026

ELBURG - Terwijl  de officiële  speeltijd al zeven minuten  was verstreken en ieder moment  het laatste fluitsignaal kon  klinken van scheidsrechter Van den Beld en de periode-kansen (voorlopig) uit het zicht leken te zijn verdwenen, eindigde de wedstrijd Elburger Sportclub - Olympia ‘28 alsnog in een onverwachte apotheose.  Bij één van de allerlaatste Elburger-aanvallen kende de arbiter bij een 0-0 stand een strafschop toe aan de thuisclub   na een overtreding van Erik van der Kolk op Raoul Jessurun. Terwijl de zenuwen door de kelen gierde bij de aanhang, voltrok “het slachtoffer” zelf  koelbloedig het vonnis en liet de moedige doelman Rutger Bruins vanaf 11 meter  kansloos. Een orkaan van vreugdekreten barstte los .  De tweede periode-titel was door deze 1-0 zege,  in extremis,  toch binnen ! De laatste jaren weinig  verwende blauw-witten mogen, na bijna zeven jaar,  over enkele maanden  weer deelnemen  aan promotiewedstrijden.  Bovendien doet de koploper, na deze unieke achtste overwinning op rij,  ook nog volop mee in de strijd om de algemene titel.   

Fotoreportage Harry ten Hove

Het zich dapper werende Olympia, dat een groot deel van de wedstrijd  met tien man speelde, nadat Bertus Finke vanwege een vermeende kopstoot halverwege de eerste helft vroegtijdig  met rood kon vertrekken, heeft het de thuisclub bijzonder lastig gemaakt. Tot aan  het voor de thuisclub gelukzalige moment leek de formatie van Jarrisch Keizer  met een puntendeling naar huis terug te zullen keren. Terwijl  de Elburgers  na afloop  de felicitaties in ontvangst namen,   was de teleurstelling van de gezichten van de tegenstander af  te lezen.

Voor de meeste spelers van de  formatie van de aan het eind  van het seizoen vertrekkende Remon van Schoonhoven was dit de eerste keer dat zij met een dergelijke belangrijke wedstrijd werden geconfronteerd. Misschien  overmand door de zenuwen was het optreden, met name voor rust,   dan ook matig te noemen, waarbij een uitstekende kans voor Wim de Vries één van de weinige hoogtepunten vormde.

Na de hervatting was de thuisclub overwegend op de helft te vinden van de tegenstander en er ontstonden dan ook diverse fraaie  kansen.  Zo verscheen  Marco de Vries  in uitstekende positie voor de sterke  doelman Bruins,  terwijl zijn broer Wim een kopbal, na een puike voorzet van Mitchell Kalverda, maar net langs de verkeerde kant van de paal naast zag gaan. Bij de messcherpe tegenstoten van Olympia had, uit de prima mogelijkheden die hieruit ontstonden, het feestje van de Elburgers ook zo maar in het water kunnen vallen.

   

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment