IMG 20190718 WA0005

DOORNSPIJK - Donderdag 25 juli a.s. zal de 13-jarige Doornspijkse Celia Visch aan de start staan van het UCI Wereld Kampioenschap BMX in Zolder, België. Celia is, toen ze vijf jaar oud was, begonnen met BMX bij FCC de Volharding in Nunspeet en trainde daar met heel veel plezier samen met haar broer Thijs Visch. Nadat zij tot 4 jaar terug grotere wedstrijden onder de vlag van de KNWU gingen rijden, hebben zij hun vertrouwde club ingeruild voor de baan bij KWC Kampen, waar zowel een 5 als 8 meter startheuvel ligt. Op deze baan kunnen zij zich tot op heden tijdens de diverse trainingen voorbereiden op wedstrijden welke zij bij de NFF en KNWU rijden.

Trainingen

Om goed te willen rijden dien je veel te trainen en dat doen Celia en haar broer Thijs volop.

Elke week trainen ze aantal keren per week op de BMX baan in KWC Kampen. Daarnaast doen ze diverse sprinttrainingen en ook trainingen in de sportschool. Thijs, de broer van Celia, traint al sinds een jaar met veel plezier in de sportschool. Ook voor Celia zochten wij afgelopen winter naar een mogelijkheid om fit te blijven. Aangezien Celia 13 jaar is mag zij nog geen zware trainingsbelasting hebben, maar om goed fit te blijven en het begin van het BMX seizoen goed van start te gaan hebben wij bij Sportschool Força Fit een goede sportbegeleider en sponsor gevonden.

Força Fit

Força Fit een sportschool welke innovatief en een zeer toegankelijk is in Elburg. Hier ervaar je fitness in een gezellige, ontspannen omgeving waarin je gemotiveerd wordt om je doelen te behalen. Zij bieden vele groepslessen of je kunt zelfstandig te werk gaan met onbeperkt fitness of een combinatie van deze twee opties. Ook voor personal training kun je bij hen terecht. Zeker wanneer er sprake is van een blessure of u niet weet waar u moet beginnen. Janick en Herma zullen samen de wensen en mogelijkheden bespreken en bij de uitwerking begeleiden. Sinds vorige week heeft Força Fit de nieuwste Panatta Fit Evo apparatuur, hiermee willen zij hun klanten de komende tijd zo goed mogelijk van dienst zijn, zodat je fijn kunt sporten.

Celia traint dan ook heerlijk bij Força Fit wat resulteerde dat ze aan het begin van het seizoen 2019 goed van start ging tijdens het Nederlands Club Kampioenschap van de KNWU en daar een derde plaats op het podium behaalde.

Ook op diverse nationale NFF wedstrijden, tijdens de eerste helft van het BMX seizoen, behaalde ze zowel diverse tweede als een eerste plaats en werd ze Drents Kampioen in Assen. Daarnaast behaalde ze bij de eerste vier Topcompetitie BMX wedstrijden (KNWU)  de finales en staat ze nu in het klassement Girls 13/14 jaar op een nationale 5e positie, met nog 2 wedstrijden te gaan dit seizoen.

Inmiddels heeft zij ook het Nederlands Kampioenschap van de NFF mogen rijden en behaalde ze daar een prachtige 2e plaats.

Zo kwalificeerde  Celia en haar broer Thijs zich eveneens voor het Nederlands Kampioenschap van de KNWU en gingen daar super van start op zondag 7 juli jl.. Celia kwam helaas hard ten val en hield er een zware kneuzing bij haar sleutelbeen aan over, waardoor zij helaas niet verder kwam dan de manches. Veel tijd om er bij stil te staan heeft ze niet, aangezien ze aankomende week aan de start wil staan van het UCI Wereld Kampioenschap BMX in Zolder België, waar zij zich ook voor kwalificeerde.

Komende week zal Celia in voorbereiding zijn voor de grote wedstrijd van het jaar. Je kunt haar live volgen via de livestream, welke uitgezonden wordt via https://bmxvieuwer.be

Zij willen Força Fit bedanken voor de trainingsmogelijkheden en Celia zal dan ook vol trots in het nationale WK shirt met het logo van Força Fit  aan de start verschijnen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment