547A0408

ELBURG -  Op Circuit Broeklanden in Oostendorp (Elburg) werd voor enkele jaren terug op de 2e zaterdag van juli een Race demonstratie met klassieke motoren gehouden. Na een aantal jaren gaat nu een nieuwe organisatie BOT Motorsport dit mooie evenement waarvoor veel publieke belangstelling was, op verzoek van een groot aantal rijders opnieuw organiseren. Op zaterdag 8 juli is het weer zo ver dan wordt industrieterrein Broeklanden opnieuw omgetoverd tot een motorrace circuit. Alle deelnemers  berijden motoren van ten minste 25 jaar oud in verschillende klassen.

Zowel solo motoren als ook de immer spectaculaire zijspannen komen aan bod. De toeschouwers hoeven zich die dag geen moment te vervelen, naast een kijkje in het rennerskwartier  is er een druk programma en ook aan de inwendige mens is gedacht. Het is de bedoeling dat dit weer een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden in Elburg.

De organisatie van dit evenement wordt verzorgd door BOT motorsport. BOT Motorsport, staat voor Back On Track Motorsport, bestaat sinds vorig jaar en is aangesloten bij de KNMV. BOT Motorsport heeft zich o.a. als doel gesteld om met het organiseren van classic race demonstaties, een beeld te geven over de klassieke motorsport in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de tachtiger jaren. In die tijd groeide de motorsport uit tot een fenomeen met in Nederland vooral vele wedstrijden op stratencircuits die erg geliefd waren bij rijders en publiek.

Vele liefhebbers koesteren die glorietijd en ook beschikken vele rijders nog over prachtige machines en fotomateriaal uit die tijd. Men rijdt op klassieke machines die door de rijders gekoesterd worden met het doel om het publiek te laten genieten van een rijdend motormuseum, waarbij niet de snelheid maar de gezelligheid hoog in het vaandel staat

BOT Motorsport verzorgt demonstraties met deze motoren bij evenementen verspreid over heel Nederland, vaak als jaarlijks terugkerend evenement. BOT Motorsport wil het gemeente bestuur bedanken  en de diverse bedrijven uit Elburg en de regio voor hun steun en medewerking , waardoor deze keer niet anders dan een succes kan worden.

Vanaf 10.00 uur ’s morgens beginnen de coureurs met hun trainingsronden en ’s middags komen alle klassen nog 2 keer aan de start zodat u de hele dag kunt  genieten van dit klassieke motorsport spektakel. De organisatie hoopt natuurlijk op goed weer en wenst iedere bezoeker een hele fijne motorsport dag toe.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment