ELBURG - Elburger Sportclub heeft een goed seizoen, waarin uiteindelijk een fraaie vierde plaats werd bereikt, afgesloten met een ruime 6-2 overwinning op het vorige week al gedegradeerde VVOP uit Voorthuizen.

De minimale kans op een plaatsje in de na-competitie was na afloop helemaal van de baan toen de uitslagen van de andere wedstrijden bekend werden. Misschien waren enkele extra wedstrijdjes wel aantrekkelijk geweest, maar lang treurde men niet over het mislopen van het toetje. Volgend seizoen zullen bij de Elburgers n.l. een aantal vertrouwde namen niet meer terug keren in de selectie. Raoul Jessurun en Robbert van Schie gaan hun sportieve grenzen verleggen bij WHC, terwijl William Huenestein zijn geluk gaat beproeven bij Hierden. Bovendien hebben enkele spelers te kennen gegeven te zullen stoppen of in een lager elftal te gaan spelen. Het zal dus straks in de huidige 2e klasse nog moeilijk genoeg worden.

VVOP deed in haar laatste optreden in deze klasse nog wel haar best om op waardige manier afscheid te nemen, maar kon niet verhinderen dat het binnen tien minuten achter stond door een treffer van Marco de Vries. Ondanks een vrijwel voortdurend overwicht van de thuisclub kwam VVOP na bijna een half uur toch onverwachts langszij na een succesvolle actie van Thomas Broedelet. Wim de Vries en Huenestein bepaalden vervolgens de ruststand op 3-1.

Van een stormloop op het VVOP-doel was niet echt sprake en het duurde nog bijna tien minuten voordat de inmiddels in de ploeg Remco Timmer nummer vier voor zijn rekening nam. Niek Bos reduceerde de marge nog wel even tot twee, maar door de toenemende druk van de thuisclub kon VVOP niet voorkomen dat Wim de Vries en Timmer de eindstand op 6-2 bepaalden.

De Elburgers mogen overigens best wel trots zijn op de oudste van de twee 'De Vriesjes', die dit seizoen terugkeerde naar de club waar hij ooit als pupil begon

Met maar liefst 24 treffers is hij de absolute clubtopscorer, die voor diverse vreugdevolle momenten zorgde bij de blauw-witten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment