kv1

ELBURG - Elburg 1 kon zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen koploper Udiros niet stunten. Na een sterke eerste helft verloor Elburg na een matige tweede helft met 16-23. Elburg blijft hierdoor  bivakkeren in de onderste regionen van de 2e klas C. Al bijna het hele seizoen staat Udiros (Us doarp is ryk oan sport) uit Nieuwehorne, Friesland, aan kop in de 2e klas C. Het is fysiek een sterk team en daar maakt men ook gretig gebruik van. Daarnaast zit er ook genoeg kwaliteit in het team om recht te hebben op een toppositie. Elburg heeft het moeilijk in de 2e klas maar heeft door allerlei oorzaken ook veel wijzigingen in het team moeten aanbrengen.

Coach Jan Westland kon ook zaterdagavond niet beschikken over een fitte selectie. De jonge Lars Kamphuis had daarom een basisplaats voor de zieke Jordi Immeker. Lars Kamphuis, normaal gesproken  spelend in het tweede team, speelde een prima wedstrijd in de hoofdmacht.

De vele toeschouwers op de tribunes van sporthal ’t Huiken zagen Elburg tegen Udiros een uitstekende eerste helft spelen. De team ontliepen elkaar maar weinig. Elburg speelde gevarieerd en was sterk onder de korf. Beurtelings pakten de teams een doelpunt voorsprong  maar het was Elburg die bij rust leidde, zij het maar nipt (11-10).

Ook het begin van de tweede helft was nog veelbelovend maar op 13-13 was het alsof Elburg haar energie had verbruikt. In tien minuten tijd liep Udiros uit naar 13-19 en was de wedstijd feitelijk gespeeld. Elburg kon niet meer aanzetten voor een slotoffensief tegen een ontketend Udiros en verloor uiteindelijk met 16-23. Het verschil was te fors voor het beeld van de wedstijd maar het was wel een verdiende winst voor Udiros. De Friezen lieten zien de terechte koploper te zijn, alhoewel ook DTG nog meedoet om de prijzen.

Elburg blijft door dit resultaat nog in de gevarenzone maar de competitie is nog niet voorbij!

De doelpunten kwamen van: Simon de Haan 8; Noah de Jong 4; Benji Sjardijn 1; Naomi Westland 1; Danique uit de Fles 1; Kees Magre 1.

Volgende week zaterdag 16 maart staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 19.00 uur tegen ASVD 3. Om 20.20 uur speelt Elburg 1 tegen Emmeloord 1.

kv2

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment