VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag wordt door de eerste selectie van VSCO’61 afgereisd naar Enter om tegen het plaatselijke Enter Vooruit te spelen. De wedstrijd op sportpark De Werf begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer S. (Semih) Kiremit. Uit de eerste drie wedstrijden wist Enter Vooruit vier punten bijeen te spelen. Toch wat mager voor de degradant uit de eerste klasse waaraan voorhand hogere verwachtingen worden toegedicht.  De eerste wedstrijd tegen Hulzense Boys werd in winst omgezet (3-5). Tegen mede titelkandidaat Sparta Enschede werd met 1-1 gelijk gespeeld. De nederlaag van vorige week tegen PH (Almelo) was een streep door de rekening. De 2-1 nederlaag was verrassend en ook tegen de krachtsverhoudingen in en ook gelet op het aantal kansen. 

VSCO’61 heeft ook vier punten uit drie wedstrijden. Na het 2-2 gelijke spel in Almelo tegen PH, werd een week later in blessuretijd met 1-2 verloren van WVF. Vorige week zaterdag wist VSCO’61 de eerste overwinning te boeken van dit seizoen. Dat dit juist tegen buurman OWIOS tot stand kwam maakt de wat ongelukkige start toch enigszins goed. Dominique van de Grift was het goudhaantje die de winnende en enige treffer voor zijn rekening nam.

Beide teams kwamen elkaar in competitieverband nooit tegen. Wel troffen beide teams elkaar in het verleden in de nacompetitie. In het seizoen 2000/2001 voor het eerst. VSCO’61 won toen met 1-2 in Enter. Een seizoen later kwamen beide teams elkaar weer tegen. Toen wist Enter Vooruit de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen. Dat was ook de enige thuiswinst, want in het seizoen 2010/2011 (1-3) en een seizoen later (1-4) trok VSCO’61 aan het langste eind.

Nu jaren later lijken de krachtsverhoudingen wat anders te liggen en is Enter Vooruit favoriet. Dat wil niet zeggen dat dit automatisch winst betekent, dat heeft de zwart-witte formatie afgelopen week wel ervaren. VSCO’61 zal ongetwijfeld vertrouwen getankt hebben uit de overwinning in de gemeentelijke derby. Wellicht dat VSCO’61 met dezelfde instelling tot iets moois in staat is op sportpark De Werf in Enter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment