at

’t LOO – Voor de koningsklasse mountainbiken stond afgelopen woensdagavond de een-na-laatste wedstrijd om de Maxi Promo wintercompetitie op het programma. Iets over de klok van half acht werd het peloton weggeschoten op de fietsarena van de ATB Vereniging Oldebroek. Het was gelijk onrustig in het peloton en al snel ontsnapten zeven renners. Zij gingen voor de zege, maar na een paar ronden te hebben gereden demarreerden Thom van Riesen, Jordy van de Veen en Arnold van de streek.

De laatstgenoemde schroomde niet om het vuile werk te doen en probeerde verschillende malen te ontsnappen. Maar Van de Streek kreeg het niet voor elkaar om solo aan te komen. Van der Veen en Van Riesen bleven rustig in de wachtkamer zitten. Het aanwezige publiek zag de bui al hangen dat de beslissing in de laatste ronde moest gaan vallen en dat gebeurde ook. In de allerlaatste meters wist Thom toe te slaan en hij wist met een verschil van een halve seconde  Jordy voor te blijven. Arnold kwam moe gestreden als derde over de finish.

Marco Frens zegevierde bij de vijfendertig plus en Jeroen Gerritsen wist met een knappe tweede plaats binnen te komen. Dick Bastiaan kwam als derde over de streep. Bij de vijftig plus was André Mulder de grootmeester. Hij wist met overmacht de wedstrijd te winnen. Gert Bosman reed ook een sterke wedstrijd en was dik tevreden met zijn behaalde tweede plaats. Arjen Kraaijeveld legde beslag op een derde plek.

Op zaterdag 12 januari zal de grote finale om de Maxi Promo wintercompetitie worden gehouden. De kabouters zullen om 10.30 uur het  spits afbijten, waarna de rest van de categorieën zullen volgen. Voor de wedstrijd van de kabouters zal om 09.30 uur de ATB Loopfietsenbaan worden geopend. Na alle wedstrijden zullen om 16.00 uur in de ATB kantine alle kampioenen worden gehuldigd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment