VSCO

OOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd tegen VVOP heeft VSCO’61 opnieuw een belangrijke overwinning weten te boeken. Na een matig eerste halfuur sloeg VSCO’61 in twee minuten toe. Die klap kwam VVOP niet meer te boven. Het onderlinge verschil tussen beide teams was slechts een punt in het voordeel van VSCO’61. Een goed resultaat boeken was dan ook essentieel. De eerste kans in de wedstrijd was voor VSCO’61. Vanaf het middenveld stoomde Jan van ’t Oever op, maar schoot recht in de handen van doelman Freek van de Steeg.

Hierna was het antwoord aan VVOP. VSCO’61 liep achter de feiten aan en VVOP keeg mogelijkheden om de score te openen. Uit een voorzet van Daquillio Degama schoot Niek Bos uit een moeilijke positie op de buitenkant paal. Nog tweemaal was VVOP dreigend, maar gescoord werd er niet.

In de 35e minuut was het ineens raak. VSCO’61 scoorde via Rinse van der Velde die een schot van Ruben Buijserd met het hoofd van richting veranderde. Twee minuten later kwam VSCO’61 zelfs op een 2-0 voorsprong. Een hoekschop van Thomas van de Kolk werd bij de tweede paal binnengekopt door aanvoerder Ruben Buijserd.

De tweede helft begon met een aanvallend VVOP. Enkele malen moest de goed keepende Arjan ten Klooster een inzet onschadelijk maken, maar dat was hem wel toevertrouwd. VSCO’61 keeg vanuit de omschakeling kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Thomas van de Kolk keeg de grootste kans, maar strandde op doelman Van de Steeg.

In de 76e minuut gooide VSCO’61 de wedstrijd definitief op slot. Uit een corner van de in gevallen Gerwin de Leeuw scoorde Rinse van der Velde de 3-0 en de drie punten waren zeker voor VSCO’61. VSCO’61 verstevigde hierdoor haar positie in de middenmoot en nam wat meer afstand van de degradatiezone. Volgende  week wacht de thuiswedstrijd tegen Lelystad’67 op sportpark De Heughte.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment