Logo ESC

ELBURG - Terwijl de clubs in de tweede  en derde divisie en de hoofdklasse er al enkele wedstrijden hebben opzitten, barst ook voor de amateurvoetballers vanaf  de 1e klasse komend weekend de voetbalcompetitie  los. In de seizoensouverture staat voor Elburger Sportclub de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. De jeugdige formatie van de debuterende  trainer-coach Siemen Lindeboom wacht direct dus al een al zware vuurproef in de Overijsselse hoofdstad want de resultaten die de groen-witten behaalden tijdens de twee poule-wedstrijden om de KNVB-districtsbeker logen er niet om. Middels ruime overwinningen tegen Nieuwleusen (4-1) en Wilsum (2-4) loodsten  de Zwollenaren zich naar de volgende ronde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20190925 G Voetbaltoernooi B2G Groot

't HARDE - Een flitsende actie, juichend publiek, het passeren van de verdediger, en de spits scoort! Op woensdag 25 september, tijdens de Nationale Sportweek, organiseren de Noord Veluwse gemeenten samen het  G-voetbaltoernooi  voor zowel dames als heren. Het toernooi wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij SV ’t Harde op Sportpark Schenk, vanaf 18.30 uur is iedereen welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Postuma

OOSTERWOLDE - VSCO’61 heeft deze week Postuma AGF uit IJsselmuiden mogen verwelkomen als nieuwe reclamebordsponsor. Bedrijfsleider Jarno Kwakkel van Postuma overhandigde op sportpark De Heughte de nieuwe reclameborden met de toepasselijke slogan ‘Postuma ’t verst met groente en fruit’ aan sponsorcommissielid Lammert Vlieger van VSCO’61. Als blijk van dank en waardering werd de nieuwe reclamebordsponsor een fraai bloemstuk overhandigd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

runfor

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto inschrijving

HEERDE -   De voorinschrijving van de MTB Marathon van 2019 is  inmiddels gesloten, maar toch kun je nog meedoen op zaterdag 21 september.  In de bossen van Heerde en Wapenveld hebben de vrijwilligers van de ATB Vereniging Oldebroek een prachtig  parcours uitgezet waar u met de mountainbike veel plezier en spektakel aan zult beleven. De start en finish zullen plaatsvinden op het crosscircuit van de motorsportvereniging  in Heerde. Dus twijfel niet en doe mee. Er zijn nog enkele transponders beschikbaar en zijn de kosten 27.50 euro.

U kunt zich aanmelden via frankveen@ziggo.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSV

DOORNSPIJK - Met een gemakkelijk behaalde 4 – 0 overwinning op Prins Bernhard uit Uddel heeft DSV afscheid genomen van de bekercompetitie 2019 – 2020. In tegenstelling tot de vorige twee seizoenen eindigden de oranjehemden niet als de nummer één in hun poule. Dat was Rood Wit uit Putten. Tegen Prins Bernhard is het nooit echt een wedstrijd geworden, daarvoor was de tegenstand te gering. Na 45 minuten was er al een 2 – 0 voorsprongdoor treffers van Mark Versluis en Wilbur Akster, in de tweede helft werd die voorsprong uitgebreid naar 4 – 0 door doelpunten van Johan Versluis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

't  HARDE -  Vrijdagavond 20 september organiseert de supportersvereniging “Groen-Wit” een bingoavond in het clubhuis van SV ‘t Harde. Deze avond worden er 25 rondes bingo gedraaid, waarvan 5 hoofdrondes. Het totale prijzengeld is ruim €1400,- Er is een superhoofdronde van € 270,00  tevens zijn er 2 hoofdrondes van € 120,00 en € 100,00.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VBS

ELBURG - Op zaterdagmorgen 21 september 2019 start de voetbalschool van E.S.C. Hier leert de jeugd van 4 tot 8 jaar op speelse wijze de beginselen van het voetbalspel. Vanaf ’s morgens 10.00 uur, krijgt de jeugd een uur lang spelenderwijs voetballes van ervaren trainer(s) en voetballers. Spelers van de selectie van de Elburger SC zijn ook aanwezig, die helpen met het geven van trainingen. Tussendoor is er een pauze waar de kinderen gratis limonade krijgen. Ook is het onderlinge toernooitje altijd een leuke happening, evenals het behalen van het voetbaldiploma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd tegen FC Horst leed VSCO’61 een 1-3 nederlaag. Daarmee houdt het bekeravontuur voor VSCO’61 op. Ondanks de nederlaag zijn er zeker aanknopingspuntjes voor trainer Bülent Akar als volgende week de competitie begint. Zoals het begin van de wedstrijd. Binnen vier minuten keken De Kanaries al tegen een achterstand aan.  Onvoldoende scherpte zorgde ervoor dat Peter van der Horst simpel de 0-1 kon binnen schuiven. VSCO’61 herstelde zich en kwam halverwege de eerste helft terug. Luca Veldhoen werd aangetikt binnen de zestien en Rick Pul schoot de 1-1 binnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - De resultaten van Elburger Sportclub tijdens de oefen/bekerwedstrijden in de aanloop naar het  nieuwe voetbalseizoen waren (nog) niet om over naar huis te schrijven. Echter een week voor de aftrap van de competitie, kwamen de blauw-witten in de laatste bekerwedstrijd  tegen 4e klasser VEVO in Veessen uitstekend voor de dag en boekten een verdiende en uiteindelijk te mager uitgevallen 1-0 zege. De jonge formatie van de Urker oefenmeester Siemen Lindeboom, die geconcentreerd  speelde en een gretige indruk maakte, wist al na vijf minuten de enige en naar later zou blijken winnende treffer te produceren.  Uit een scherp genomen hoekschop van Lars Lamberink was het vervolgens Rico Rianto  die de VEVO-doelman met een goed geplaatst schot wist te passeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Elburg 1 heeft zaterdag 14 september de eerste uitwedstrijd van dit seizoen verloren. Tegen Udiros uit Nieuwehorne werd het 22-20 maar toch was coach Jan Westland tevreden over de prestatie van zijn team. “Deze wedstrijd heeft mij weer hoopvol gestemd”. Opnieuw was er vanmiddag een basisplaats voor Emily van der Linde omdat Noah de Jong in de voorbereiding geblesseerd moest afhaken. Emily speelde weer een prima wedstrijd en bekroonde haar optreden met twee doelpunten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0105pr

't HARDE - Tijdens de 60ste landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie werden voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, zoals frame- en amputatievoetbal.  Prinses Beatrix was aanwezig bij de campagneda gdie vandaag werd gehouden bij voetbalvereniging S.V. 't Harde. Deze dag vormde het startschot van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het aankomend voetbalseizoen. Tijdens de campagnedag werd ook de opbrengst van het afgelopen voetbalseizoen bekendgemaakt. Prinses Beatrix mocht een cheqeu in ontvangst nemen met daarop een bedrag van € 400.345,00.Deze opbrengst komt onder andere ten goede aan het @Spierfonds, waar Prinses Beatrix beschermvrouwe van is.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

eso

DOORNSPIJK - DSV’61 heeft een nieuwe bordsponsor mogen verwelkomen. Het is Esso Vermeulen, gevestigd aan de Havenkade in Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

wol

ZEEWOLDE - Op zaterdag 28 september worden de jaarlijkse Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden. Dit unieke zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren. Dit prachtige watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de watersportvereniging Flevo uit Harderwijk en de Watersportvereniging Zeewolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1220666

ZWOLLE/'T HARDE -  Op zaterdag 21 september viert schermvereniging Valiant (Zwolle/’t Harde) haar 60-jarig bestaan met een schermtoernooi in Sporthal Het Anker, Voorsterweg 36, 8042 AD Zwolle (Westenholte).

Programma:

Van 10:00 uur- 13:00 uur organiseert SV-Valiant een Degen-invitatietoernooi voor de noordelijke schermverenigingen en SV Vorwärts (uit Nordhorn). Acht equipes van elk 4 degenschermers strijden tegen elkaar om de eerste plaats.

Van 14:00 – 16:30 uur schermen de jeugdleden het eigen Clubkampioenschap Floret. Dit kampioenschap wordt geschermd met een geheel nieuwe (elektrische) uitrusting en materiaal, dankzij een royale subsidie van Het Hervormd Weeshuis uit Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Zaterdag 14 september is er weer een volledige competitieprogramma voor de teams van KV Elburg. Om 10.00 uur beginnen de jeugdwedstrijden en ook om 10.00 uur is er weer een sportuur voor de kangoeroeclub.

Elburg 1 speelt een uitwedstrijd tegen Udiros in Nieuwehorne, aanvang 15.30 uur. Daarvoor, om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen Udiros 2. Beide Elburger selectieteams verloren hun eerste competitiewedstrijd. Zaterdag is er weer kans op de eerste punten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 12 september jongstleden is er door 34 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde. Met de score van  5783 punten was Eeltje Wijnja die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 8 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: Dirk Jan ter Velde 5541, Huib Bruijnes 5334, Gerrit ten Cate 5300, Anneke Koning 5205, Henk Schenk 5155, Wim van Es 5139, Rineke Faber 5108 en Hendrik Leusink 5073.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo sv tharde

't HARDE - Op zaterdag 14 september vindt de landelijke Zwaluwen jeugdactiedag plaats op sportpark Schenk in 't Harde. Vanaf 8.30 uur worden de eerste (reguliere) bekerwedstrijden gespeeld. Vanaf 14.00 uur zal er op het hoofdveld diverse voetbalactiviteiten plaatsvinden in het kader van de Zwaluwen jeugdactiedag. Om half 4 wordt wordt prinses Beatrix verwacht om het laatste gedeelte van het programma op het hoofdveld van S.V. 't Harde te bekijken. Het buitenprogramma zal rond 16.45 uur afgelopen zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 de laatste wedstrijd in de poulefase voor de beker tegen FC Horst. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer M. van de Brug. VSCO’61 maakt nog kans om als tweede geplaatste door te gaan naar de knock-out fase in de bekercompetitie. Het moet dan winnen van FC Horst. Daarbij is het dan ook afhankelijk van WSV dat dan met ruime cijfers moet winnen van Nunspeet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG - Voordat volgende week de competitie losbarst, met voor Elburger Sportclub de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys, staan a.s. zaterdag de laatste wedstrijden in de poule-fase voor de KNVB-districtsbeker op het programma. De blauw-witten spelen opnieuw een uitwedstrijd en gaan op bezoek bij  4e klasser VEVO in Veessen.  Vierhouten ’82, waartegen de Elburgers afgelopen zaterdag aanvankelijk thuis zouden spelen, trok zich enige tijd terug uit het bekertoernooi.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)