avvs 012l

OOSTERWOLDE - In de uitwedstrijd tegen AVW’66 liett VSCO’61 twee gezichten zien. Na een 1-0 achterstand bij rust, werd de achterstand na rust omgebogen naar een 1-1 gelijke stand. Op basis van de tweede helft een verdiend gelijkspel voor de Kanaries. VSCO’61 begon slecht aan de eerste helft. Het gaf te veel ruimte weg en AVW’66 maakte daar voetballend dankbaar gebruik van. VSCO’61 hield zich het eerste halfuur vooral bezig met het tegenhouden en kwam zelf niet aan voetballen toe. Het enige wat AVW’66 verzuimde was om dit veldoverwicht in doelpunten om te zetten.

Foto's Dries van Dijk

Gert Schreurs kwam na bijna tien minuten goed weg nadat hij Robin van Otegem neerlegde. Omdat Rick Sleurink ook op gelijke hoogte meeliep, beoordeelde scheidsrechter Nijenhuis het niet als het neerleggen van een doorgebroken speler en kwam Schreurs weg met een gele kaart. Na een paar driegende momenten voor het doel van VSCO-doelman Arjan ten Klooster was Jaimy Toonen Dekkers het dichtstbij een treffer. Hij raakte echter de paal.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam VSCO’61 wat beter in haar spel. Toch wist AVW’66 voor rust op voorsprong te komen. In blessuretijd kwam Erik Schulte op links vrij door en zijn voorzet werdongelukkig door Gert Schreurs beroerd en tot doelpunt gepromoveerd (1-0).

De tweede helft tapte VSCO’61 uit een ander vaatje. Direct na rust kopte Dominique van de Grift uit een voorzet van Thomas van de Kolk rakelings voorlangs. In de 51e minuut was het wel raak. Martijn Pluim zette vanaf rechts voor. Rinse van der Velde legde de bal met het hoofd terug op Thomas van de Kolk die vanaf de rand zestien beheerst de 1-1 binnenschoot.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer met een steeds meer dreigend VSCO’61. Bij AVW’66 ontstond irritatie in het veld en reageerde zich veelvuldig af op de arbiter, overigens onterecht. Het kostte de roodzwarte formatie van hoofdtrainer Wouter van der Ent twee gele kaarten. Gescoord werd er niet meer waardoor VSCO’61 een verdiend punt meeneemt naar Oosterwolde.

Volgende week zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen AGOVV. Om zichzelf een goede dienst te bewijzen moeten de drie punten dan in Oosterwolde blijven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment