Jeroen van Eck 3e Europees Kampioenschap 2018

OLDEBROEK – Koningsdag 2018 zal in Oldebroek de eerste Streetrace van het seizoen worden verreden. En dat belooft zowel door het parcours, maar ook door de deelnemers een spectaculaire te worden. Dennis en Raymond van de Kruisweg zijn van de partij. Dennis won vorig jaar de Streetrace in Oldebroek en afgelopen winter reed hij een top seizoen als veldrijder met vele ereplaatsen. Ook Raymond reed een goed veldrijdersseizoen met veel podiumplekken. Op de deelnemerslijst staat op dit moment ook de naam van de “Streetrace Topper”  Jeroen van Eck.  Deze Europees Kampioen Eliminator en meervoudig Nederlands Kampioen werd tijdens de streetrace in Oldebroek in 2016 achtste.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speekt VSCO’61 thuis tegen Lelystad’67. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur. Scheidsrechter deze middag is de heer G. (Gert) Stegeman. Zowel VSCO’61 als Lelystad’67 deden vorige week goede zaken door beiden hun wedstrijd te winnen. Lelystad’67 wist thuis met 3-0 te winnen van Renswoude en VSCO’61 won met dezelfde cijfers van VVOP. Beide teams lijken zich hierdoor rechtstreeks te handhaven in de tweede klasse. Echter er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en daarmee is de competitie nog niet gespeeld. De afstand tot de nummer 12 op de ranglijst, nacompetitieplek, bedraagt voor VSCO’61 negen en voor Lelystad’67 zeven punten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Op 21 april 2007 werd Elburger Sportclub voor de laatste keer kampioen in de 3e klasse. Dat gebeurde in de met 6-2 gewonnen voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen gemeentegenoot  DSV ’61 in Doornspijk. Exact elf jaar later staat deze derby a.s. zaterdag, op de 22ste competitiedag, wederom op het programma op sportpark De Haere. Wordt het (voorlopig) de laatste keer dat deze  burenconfrontatie wordt gespeeld ? De titel kan nu weliswaar (nog) niet worden binnengehaald, maar de succesvolle formatie van oefenmeester  Remon van Schoonhoven staat er wel bijzonder goed voor.  Met nog vijf wedstrijden te spelen bedraagt  de voorsprong op de naaste concurrent(en) zes punten en de zo fel begeerde titel voor de lijstaanvoerder komt dan ook steeds dichterbij.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Aanstaande vrijdagvond 20 april wordt bij KV Elburg de Team NL korfbalclinic gehouden. Team NL leden Barbara Brouwer en Fleur Hoek geven een korfbalclinic aan 50 jeugdleden van KV Elburg. De clinic wordt gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur op het korfbalveld op het Burg. Bode sportpark.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De kantine is natuurlijk geopend!

Schrijf reactie (0 Reacties)

tcekoningsdag2

ELBURG -  Tennissen in de binnenstad van Elburg, hoe leuk is dat? Het kan op Koningsdag. De jeugdcommissie van T.C. Elburg is er op deze dag met pop-up tennis, zodat kinderen ontdekken hoe leuk tennis is.

Pak een racket en sla een balletje over het net, of doe een van de andere tennisactiviteiten. En raad ook hoeveel tennisballen er in de mand zitten, misschien win jij dan vijf lessen Maak Kennis Met Tennis!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - KV Elburg zich zelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In Enschede kwam men er tegen DOS-WK feitelijk niet aan te pas. Er werd afgetekend met 19-11 verloren. “De eerste tien minuten van de wedstrijd was nog van een redelijk niveau” aldus teambegeleider Albert Steert. “Daarna speelden we een flutwedstrijd die we snel moeten vergeten”. DOS-WK was op alle fronten beter en Elburg maakte geen enkele aanspraak op de overwinning. Door dit verlies staat Elburg nog steviger op de laatste plaats van de 2e klas C. Als Elburg zich wil handhaven in de 2e klas is er dus de komende weken werk aan de winkel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

New Break

OOSTERWOLDE/'T HARDE - VSCO’61 heeft opnieuw een reclamebordsponsor mogen verwelkomen en wel uitgaanscentrum The New Break in ’t Harde. Afgelopen week vond op sportpark De Heughte de officiële overhandiging van de reclameborden in de nieuwe huisstijl plaats door de broers Jan, Marco en Bas Bosch aan sponsorcommissielid Rick Spijkerboer. Als blijk van dank en waardering bood de club The New Break een fraai bloemstuk aan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - Met een op een aantal wijzigingen in relatie tot de wedstrijd tegen VV Kampen startte ’t Harde vol goede moed op het moeilijke te bespelen eigen hoofdveld. Waar het in de beginfase nog gelijk opgaand was met een goed mogelijkheid uit een scrimmage voor Zalk, trok ’t Harde meer en meer het initiatief naar zich toe. Onder aanvoering van het nieuwe centrum Arnoud Kamerbeek en Wesley Huenestein werden er meerdere goede aanvallen op de mat gelegd. Ook de verdedigende gretigheid na het verliezen van een bal was tekenend voor de bereidheid om een goed resultaat neer te leggen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)