VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 haar laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen ESA uit Arnhem. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.H.G. (Paul) van Koolwijk. Voor de komende twee speelronden staan in feite drie zaken centraal. Welke teams gaan de nacompetitie in voor promotie, welk team degradeert rechtstreeks en welke teams moeten de herkansing in voor klassenbehoud.

Voor rechtstreekse degradatie komen ESA en AGOVV nog voor in aanmerking. Beide teams kunnen echter ook nog de herkansing in. Dat geldt ook voor OWIOS, Renswoude en VVOP. Daarnaast zijn VSCO’61, Lunteren en Lelystad’67 ook officieel nog niet zeker van handhaving. Het beloven twee spannende weken te worden.

Afgelopen week deden zowel VSCO’61 als ESA goede zaken. Terwijl teams om hen heen hun wedstrijden verloren, wisten beide teams hun wedstrijd winnend af te sluiten. ESA won thuis van de Valleivogels met 4-0. VSCO’61 wist de uitwedstrijden tegen Lunteren met 0-2 te winnen.

Hierdoor greep ESA haar laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen. AGOVV is de directe concurrent en staat drie punten voor op ESA. De overwinning van VSCO’61 op Lunteren was cruciaal. Met 32 punten lijkt de ploeg van hoofdtrainer Bülent Akar zich veilig te hebben gespeeld. Met de nadruk op lijkt, want officieel is dat nog niet het geval en we hebben gezien dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Wie had namelijk verwacht dat Renswoude nog aan een opmars zou beginnen?

De belangen zaterdag zijn voor zowel ESA als VSCO’61 groot. VSCO’61 kan door een overwinning definitieve handhaving realiseren. ESA moet winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Daarbij spelen natuurlijk ook de uitslagen op de andere velden een grote rol. Het belooft in ieder geval een spannend slot te worden van de competitie 2017-2018.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment