ELBURG - In clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 10 oktober Reinder Nummerdor met zijn oud-ploeggenootjes van EVV Elburg. De 38-jarige beachvolleyballer won eind vorige maand zijn eerste toernooi in de World Tour met zijn nieuwe partner Christiaan Varenhorst. Nummerdor speelde jarenlang met Richard Schuil, maar die laatste sloot zijn loopbaan in januari af, terwijl Nummerdor nog door wil gaan tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

5e Olympische Spelen

Als het nieuwe beachvolleybalduo zich weet te plaatsen voor de Spelen in 2016, dan zijn dat alweer de vijfde Olympische Spelen waar Nummerdor van de partij is. Dieptepunten in zijn carrière zijn de vijfde en vierde plaats op de laatste twee Olympische toernooien "De deceptie in Londen hakte erin, dat duurde wel een maand of drie".

EVV Elburg

Froukje gaat met Reinder terug naar 't Huiken, de plek waar het ooit begon, maar ze duiken ook in het Elburgse zand voor een potje beachvolleybal. Samen halen ze herinneringen op tijdens het kijken van de filmpjes van Reinders oude teamgenoten en de reünie met het A-juniorenteam van EVV Elburg uit het jaar 1992 is uiteindelijk een warm weerzien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment