loopgroep

NUNSPEET/ELBURG - Op maandagavond 29 januari start Loopgroep2000 Nunspeet wederom met een nieuwe startersgroep hardlopen in Nunspeet. Veel deelnemers, oook uit Elspeet, Elburg en Hulshorst, hebben al meegedaan aan deze leuke beginnerscursus. Leuk omdat je dat tempo loopt wat bij je past en daardoor voor iedereen is te doen. De cursus duurt 8 weken en je sluit af met een 5 km hardlopen voor een medaille tijdens de halve marathon van Nunspeet op zaterdag 7 april.

Om een idee te geven van de 1e les : je loopt 6 x 1 min hard in praattempo met 3 min wandelpauze ertussen. Ook hardlopers die een tijdje gestopt zijn om wat van reden dan ook, kunnen verantwoord weer starten via deze cursus. Trainer Henk Mentink, oud Nederlands Kampioen Hardlopen, heeft zich o.a. gespecialiseerd in begeleiding van beginnende hardlopers. Naast de conditieverbetering en de uitleg van de looptechniek, krijg je informatie over je loophouding en aanschaf van schoeisel en kleding. Vaak is het erg gezellig in de groep.

De trainingen zijn op de maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagochtend van 09.15 tot 10.15 uur met verzamelen en vertrek vanaf de parkeerplaats van het Veluws Transferium .

De kosten voor de cursus van 8 weken zijn 50 euro, inclusief een veiligheidshesje. U kunt zich opgeven via www.loopgroep2000.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment