pod

’t LOO – Derk-Jan van Putten uit Oldebroek heeft de Maxi Promo wintercompetitie op zijn naam geschreven in de koningsklasse .  Op zaterdag 12 januari moest op de fietsarena van ATB Vereniging Oldebroek duidelijk worden wie de titel zou gaan veroveren. De strijd ging tussen Derk-Jan van Putten en Thom van Riesen en die laatste had de beste papieren  om het kampioenschap binnen te halen. In een zinderende finale was het echter Van Putten die de strijd in zijn voordeel wist te beslissen door te ontsnappen van zijn medevluchters Van Riesen en Jordy van der Veen. Van der Veen wist ook nog af te rekenen met Thom die de gehele wedstrijd tegen zichzelf vocht en zo als derde binnen kwam en hiermee zijn kampioenschap in rook zag opgaan.

De eindstand kwam er zo als volgt uit te zien. 1. Derk-Jan van Putten 2. Thom van Riesen 3. Jordy van der Veen. De prijzen werden uitgereikt door Celine Klootwijk.

Bij de dames was het Thamara Pijpers die kampioen wist te worden voor Karin Iepsma. Pijpers was in de finale ook de snelste te zijn en kwam Iepsma als tweede over de streep.

Bij de 35+ was het ook volop genieten en ging de strijd tussen Marco Frens en Dick Bastiaan die beiden vroeg ontsnapte vanuit het peloton en er ook een ware finale van maakte. Maar Frens bleek over de beste benen te beschikken en liet Bastiaan ruimschoots achter zich waarna Jeroen Gerritsen als derde wist te finishen. Dit was genoeg voor Frens om zich uit te roepen tot de Maxi Promo winterkampioen. Dick Bastiaan werd tweede in het totaal en wist Gerritsen als derde te eindigen.

In deze leeftijdscategorie waren er twee dames die voor het erepodium gingen en bleek Jeanet Tienstra de beste te zijn. Ilse Klootwijk werd tweede. In de finale ronde was het alleen Tienstra die in actie kwam.

André Mulder werd glansrijk kampioen in de Maxi Promo wintercompetitie bij de 50+. Mulder troefde in de finalestrijd iedereen af, maar wist zelfs alle wedstrijden te winnen. Jan Fhijnbeen sloot zijn wedstrijd met een derde plaats af maar werd wel tweede in het kampioenschap. Een zesde plek was genoeg voor Henk van Hooren om derde te worden.

Na afloop van alle wedstrijden werden alle kampioenen gehuldigd in de sportkantine. Voorzitter Arie ten Hove liet na afloop weten weer terug te kijken op een zeer geslaagde Maxi Promo wintercompetitie en bedankte alle vrijwilligers ,sponsoren en het rode kruis voor hun inzet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment