MDC2019 1504 TB 3716

De 374 kilometer van Smara naar Assa zijn prima verlopen voor Gerrit Zuurmond en zijn mannen. De Rainbow-MAN noteerde in de derde etappe van de Morocco Desert Challenge de twaalfde tijd. Gerrit van Werven stuurde de Ginaf als twintigste truck over de finish.

“Het is bijzonder goed verlopen”, vertelde Zuurmond na aankomst in het bivak, waar de assistentie nog niet gearriveerd was. “Het was wel een boel hotsen en knotsen en veel korte navigatie, maar daar zijn we goed doorheen gekomen.”

Zuurmond had het goed naar zijn zin gehad in het zuiden van Marokko, waar een gevarieerd landschap wachtte. “Snelle paden, veel stenen, feshfesh, rivierbeddingen: alles zat erin”, vertelde Zuurmond. “Er was zat ruimte om te rijden, ook op de paden. Inhalen was geen probleem, maar dat is eigenlijk ook niet nodig geweest. We zijn nu een paar dagen onderweg en de auto’s om ons heen hebben ongeveer hetzelfde tempo. Iedereen heeft nu wel zo’n beetje zijn plaats in het veld gevonden. Daardoor hadden we wel een beetje last van stof, maar niet zoveel dat het vervelend of gevaarlijk was. Dus ja: een perfecte dag.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment